Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyada nasıl uygulanıyor bu test misal Almanya kore ev ev gezip biz geldik testmi yapicaz diyor yada sokakta tuttuğu insanı testmi yapıyor ?bunun cevabını net bilmeden boş konusuyoruz gibi sanki

Günlük 15 bin civarı test yapmak gerekiyormuş ama test bulunamıyormuş Almanya ve İngilterede.. Biz basının yalancısıyız gidip de gözlem yapamayız oralarda

ABD'de çalışan bir doktorun yazısını okudum bugün. Orada da ateş dahi olsa nefes darlığı çekmeyenlere kolay kolay korona testi yapmıyolarmış. Nefes darlığı çekiyorsan direkt hastaneye başvur ama onun dışında hemen hastaneye gelmeyin diyordu.
Çünkü seni ölümcül kısma sokan semptom: solunum yetmezliği.

ABD'de çalışan bir doktorun yazısını okudum bugün. Orada da ateş dahi olsa nefes darlığı çekmeyenlere kolay kolay korona testi yapmıyolarmış. Nefes darlığı çekiyorsan direkt hastaneye başvur ama onun dışında hemen hastaneye gelmeyin diyordu.

Amerika da az test yapıyor. Bizden ekonomik, kültürel, bilimsel olarak 20 gömlek üstünler nüfusla test sayısını oranlayınca bizle anca başabaş çıkabiliyorlar. Güney Kore hariç kimse beceremedi bu test işini, şimdi de herkes beyhude bir yarış içine girdi.

Böyle bi durumu vatandaşın insafına, sağduyusuna bırakmak gerçekten inanılmaz bişey, hala sokağa çıkma yasağı olmamasını anlamak mümkün değil. 15 gün önce en sıkı tedbir alınsaydı şuan azalma trendine girmiştik bile.

Bu arada bizim burada vakıa sayısı artmasına rağmen sadece 2 kayıp var.

Virüs bize yayılacak diye bişey yok aga bu arada, virüsün enfekte olma şekli belli işte kendini koruyacaksın. Şöyle cümleleride hiç anlamıyorum. He şu an vardır belki bazılarımızda onu da bilmiyoruz.

Virüs illa ki bize yayılacak. Şöyle ki ben Tepecik eğitim hastanesi yakınında çalışıyorum İzmir'de. Benim iletişim kurduğum çevre pek temiz bir çevre değil ve benim işim onlarla, mecbur ekmek parası. Şimdi ben 45 yaşında ve bağışıklık sorunları olan ve bundan 6 yıl önce 7 saat süren bir beyincik sapına yakın bir yerden ameliyat geçirmiş ve 1 ay hastanede karantinada yatmış biriyim. Bu virüsün bana bulaşmaması şu aşamadan sonra mucize. Tek duam kendimi geçtim, sevdiklerime bulaştırmamak (Allah korusun). Rabbim sonumuzu hayretsin inşallah. Belli ki işimiz Rabbime kaldı, kulundan umut yok. İnşallah bize bulasana kadar bir tedavi bulunur ne diyeyim.

nasıl koruyacağım aga bi anlatsana bilelim
örnek veriyorum
ben çalışmak zorundayım işveren gel çalış diyorki çalışıyorum
evim işime 8 km hadi taksiyle gidebiliyorum diyelimki 30 km toplu taşımaya bineceğim.
maskede taksan eldivende taksan aynı otobüste bir kişinin 8 kişiye direk yaydığı net ve kesin
hadi onuda geçtim ofisteki biri kaptı dikkat etmedi ben kendimi nasıl koruyucam taksi şöförü kapmışsa ben nasıl koruyucam
herhangi biri cahil umursamaz olduğu sürece ben g.tummu neyse ağzımı bozdurcaksın ben ne yaparsam yapayım şansım yok

anlat bakalım ben kendimi neyle nasıl koruyucam?
bu arada halkını koruma görevi olan devlet olgusu ne yapacak?

Aga ben devleti korumuyorum bana çıkışmana gerek yok, bende toplu taşımayla işe giden biriyim zaten. Doğru hayvanın biri öksürürse hapşırırsa yakınındaysan sorun olabilir onu nasıl yaparlar bilmiyorum. Ulaşımda bir şekilde mesafe bırakma durumunu ayarlayabilirlerse bu sorun çözülür o da nasıl olur bilmiyorum, virüs havada asılı kalmıyor çünkü. Herkesin bilinçli davranması yeterli aslında.

Önümüzde örnekler varken, kim ne yapmış sonuç nolmuş varken bu duruma gelmemiz gerçekten pes.

Ben kendimi alıştırdım. Bizde sayı kaç olursa olsun sokağa çıkma yasağı gelmeyecek. Devlet hiçbir şey yapmıyor. Kendi rızasıyla kapanan işyerleride açılır zaten yakında bence toplu sokağa çıkma yasağı olmadığı için.
öyle deme renktaş kanal istanbullar ihaleler falan yapılıyor

Aga ben devleti korumuyorum bana çıkışmana gerek yok, bende toplu taşımayla işe giden biriyim zaten. Doğru hayvanın biri öksürürse hapşırırsa yakınındaysan sorun olabilir onu nasıl yaparlar bilmiyorum. Ulaşımda bir şekilde mesafe bırakma durumunu ayarlayabilirlerse bu sorun çözülür o da nasıl olur bilmiyorum, virüs havada asılı kalmıyor çünkü. Herkesin bilinçli davranması yeterli aslında.
Mesafede çözüm değilki kardeş insansın gayri ihtiyari eldiveni çıkardım bugün sinek geldi elimi yüzüme götürdüm
insan unutur dokunur biri hapşırır tıksırır bize bağlı değil kendimizi korumak resmen bizi kendi kaderimize bıraktılar
AlLah yar ve yardımcımız olsun

XhBf.gif

giphy.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt