- 29 Haziran 2015
- 35.314
- 28.804
- 673
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
HELAL OLSUN![]()
HELAL OLSUN![]()
Anlamadım ama baya iyi bir şey gibi.Dornaz alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.
Anladığım bu ciğerlere sıvı dolmasını engelleyen bir şey galiba. Mukus/balgam/salgıyı azaltıp daha kolay temizlenmesini sağlıyor galiba. @Murat Ünsal böyle bir şey mi renktaş?Anlamadım ama baya iyi bir şey gibi.
Buna vermesinler işe yararsa.
Dornaz alfayı derste görmüştükAnladığım bu ciğerlere sıvı dolmasını engelleyen bir şey galiba. Mukus/balgam/salgıyı azaltıp daha kolay temizlenmesini sağlıyor galiba. @Murat Ünsal böyle bir şey mi renktaş?
2+2=4 yerine hala muğlak seviliyor.He ya bende gördüm kan beynime sıçradı. Bu nasıl bi düşünce yapısı valla artık geriliyorum şöyle şeyler görünce. Basacaktım kalayı neyse dedim
Doğru anlamışımDornaz alfayı derste görmüştük
Bu da bizzat hocamın slaytından bir bilgi
Mukolitik yani mukus çözücü ilaç grubuna giriyor
Kistik fibrozis ilacı olarak kullanılıyor ve susuz kalmış yoğun salgının (balgam diyebiliriz) çözünmesine ve rahat nefes almayı sağlıyor
Ekli dosyayı görüntüle 78162
Gırgır var genel sohbet konusuna gel acil !!Anlamadım ama baya iyi bir şey gibi.
Akciğerdeki anormal salgı birikimini önleyip nefes darlığını önlediği için COVID hastalarında da işe yarayabilirDornaz alfayı derste görmüştük
Bu da bizzat hocamın slaytından bir bilgi
Mukolitik yani mukus çözücü ilaç grubuna giriyor
Kistik fibrozis ilacı olarak kullanılıyor ve susuz kalmış yoğun salgının (balgam diyebiliriz) çözünmesine ve rahat nefes almayı sağlıyor
Ekli dosyayı görüntüle 78162
Bence de renktaşım. Çok ilgilisin bir de bu daldaDoğru anlamışımYüksek Lisans bitince şansımı bir de tıpta deneyeyim ben
![]()
bana pek inandırıcı gelmiyor acıkcası
her ülkeden bazıları çıkıp ilac buldum diyor ama bu süreç çok meşakkatli ve uzun sürec
kimileri aralıktan önce ilaç çıkmaz diyor
HELAL OLSUN![]()
Gecen sene sonu 2020 icin buyuk hayallerim vardi. Umutlu girmistim. Hayalimden biri yuva kurmakti. Malum birkac kez dillendirildi. Fazlada uzatmak istemiyorum. Ama dugun tarihim bugun olacakti. 17 nisan.
Hayallerde dunya evine girmek varken, suan disari maskesiz cikarsak ne olur diye dusunmekteyiz. Cok degisik duygular resmen.