Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şunları ogrenmek istiyorum.

1-Enfekte olup da iyileşenlerde bağışıklık gelişiyor mu?
2-İkinciye hatta üçüncüye enfekte olmak mümkün mü?
3-İyileşenlerde bile ciğer hasarı bıraktığı doğru mu?
4-Virüsün çeşitli materyaller üzerindeki hayatta kalma süresi nedir? (Kumaş, plastik vs)
5-Virüsün soğuğa veya sıcağa dayanıklılık limitleri nelerdir?
6-Havadan bulaşmadığı, temasla bulaştığı kesin midir?
7-Mikroplu bir yüzeye temas ettiğimizde ellerimize bulaşan virüs deri yoluyla vücuda girer mi?
8-İyileşenlerin bünyesinde virüs hâlâ mevcut mu ve bulaştırma durumu devam ediyor mu?

Benim de merak ettiğim şey, enfekte olup iyileşen bir kişi, ne kadar daha gözlem altında kalıyor? Taburcu oldu diyelim işe gitmesi, sokağa çıkması filan ne kadar süreliğine yasaklanıyor ya da yasaklanıyor mu acaba? Toplumdan izole kalma süresini merak ediyorum.

ABD'e göre yaz ortasına kdr devam edecekmis virus.

Benim de merak ettiğim şey, enfekte olup iyileşen bir kişi, ne kadar daha gözlem altında kalıyor? Taburcu oldu diyelim işe gitmesi, sokağa çıkması filan ne kadar süreliğine yasaklanıyor ya da yasaklanıyor mu acaba? Toplumdan izole kalma süresini merak ediyorum.

Tahminim hastalığı atlatan ve taburcu olan 14 gün daha evde kalıyor. Hem virüsün nüksetmesini takip etmek için hem de diğer insanlara bulaştırmaması için önlem amaçlı oluyor.

İstanbul da 24 sağlıkçı da korona virüs tespit edilmiş.

İngiltere de 91 yaşında ki Türk koronayı yenmiş.

Şunları ogrenmek istiyorum.

1-Enfekte olup da iyileşenlerde bağışıklık gelişiyor mu?
2-İkinciye hatta üçüncüye enfekte olmak mümkün mü?
3-İyileşenlerde bile ciğer hasarı bıraktığı doğru mu?
4-Virüsün çeşitli materyaller üzerindeki hayatta kalma süresi nedir? (Kumaş, plastik vs)
5-Virüsün soğuğa veya sıcağa dayanıklılık limitleri nelerdir?
6-Havadan bulaşmadığı, temasla bulaştığı kesin midir?
7-Mikroplu bir yüzeye temas ettiğimizde ellerimize bulaşan virüs deri yoluyla vücuda girer mi?
8-İyileşenlerin bünyesinde virüs hâlâ mevcut mu ve bulaştırma durumu devam ediyor mu?
hocam burada aradığın bi çok yanıtı bulabilirsin.

Bu oranlarla günde 10 bin test yapılsa, 700-800 civarı vaka açıklanır

Bakan Çavuşoğlu: Yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti.

herkes ayrı telden çalıyor, inanılmaz bilgi kirliliği var.ahkam kesen doktorlar cirit atıyor resmen medyada

ABD’ye 500 bin adet tespit kiti satıldığı doğru. Sırf ABD’ye değil başka ülkelere de satış yapıldı. Bu kitlerden üreten firmalarımız var ve bunların çok yüksek kapasitesi var. O yüzden bu satışlar yapıldı. Ama bizim Çin’den aldığımız kitlerle o kitler aynı şey değil. Satılanlar PCR kitleri. Türk firmaların aylık 2 milyona yakın bu kitlerden üretim kapasitesi var. Yani satmaları bizde bir eksiklik doğurmaz. Bize gerektiği kadarını tedarik etme imkanına zaten sahipler. Çin’den aldıklarımız hızlı tanı kiti. Bizdeki normal PCR kitleri iki-iki buçuk saat kadar hazırlıkbir-bir buçuk saat kadar da test süresinde yani 4 saatte sonuç veriyorlar. Bu da testlerde bizi yavaşlatıyor. Çin’den aldıklarımız ise hızlı. Yani onlarda hazırlık süresi yok. Bir ile bir buçuk saat arasında hemen sonucu verebiliyorlar. Bu da büyük avantaj sağlıyor ”

‘Gerçek zamanlı’ kitler

Hızlı tanı kitlerinin pozitif hastaların çevresindekilerin hızla taranmasını sağlayacağını belirten Bakan Koca Çin’den ayrıca ‘gerçek zamanlı (real time) test kitleri’ alındığını da belirtti. Bu kitleri ise şöyle anlattı: “Hızlı test kitleri için de bir PCR cihazı gerekiyor sonuçta. Ama real time testler için buna gerek yok. Doğrudan çok hızlı sonuç veren test yapıyor. Bu testleri PCR cihazı olmayan yurdun en ücra yerlerine yollayacağız. Böylece mesela Şırnak’ta da bu testler yapılabilecek. Çok da hızlı biçimde”.

Bakan Koca Covid-19 tedavisinde kullanılan sıtma ve romatizma ilacını piyasan toplattıklarını ve satışını reçeyete bağladıklarını belirterek uyardı: “Bu bir ilaç sonuçta ve ciddi yan etkileri de olabilecek olan bir ilaç. Doktor kontrolü gerektiren bir ilaç. Bir ilacın böyle bir başı boşluk içinde kullanılması toplum sağlığı için de sıkıntı yaratırdı”.

Cinliler dandik kit mi kitlediler acaba.

Yav bu bir şeye odaklanamamak bitirecek beni. Boş zamanı değerlendiriyim kendime bir şeyler katayım diyorum ama yok olmuyor konsantre olamıyorum, bu iş 6-7 ay veya daha uzun sürerse 10-15 IQ kaybederim büyük ihtimalle. Bir süre sonra virüs,tıp, hastalık gibi konularda bayacak en azından şimdi bunlarla ilgili bir şeyler okuyarak kafayı çalıştırıyorum bunlardan sıkılınca boş boş duvara bakarım heralde.
Kaç gün geçti okuduğum kitap sayısı aylar sonra sadece 1

Sınavlar iptal oldu ve tarihler belirsiz, çalışamıyorsun. Yeni dönemin başlayacağı bile meçhul

İş yerinden laptopu getirdim 3-4 saatlik iş kaldı diye. Bizim 2 belediye binası kapandı ama o da kesin haftaya kalır bişey yapmam gibi

Markete gidiyorsun millet tırsıyor, sende alacağını alıp hemen oyalanmadan çıkıyorsun, zevki yok. Bakamıyorsun ne var yeni diye.

Şu TRT'nin yeni dizisi Tutunamayanlar'a başlayayım dedim, 5.bölümde takıldım kaldım. O dizi 70 dakika falan sürüyor, ortalama türk dizisi 2 saati geçiyor.

PCT-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

şaka gibi profile #EvdeKal yazıp toplu antrenmanlara başlamak 😱

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt