Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
14. günün sonunda şöyle bir bilgi var doğru mu değil mi bilmiyorum

italya 1128 vaka 29 ölü
türkiye 2433 vaka 59 ölüm ve italyada sokağa çıkma yasağı başlamışmıydı 14, günde acaba ?
italyayı hangi günden başllatığına göre değişir
uzun bir süre 3 vakada seyretmiş

19 şubattan başlatırsak sayı böyle oluyor 14.günde

1585170493321.webp

vaka sayımızı hızlı artıyor ama avrupaya göre ölüm oranımız düşük ve umarım düşükte kalacak bunun esas sebebi hastalık her yaş grubunu etkilesede
avrupanın yaş ortalaması cok yüksek bu bence avrupanın en buyuk dezavantajı

Öte yandan CB'nin verdiği sayılarla Bakan'ın açıkladığı sayılar arasında alaka bulunmuyor. Karmakarışık bir vaziyet.

O kadar çok şeyimiz devlet sırrı ki, ne olup bittigi konusunda kimse sağlıklı bir izahat yapamaz.

Yalnız sokağa çıkma yasağı şart gerçekten. Pazartesinden beri yıllık izindeyim gerekmedikçe çıkmıyorum evden. Pazartesi çıkmam gerekti Kayseri’nin en işlek semtlerinden birisine gittim. Sokaklar bomboştu 3-4 kişi var ya da yoktu. Bugün yine gittim bu defa sokaklar çok kalabalıktı. Yani insanımız önemsemiyor maalesef 1-2 gün geçinci unutuyor veya alışıyor boş veriyor.

Yalnız sokağa çıkma yasağı şart gerçekten. Pazartesinden beri yıllık izindeyim gerekmedikçe çıkmıyorum evden. Pazartesi çıkmam gerekti Kayseri’nin en işlek semtlerinden birisine gittim. Sokaklar bomboştu 3-4 kişi var ya da yoktu. Bugün yine gittim bu defa sokaklar çok kalabalıktı. Yani insanımız önemsemiyor maalesef 1-2 gün geçinci unutuyor veya alışıyor boş veriyor.
hangisi?

İki ülkenin vaka grafikleriyle bir sey belli olmaz. Test sayisi ve vakanın oranına bakmak lazım

Virüsün sıcak ve nemli havada yayılmadığı doğru değil. Şu an sıcak ve nemli olan ülkelerde yayılıyor. Ama yayılma hızı daha düşük olabilir diye bir tahmin var.

Mehmet Ceyhan hoca CNN de Brezilya örneğini verdi herşey bizim elimizde diyor adam ister 1,5 ay istersek 1,5 yılda biter dedi hastalığın genci, yaşlısı yok gençlere birşey olmaz diye birşey de yok dedi adam enfeksiyon uzmanı müthiş tespitler yapıyor tabi anlayana

Vala akşamları market e gitmek için çıkıyorum tamam bi sakinlik kesinlikle var yok diyemem ama parklarda yürüyüş yollarında inanılmaz kalabalık var.. Büyük şehirde yaşadığımız için mi bize garip geliyor bilmiyorum ama bi kesim çok dikkat ediyor bi kesim hiç silklemiyor biz bunu bir bütün halde yapamazsak bunun ne önemi var?

Dünyanın geri kalmış ülkeleri bile şehirleri hastaların detaylı bilgilerini açıklarken biz halan neden hiçbirşeyi açıklamıyoruz? Bizim halkımız yakınında olduğunu anlamayınca bizim burada yok diye bu işi ciddiye almıyor işte.

ordu inmesin diye ve darbe korkusuyla sokağa çıkma yasağı gelmediği iddiası doğru mu

polis yetmez mi

burayi okuyan derhal timarhaneye kayit olmak ister, öyle olumsuz tablolar ciziyorsunuz ki.

bir yandan da haklisiniz ama, gazeteci tutuklatmaya gelince 1 gece ansizin 3-4 gibi gelip evlerinden aldirip hapse tikiyorlar (murat agirel), 1 gün sonra serbest birakip 1 gün sonra yeniden alip tutukluyorlar.

yüksek pozisyonlarda bulunan kisilerin yakin cevresi gözaltina bile alinamiyor veya hemen olmasa bile gündemden düsürülüp serbest kaliyor (kavurmaci)

2 saatte bir KHK yayinlanabiliyorken sokaga cikma yasagi gibi daha somut önlemler bilerek ve isteyerek alinmiyor. para bakani %5 büyüme bekliyorum diyor, almanya ve abd bile ekonomide gerileme beklerken. italya ve ispanya'dan söz etmiyorum bile.

Abi İzmir'de ise tam tersi valla. Ben sadece Buca içi sıkılınca arabayla dolaşıyorum Buca'da insan kalmadı neredeyse dışarıda 4-5 gündür.

Babamın bugün İzmir'in en işlek yerinde işi vardı(Konak). Çoğu dükkan kapamış. Meydanlar ve çarşı bomboş dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt