Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ne bagimsizi yahu arkalarinda kimbilir kimler var bu örgütlerin. komplo teorisi derler dünyada ne oluyosa bunların basinin altindan çıkıyor bilmiyolar sanki.
UN var UN'nin uyeleride ulkeler. China bloke ediyor Taiwanin girmesine ama bizim bati ulekleride izliyordur muhtemelen. chinaya karsi bile duramiyorsak bitirelim kendi kafamiza sikalim. UN'mis hale bak ya. WHO'mus hepsi yalan dolan guvenebilecegimiz organlar yok resmen.

Komşu Yunan'da durumlar nasıl? Dibimizde herifler ne gibi önlemler alıyorlar da hiç sesleri çıkmıyor?

yav allah kahretsin
evet a haber izliyorum sabahtan akşama kadar
ölümüne reisçiyim

dsö'nün salgını da çin ile olan garip ilişkisinden dolayı saklamasının ardından üst üste skandallar zincirinin bir parçası
Skandal olan nedir? Ben bu videoda bir skandal gormuyorum.

Skandal cinden gelen tani kitinin milletvekili oglu tarafindan sosyal medyada satilmasidir mesela

Burada herifin baglantisi kopmus

Neyin skandali bu

Güney Kore'de oldu sanırım. Devlet kumanya filan dağıttı hatta her daireye. Sokağa çıkma yasağı olmadan böyle 100 yılda bir gelecek salgını engellemek mümkün değil. Tokyo'da bile sokağa çıkma yasağı gelecek diye millet markette birbirini ezmiş. Japonlar bunu yapıyorsa dünyanın her yerinde aynı senaryolar olur. O yüzden Güney Kore tabii Sars, Mers'ten filan da idmanlı olduğu için Singapur'la birlikte tedbirini en erken alıp en az hasarı aldı. Bir de virüsün görüldüğü yeri cep telefonuyla bildirmek gibi inanılmaz iyi işleri yaptılar. Bu kadar organize bir yapılanmaya Çernobil bile bir şey yapamaz.

Sağda solda insanların geç kalındığı için sokağa çıkma yasağının bir işe yaramayacağını okuyorum, komik geliyor. Geç kalmak bir devlet hatasıdır, günbegün ertelemekse insanlık suçudur. Biz şu an biraz ipin ucunu kaçırsak da hala 3-4 haftalık sokağa çıkma yasağıyla işin üstesinden gelecek bir aşamadayız. Büyük ihtimal bundan faydalanmayıp İtalya gibi olunca bu stratejiyi uygulayacağız ama İtalyanların en geç alınmış yasağının bile büyük kayıpların ardından en geç 1 hafta içinde sonuç vermeye başlayacağı aşikar. Daha yeni yeni her hastaya bakacak aşamaya geçiyorlar ki onu yapınca kendi ölüm oranlarını da bir nebze de olsa düşüreceklerdir. İş kopana kadar laylaylom davrandıkları için belki olması gerekenden 10 kat fazla insan kaybettiler ama 10 kat daha fazlasını kaybetmemek için kendilerine yakın zamanda bir fırsat yaratmış olacaklar. Bu raddeye gelmemek için bizim de ivedilikle o kararı almamız lazım. Tabii bunun için baştaki adamların da illerin belediye başkanları kadar çaba harcaması ve haksız kazanç hırsından sıyrılmaları şart.

Ben şu an ki felaket senaryolarını çok salakça buluyorum zaten, sebebi şu zaten virüsün kuluçka süresi belli sonuçta. Bu virüsün belki Şubat sonlarından Marttan beridir süregelen vaka sayısı. Sorun şu ki bunun ne zaman yayılmaya başladığı falan çok belirsiz. Şubat'ta bile bu semptomları geçirdiğini söyleyen bir ton kişi var, ben Aralıkta çıkan bir virüsün Mart'ta Türkiye'ye gelmesini hiç olası görmüyorum. Salakça insanları panik yaparak yazılan şeylerin hepsi boş teori, bence şu an kimse ne olduğunu bile bilmiyor belki de 1 milyon kişiye bu virüs enfekte oldu bizde yarısı iyileşti var mı aksini gösteren bişey? İngiltere kraliçesine bulaşmış sarayda zaten insanlardan izole yaşayan biri, normal sıradan vatandaşlara zaten çoktan gelmiştir. Şu an yasağı getirirsek en azından varolan vakaları çok kolay tespit edilir, benim tahminim 1 ay içinde en azından şu durumunu kaybeder. Şehirsel izolasyon bütün sene devam etmeli bana göre.

sonra para mara felan deyin aynen para yuzunden cine karsi laf edemiyoruz ama parayi bi tarafa butun dunya cin'e karsi olmaliyiz ya. birlesip cin'e karsi yurursek belki akillinirlar ya. bi biz kayipetmeyiz cin daha cok kayipeder illah ucuz isgucu bulunur baska ulkelerde konu bu olmamali ya. north koreaya karsi agir tavir koyabiliyoruz ama cine karsi hayir. su ikiyuzlulukden biktim artik.

bu bastonlu doktor house reklami komedi yav ahah hareketlere gel bi tane de deli gibi davranan genc var ahah tiplere gel

UN var UN'nin uyeleride ulkeler. China bloke ediyor Taiwanin girmesine ama bizim bati ulekleride izliyordur muhtemelen. chinaya karsi bile duramiyorsak bitirelim kendi kafamiza sikalim. UN'mis hale bak ya. WHO'mus hepsi yalan dolan guvenebilecegimiz organlar yok resmen.
KKTC de UN uyesi degil ona bu kadar ses cikarmamissindir. Kendi sanrilarinizi kanitlamak icin her seyden anlam cikarma pesindesiniz.

Skandal olan nedir? Ben bu videoda bir skandal gormuyorum.

Skandal cinden gelen tani kitinin milletvekili oglu tarafindan sosyal medyada satilmasidir mesela

Burada herifin baglantisi kopmus

Neyin skandali bu

bağlantısı mı kopmuş

skandal biri olunca diğeri olmuyor mu

adamlar aylarca saklamış çini üzecek sorulara bile cevap vermeeyecek kadar tırsmışlar skandal değil mi bu

bağlantısı mı kopmuş

skandal biri olunca diğeri olmuyor mu

adamlar aylarca saklamış çini üzecek sorulara bile cevap vermeeyecek kadar tırsmışlar skandal değil mi bu
yalniz butun ulke trump haric cine cevap veremiyor. cok kritik bunlar cok tuhaf seyler ogreniyoruz son zamanda. bu kadar oldugunu bile dusunmuyordum ben ama cok kotu haldeyiz cok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt