Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üstat koruyordur muhakkak da onu takıp gezmek sıkıntı, onunla markete girsem gülmekten alışveriş yapamam. Kullan at maskeyi daha yeni yeni sindirmeye başladım.

Ahaha doğru diyorsunuz ben de öyle düşünüyordum da İtalya'da yüksek lisansta çok yakın iki arkadaşımdan durumu takip ettim.

Toto korkusu + belirsizlik ağır basınca ben de artık utanmak olmaz diye böyle bir çare buldum kendimce :D

Ha bir de kullan atlar N95 olmadıkca çok işe yaramadığını öğrenince, evde 2 tane büyüğüm var, ikisinin de ciğerleri parlak değil, onları riske atmamak için mecbur SAS gibi gidicem markete. Kesin düşerim taş*ak sayfalarına facebooka falan yakında

Kesinlikle İtalya'dan beter olacağız. Bunun tohumları iki haftadır atılıyor ve atılmaya devam ediyor.

vallaha bizde yeterli testte yapılmıyor ona rağmen vaka artışı italya ve ispanyadan fazla bi 10 gün içinde muhtemelen rekor düzeyde ölüm oranı göreceğimizden hiç şüphem yok.

SON DAKİKAİçişleri Bakanı Soylu, alınan tedbirler yeterli olmazsa sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini söyledi.

Ahaha doğru diyorsunuz ben de öyle düşünüyordum da İtalya'da yüksek lisansta çok yakın iki arkadaşımdan durumu takip ettim.

Toto korkusu + belirsizlik ağır basınca ben de artık utanmak olmaz diye böyle bir çare buldum kendimce :D

Ha bir de kullan atlar N95 olmadıkca çok işe yaramadığını öğrenince, evde 2 tane büyüğüm var, ikisinin de ciğerleri parlak değil, onları riske atmamak için mecbur SAS gibi gidicem markete. Kesin düşerim taş*ak sayfalarına facebooka falan yakında
Evde riskli birileri varsa durum başka tabi kardeşim ben takılıyorum evet biraz komik gözükür ama neticede hiçbir şey candan kıymetli değil takılması gerekiyorsa takılır. 😀

vallaha bizde yeterli testte yapılmıyor ona rağmen vaka artışı italya ve ispanyadan fazla bi 10 gün içinde muhtemelen rekor düzeyde ölüm oranı göreceğimizden hiç şüphem yok.
Hollanda'da yeterli düzeyde test yapılmıyor. Türkiye'nin testten ziyade daha büyük sorunu kimsenin 1.5 metre mesafede durmaması. Buna yeterli derecede vurgu yapılmıyor

Üstat koruyordur muhakkak da onu takıp gezmek sıkıntı, onunla markete girsem gülmekten alışveriş yapamam. Kullan at maskeyi daha yeni yeni sindirmeye başladım.

Kullan at takmayın mümkünse sadece market gibi toplu alanlara girerken takın asla elinizi sürmeyin düzeltmeyin açık alana çıkınca da atın direk.. Normal maskenin koruyuculuğu çok sınırlı zaten bir de üstüne nemli ortam yaratıyor ağız çevresinde bu da yaşamasını kolaylaştırır..
Çoğu kişi tüm gün takıyor hatta 3-5 gün kullanıp simsiyah olan yaşlıları gördüm :)

Hollanda'da yeterli düzeyde test yapılmıyor. Türkiye'nin testten ziyade daha büyük sorunu kimsenin 1.5 metre mesafede durmaması. Buna yeterli derecede vurgu yapılmıyor
günlük yeni vaka açıklama sayısından anlaşılıyor kimin daha çok test yaptığı. 1.5 metre önemli ama sorunu buna indirgemekte yanlış.

Gemide 17 gün sonra yüzeyde virüs görülme olayıyla ilgili pek detay yok, virüs görülmüş ama enfekte etme niteliği veya gücü var mı yok mu belli değil. Kapalı ve nemli alanda sürenin uzadığı zaten bilinen bir şeymiş yani gemi örneği günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz bir şey değilmiş.

yahu bu ülkedeki hükümet neyi yönetmiş ki bunu yönetebilsin yine algı pompalıyorlar her zaman yaptığı iş yok çok tedbirli davranmışız bilmem ne hala tam seyahat kısıtlaması olmayan nadir ülkelerdeniz sebebi tamamen ticari kaygı hayat eve sığar diye bas bas bağırıyor bakan istifa edip maaş almadan 1 ay hayatını evine sığdırsın bakalım nasıl sığdırıyormuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt