Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İtalya binleri görmeyecek gibi ölüm sayısı özelinde. Sanırım bu seviyelerde bir süre daha kalıp düşüşe geçecek, çizgi artık yatay, dikey değil.

İtalya binleri görmeyecek gibi ölüm sayısı özelinde. Sanırım bu seviyelerde bir süre daha kalıp düşüşe geçecek, çizgi artık yatay, dikey değil.
Abi 1 aya dışarı çıkmaya normale dönmeye başlar mıyız yaw yoksa kendimi şaapmak durumunda kalacam

19 Ocak 100. vaka
- 24 Ocak 1.000. vaka
- 31 Ocak 10.000. vaka
- 12 Şubat 50.000. vaka
- 6 Mart 100.000. vaka
- 18 Mart 200.000. vaka
- 21 Mart 300.000. vaka
- 24 Mart 400.000. vaka
- 26 Mart 520.000. vaka
Çin rakamları gerçekçi olmadığından dolayı verilerden emin olmak zor ya 12 şubata kadar olan kısım için.

Mesela ne gibi tedbirler?

Spor yap pc ye otur kahve sigara iç yat uyu. Hayat bu olacak gibi artık.
Bir süre sonra ister istemez normalleştireceğiz yaşadığımız bu ucube hayatı, bilmiyorum ki işte sen bileceksin onu. Kendini CS'ye falan ver, zor durum ama yapacak bir şey yok ben de aşırı bunaldım ki ben kendimi evde eğlenebilen bir insan zannederdim meğer hiç çıkmadan olmuyormuş bu iş.

Farketmez, son 1 haftadır 620-790 aralığında. Tekrardan dikey olması için 2-3 gün 800'lerde seyretmesi lazım. 2 gün önce 743 idi ölüm sayısı.
Abi 3. gün tepe yapıyor düzenli olarak.

Yarın 743ü geçerse yine aynı düzeni izleyecek. Artış hızı azaldı ama.

Italya: 6203 vaka, 712 ölü
Ispanya: 6682 vaka, 498 ölü
Almanya: 6323 vaka, 33 ölü

Abi 3. gün tepe yapıyor düzenli olarak.

Yarın 743ü geçerse yine aynı düzeni izleyecek. Artış hızı azaldı ama.
Yataylaştı dediğim artış hızı yataylaştı anlamında artış durdu anlamında değil muhtemelen Oğuzhan'da ona istinaden yazdı ben de şimdi farkettim yanlış ifade etmişim.

Dediğin gibi artış hızı azaldı, beklenilen gibi binleri görmeyecek gibi 793 günlük bazda görüp görecekleri en yüksek rakamdı büyük ihtimalle.

WHO'nun 44 bin hastaya dayandırdığı araştırma verilere göre virüsün bulaştığı kişilerin:

• %81'i hafif atlatıyor
  • %14'ü ciddi geçiriyor
  • %5'i ağır hastalanıyor
Abi muhtemelen taşıyıcı olup farkında olmayan kişiler hasta olanların kat kat fazlasıdır. Bence biz önümüzdeki 2-3 haftada yüksek rakamlar görüp sonra normal bir eğri yakalarız gibi.

Bu arada şu adamın ropörtajı ne zamana ait bilmiyorum ama Çin'de Mart sonu biteceğini öngörmüş, hesaplamasını tam çözemedim ama İtalyanın eğriside benzer galiba. Ölüm fazla olsa bile vaka sayısı dikey çizgide galiba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt