Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben kendimi alıştırdım. Bizde sayı kaç olursa olsun sokağa çıkma yasağı gelmeyecek. Devlet hiçbir şey yapmıyor. Kendi rızasıyla kapanan işyerleride açılır zaten yakında bence toplu sokağa çıkma yasağı olmadığı için.

Abi, zaten İtalya İspanya Fransa olmayız şu an detaylı verileri bilmiyoruz fakat bizde vakaların yaş aralığı okadar yaşlı kitle değildir tahminim
İtalyada İspanya'da ise yaşlı ortayaslilar ağırlıklı
Bizde devlet tedbirleri alırken birşeyi eksik yaptı uymayana para cezası ve uygulanacak diyecekti bzim millet en çok canindan değil cabindeki parasındn korkuyor abi malum

uyanlara para verse kimse çıkmazdı dışarı üstat. verseydi günlük 25 lira. adam cigarayı bedavaya getirdik der otururdu

Virüsün sıcak ve nemli havada yayılmadığı doğru değil. Şu an sıcak ve nemli olan ülkelerde yayılıyor. Ama yayılma hızı daha düşük olabilir diye bir tahmin var.
Hangi sıcaklık aralığında hızlı çoğalıyor ve yoğun yaşıyor siyah halkalarla gösterilmiş. Yani en çok sıkıntı yaşayan bölgeler

5-11 sıcaklık aralığında hızlı çoğalıyor
IMG_20200326_225903.webp

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yüzde 20 la oran neredeyse oha:red: Hepimizde virüs varmış gibi hareket etmek zorundayız, evdekilere bile yaklaşmıyorum ben.

7000 test sayısına sevinenler görüyorum bizden geçti biz önlemi alamadık ilk başta 1 ay sokağa çıkma yasağını çok sık uygulasaydık şimdi tertemize yaklaşmıştık bu saatten sonra 80 milyona test yapamayacağına göre bu virüs toplumun çoğuna yayılacak kabul etsekte etmesekte yayılacak parası olan özel hastanede yatan kurtulacak bizim gibilerin vücudu el verirse yaşayacak vermezsede ölüp gidecek

Bu devlet için önemlimi hayır değil tabikide onların cebi dolsun ekonomisi batmasın yeter ölen kişilerin vebali bu beceriksiz yönetimindir.
Kanal istanbul denen saçmalığa ayrılan para ile 6 ay bakarsın bu ülkeye bakmak istersen tabi gücümüz yok saçmalığını geçelim.
Bu millet bu veletten kurtulup sıkıntı çekmeyede razı olurdu ama yok bilim kurulu sokağa çıkma yasağı uzmanlar sokağa çıkma yasağı
sağlık bakanı sokağa çıkma yasağı diyor ama ortada karar yok

Çalışmak zorunda olan gençler benim gibi seve seve veya değil işe gidiyorum imkanım var taksiyle gidiyorum olmasa toplu taşıma kullanacağım
bir yerden virüs kapıp evdeki anneme babama geçirip onları öldürürsem ben nasıl yaşacağım? benmi katil olcam yoksa tepemizdekilermi?
bunun hesabını kim hangi parayla verebilir?

Tartışmayın dua edinki hastalık size bulaşsın öldürmesin bu susanlar varya tepki vermeyenler yarın sevdiklerinden birine zarar geldiğinde
bizden çok bağıracaklar ama iş işten geçmiş olacak

İtalya değiliz. Bakın ısrarla söylüyorum. İtalya değiliz. Bizde 3800 vakıa varken 75 kaybımız var. İtalya aynı vakıa sayısında 150 kayıp vermişti. Bir nebze alınan tedbirlerin işe yaradığını görüyoruz. Bir de sokağa çıkma yasağı gelse, bu işi 15 günde normal düzeye indiririz. Çok değil yahu 10 günlük bir sokağa çıkma yasağı toplumu düzeltir.
11 Mart'ta ilk vaka geldiğinde 15 günlük sokağa çıkma yasağı gelmeliydi. Bugün yasak biterdi 15.gun olarak. Ve böyle bir yayılma olmazdı

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Virüs bize yayılacak diye bişey yok aga bu arada, virüsün enfekte olma şekli belli işte kendini koruyacaksın. Şöyle cümleleride hiç anlamıyorum. He şu an vardır belki bazılarımızda onu da bilmiyoruz.

Dünyada nasıl uygulanıyor bu test misal Almanya kore ev ev gezip biz geldik testmi yapicaz diyor yada sokakta tuttuğu insanı testmi yapıyor ?bunun cevabını net bilmeden boş konusuyoruz gibi sanki

Sadece biz değil, hiçbir ülke İtalya gibi değil. Belki komşularından İspanya'yı hariç tutabiliriz

sanırım istenen de buydu, kontrollü bağışıklık zırvası. herkese bulaşması lazım mevzusuna bizde girdik. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de pek bir şey değişeceğini sanmıyorum
ingiltere bile vazgeçti o zırvadan. 65 yaş üstünü böyle bi durumla baş başa bırakmak soykırım gibi bi insanlık suçundan farksız olur.

ABD'de çalışan bir doktorun yazısını okudum bugün. Orada da ateş dahi olsa nefes darlığı çekmeyenlere kolay kolay korona testi yapmıyolarmış. Nefes darlığı çekiyorsan direkt hastaneye başvur ama onun dışında hemen hastaneye gelmeyin diyordu.

Virüs bize yayılacak diye bişey yok aga bu arada, virüsün enfekte olma şekli belli işte kendini koruyacaksın. Şöyle cümleleride hiç anlamıyorum. He şu an vardır belki bazılarımızda onu da bilmiyoruz.
nasıl koruyacağım aga bi anlatsana bilelim
örnek veriyorum
ben çalışmak zorundayım işveren gel çalış diyorki çalışıyorum
evim işime 8 km hadi taksiyle gidebiliyorum diyelimki 30 km toplu taşımaya bineceğim.
maskede taksan eldivende taksan aynı otobüste bir kişinin 8 kişiye direk yaydığı net ve kesin
hadi onuda geçtim ofisteki biri kaptı dikkat etmedi ben kendimi nasıl koruyucam taksi şöförü kapmışsa ben nasıl koruyucam
herhangi biri cahil umursamaz olduğu sürece ben g.tummu neyse ağzımı bozdurcaksın ben ne yaparsam yapayım şansım yok

anlat bakalım ben kendimi neyle nasıl koruyucam?
bu arada halkını koruma görevi olan devlet olgusu ne yapacak?

sanırım istenen de buydu, kontrollü bağışıklık zırvası. herkese bulaşması lazım mevzusuna bizde girdik. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de pek bir şey değişeceğini sanmıyorum
İlk meclisten başlayalım o zaman. Nihayetinde biz seçtik bu insanları. Bize örnek olmalılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt