Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KKTC Korornavirüse Karşı Ekonomik Önlemleri:

• üç aylık süreyle tüm kamu çalışanlarından 5 bin tl üzerindeki maaşlarda yüzde 25 kesinti yapılacak.

• en yüksek kamu maaşı 8 bin 500 tl olarak belirlendi.

• başbakan, bakan ve milletvekillerinin maaşlarından yüzde 56’ya varan kesintiler yapılacak.

• ayrıca faaliyet durduran işletmelerin çalışanlarına 1500 tl destek verileceği bildirildi.

Nihayet güzel bir haber. Alttaki yorumlardan SARS ile ilgili olan da moral oldu.

En başında bütün sınırlar kapatılıp uçuşlar iptal edilip bir kişi bile alınmayacaktı sanki bilerek hastalığı ülkeye getirdiler gibi yaptılar şimdi zor günler bekliyor su oranıda azalıyor böyle giderse herkes köyüne kaçacak

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben hayatım boyunca 15 gün boyunca boğazda bir ağrı yanma gibi bir his yaşamamıştım son 1 aydır sürekli bunu yaşıyorum iyileşiyorum 2 gün sonra yine aynı bunu yaşayan var mı? Ateş öksürük yok pek ama bu boğaz sıkıntısını aşamadım hast de gitmek istemiyorum malum ora daha ürkütücü.. Yani psikolojik mi yoksa hakaten denildiği gibi bundan kaçış yok herkese bulaşacak vs diyorlar hakaten buna inanmaya başladım..
Benimde bu tür sorunlarım vardı sabah uyanınca yanıyordu, asit geliyordu normal zamanda 7 ay önce sigara yı bıraktım sonra asitli içecek içmeyi bıraktım yemekleri yağlı ve tuzlu yemiyorum artık şimdi hiçbir sorun yok

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

kktcyle ilgili şeyleri yazmaya ugrasmayın ordaki beleşçilere an itibariyle yine biz bakıyoruz saglam bir miktar para gönderdik ölmesinler ve bize küfr etmeye devam etsinler diye

Evde kal lafına uyuz oluyorum yav. İş yerleri tatil değil işçiler çalışmak zorunda ve her birisi evde kalan ailesi ve çalışma arkadaşları için potansiyel tehdit. Adam sürekli işe gidip geldikçe, servise vs bindikçe nasıl önlem alabilecek? Bütün bunlara rağmen evde kal diye bas bas bağırıyorlar tvde.

Ben hayatım boyunca 15 gün boyunca boğazda bir ağrı yanma gibi bir his yaşamamıştım son 1 aydır sürekli bunu yaşıyorum iyileşiyorum 2 gün sonra yine aynı bunu yaşayan var mı? Ateş öksürük yok pek ama bu boğaz sıkıntısını aşamadım hast de gitmek istemiyorum malum ora daha ürkütücü.. Yani psikolojik mi yoksa hakaten denildiği gibi bundan kaçış yok herkese bulaşacak vs diyorlar hakaten buna inanmaya başladım..
Sigara kullanıyorsan ağız dezenfektanı kullan.

Eğer reflüden dolayı oluyorsa da 28 günlük inhibitörlerden 3 ayda 1 al.

Yağlı ve baharatlı yemekleri bırakınca akşam da 8den sonra yemeyince sorun çözülüyor.

20 yaşında yediğim yemekler midemden geri geliyordu; o kadar kötüydüm ama şu an bayağı iyiyim. İnhibitörü de en son 2 yıl önce falan kullandım.

Çay kahveyi bırakamıyorum bir, asitli içecek de içmem hiç hatta soda ve ayran dışında soğuk içecek içmem.

Sabahlarıysa gece yatarken burun açıcı sprey dene istersen, bende işe yaramıştı.
Lan hıyar o spreyleri 5 günden fazla kullanmamak gerekiyor, çok kullandıkça tıkanıklık seviyesi artıyor; burundaki o doku zarar görüyor.
Abi hastalık 1 ay sürmüyor zaten:. Onun dışında dibimizde İran ve İtalya kırılırken bizde tek bir vaka yoktu sözde. O arada çok fazla insanın enfekte olup atlattığını yada farklı sebepler yazılarak öldüğünü düşünüyorum ben. Atlatmışsındır belki zaten belirtileri net olarak yazılınca herkes ben bunları 1 ay önce yaşadım sanki diye bir anımsadı. Ve herkese bulaşacak diye bişey yok virüsün bulaşma şekli belli sonuçta. Havada asılı kalmıyor yakın mesafeden veya ağza burna virüsün temas etmesiyle bulaşıyor, erkenden bilinçlensek veya önlem alınsa çok çok daha hafif atlatırdık belki ama olan oldu artık.
Bu da kolpa. 6 haftaya kadar iyileşemeyen hastalar var diyorlar.

Bulaşma konusu da muamma zira yüzeylerde kalıyormuş.

SON DAKİKA HABERİ: Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, kolalı içeceklerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Sigaranın ÖTV oranı değişmedi, puro ve sigarillonun ÖTV oranı yüzde 80'e çıkarıldı.

Eczacidan aldığım bilgi

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bugün hem kimya şirketindeki satış uzmanı arkadaşıma hem de bu satın aldığım yere sordum.

Edindiğim bilgi N95 amerika standartı, N95'in Avrupta standartındaki karşılığı P2 tip maske oluyor (filtre sisteminde).

Bu benim taktığım maske P3 tipi, P2 tipinden de iyi koruyor(N95 95% korurken, P3 99.5% koruyor).

Yani anlayacağınız, bu maske iş yapar. 30 günlük kullanımdan sonra filtreleri yenilemek gerekebilir, ha bir de dışarda eve virüs getirmemek için maskeyi izole torbada tutmak lazım / dezenfektanla falan filtreyi ıslatmadan silmek lazım.

Ben buradan aldım: Maske linki , umarım size de yardımcı olabilmişimdir, art niyetle yazmıyorum yanlış anlamayın(tonum antipatik gelmişse), araştırdım paylaşmak istedim.

IMG_6010.webp

Bugün hem kimya şirketindeki satış uzmanı arkadaşıma hem de bu satın aldığım yere sordum.

Edindiğim bilgi N95 amerika standartı, N95'in Avrupta standartındaki karşılığı P2 tip maske oluyor (filtre sisteminde).

Bu benim taktığım maske P3 tipi, P2 tipinden de iyi koruyor(N95 95% korurken, P3 99.5% koruyor).

Yani anlayacağınız, bu maske iş yapar. 30 günlük kullanımdan sonra filtreleri yenilemek gerekebilir, ha bir de dışarda eve virüs getirmemek için maskeyi izole torbada tutmak lazım / dezenfektanla falan filtreyi ıslatmadan silmek lazım.

Ben buradan aldım: Maske linki , umarım size de yardımcı olabilmişimdir, art niyetle yazmıyorum yanlış anlamayın(tonum antipatik gelmişse), araştırdım paylaşmak istedim.

Üstat koruyordur muhakkak da onu takıp gezmek sıkıntı, onunla markete girsem gülmekten alışveriş yapamam. Kullan at maskeyi daha yeni yeni sindirmeye başladım.

Dün trdeki kuzenim aramis WhatsAppden görmedim normalde aramaz pek..Allah allah dedim acaba noldu birine virüs mü bulasti falan neyse geri aradim telefonu acar acmaz kaynar sular döküldü basimdan asagi es dost akraba ev dolu lan siz napiyonuz orda demeye kalmadi bana virüs mirüs deme bise olmaz gibi laflar etti. Az biraz konustuk telefonu kapattigim gibi küfür ettim serefsize. Böyle birsey olamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt