Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Komşu Yunan'da durumlar nasıl? Dibimizde herifler ne gibi önlemler alıyorlar da hiç sesleri çıkmıyor?

Sokağı çıkma yasağı ilan etmişti onlar +95 vaka ilan etmişler bugün , vaka sayısı artışa geçmeden yasağı ilan etmeleri akıllıca olmuş.

Ben şu an ki felaket senaryolarını çok salakça buluyorum zaten, sebebi şu zaten virüsün kuluçka süresi belli sonuçta. Bu virüsün belki Şubat sonlarından Marttan beridir süregelen vaka sayısı. Sorun şu ki bunun ne zaman yayılmaya başladığı falan çok belirsiz. Şubat'ta bile bu semptomları geçirdiğini söyleyen bir ton kişi var, ben Aralıkta çıkan bir virüsün Mart'ta Türkiye'ye gelmesini hiç olası görmüyorum. Salakça insanları panik yaparak yazılan şeylerin hepsi boş teori, bence şu an kimse ne olduğunu bile bilmiyor belki de 1 milyon kişiye bu virüs enfekte oldu bizde yarısı iyileşti var mı aksini gösteren bişey? İngiltere kraliçesine bulaşmış sarayda zaten insanlardan izole yaşayan biri, normal sıradan vatandaşlara zaten çoktan gelmiştir. Şu an yasağı getirirsek en azından varolan vakaları çok kolay tespit edilir, benim tahminim 1 ay içinde en azından şu durumunu kaybeder. Şehirsel izolasyon bütün sene devam etmeli bana göre.

Bununla ilgili her noktasına katılmadığım ama genel bakış açısını doğru bulduğum bir entry var.

diğer hastalıklardan farkı, bizim hayal bile edemeyeceğimiz kadar parası olan ve/veya parayı yöneten 70 yaş üzeri insanları ayırt etmiyor olması.

eğer bu hastalık/çaresizlik sadece orta sınıf ve aşağısını etkiliyor olsaydı ne bir uçuş iptal olurdu, ne bir sınır kapatılırdı ne de insanlar bu kadar paniğe sürüklenirdi.

çok kasmaya gerek yok, açlıktan ölen insan sayısı belli (günde 24.000) ve bu çoluk çocuk tanımıyor herkes ölüyor açlıktan, her gün, her dakika ve tonlarca yemek çöpe gidiyor...

bu virus için bu kadar önlem alınabiliyorken bu kadar hızlı, net, finansal etkisi dikkate alınmadan planlar uygulanabiliyorsa, bu aç sefil insanlara karşı neden bu medya etkisi yaratılıp, uçaklar kaldırılıp bu insanlar doyurulmuyor, onu geçelim su sağlanamıyor?

nedeni basit; çünkü bu, 70 yaş üzeri insanları hiç etkilememekle beraber aksine onlara gelir kapısı bile olabiliyor, madenlerde çalışan çocuk işçiler mesela.

velhasıl şimdi bu insanlar ölüm korkusu nedir hissettikleri için senin benim dükkanımız kapanmış, uçuşlar iptal olmuş, sınır kapanmış, eşin, çoluğun çocuğun başka ülkede kalmış, hastanede yer kalmamış, borsan çökmüş, 2 kuruş paran 1 kuruşa dönmüş, bunların hiç ama hiç birini düşünmemekteler.

özetle sizi sizden başka düşünen yok? düzenli beslenin, zayıf düşmeyin, spor yapın, üzüntü de bağışıklık sistemini felç eder, üzülmeyin, komik paylaşımlar yapın.

Bir dunya kurumu dusunun, ulkeleri birbirine daha yakin tutabilecek, birbiriyle uzmanlasabilecek bir platform dusunun. Sonra bu kurumu bi ulkesi haltler yemis, dunyayi tehlikeyi atmis oldugunu dusunun. Kurum bisey yapamiyor, bisey demiyor, diger uyeler bile parmagini bile kaldiramiyor. 2003'de Amerika bi haltler yediginde ulkeler susmuyordu ama Cin yiyince ulkeler bisey diyemiyor ama Amerika haric. Bu kuruma tekrar nasil guvenecegiz? Ben sahsen guvenimi tamamen kayipettim. UN gunu kurtarma cabasinda, aman gerginlik cikmasin, aman soyle olmasin boyle olmasin - ama farketmiyorlar ki insanlarin cogu artik UN'i ciddiye alamiyacak duruma gelecek, bundan sonra UN'mis WHO'mus hic birine guvenmiyorum. WHO'de siyaset degil saglikla ilgilenecek olan bir UN kurumu ama siyaset yapmakdan baska bisey yapmiyor herifler. Ciksana meydana desene Cin yuzunden oldu diye, desene ulan Taiwan harika bir sekilde virusdan korundu diye. Baksana ulan saglik perspektifinden ulan becereksizler.

Bu haftadan başlayarak iki hafta tam karantina uygulanmalı. Bizde farkındayız ekonominin vs ama böyle kademeli gitmek süreci çok uzatacaktır. 14 gün sokak yasağı , sonra kademeli olarak gevşetilmesi gerekir. Yoksa 1 yıla bitmez bu.

8DC02B30-B129-4ACA-BE1B-C038B081C583.jpeg

..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt