Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bununla ilgili her noktasına katılmadığım ama genel bakış açısını doğru bulduğum bir entry var.

diğer hastalıklardan farkı, bizim hayal bile edemeyeceğimiz kadar parası olan ve/veya parayı yöneten 70 yaş üzeri insanları ayırt etmiyor olması.

eğer bu hastalık/çaresizlik sadece orta sınıf ve aşağısını etkiliyor olsaydı ne bir uçuş iptal olurdu, ne bir sınır kapatılırdı ne de insanlar bu kadar paniğe sürüklenirdi.

çok kasmaya gerek yok, açlıktan ölen insan sayısı belli (günde 24.000) ve bu çoluk çocuk tanımıyor herkes ölüyor açlıktan, her gün, her dakika ve tonlarca yemek çöpe gidiyor...

bu virus için bu kadar önlem alınabiliyorken bu kadar hızlı, net, finansal etkisi dikkate alınmadan planlar uygulanabiliyorsa, bu aç sefil insanlara karşı neden bu medya etkisi yaratılıp, uçaklar kaldırılıp bu insanlar doyurulmuyor, onu geçelim su sağlanamıyor?

nedeni basit; çünkü bu, 70 yaş üzeri insanları hiç etkilememekle beraber aksine onlara gelir kapısı bile olabiliyor, madenlerde çalışan çocuk işçiler mesela.

velhasıl şimdi bu insanlar ölüm korkusu nedir hissettikleri için senin benim dükkanımız kapanmış, uçuşlar iptal olmuş, sınır kapanmış, eşin, çoluğun çocuğun başka ülkede kalmış, hastanede yer kalmamış, borsan çökmüş, 2 kuruş paran 1 kuruşa dönmüş, bunların hiç ama hiç birini düşünmemekteler.

özetle sizi sizden başka düşünen yok? düzenli beslenin, zayıf düşmeyin, spor yapın, üzüntü de bağışıklık sistemini felç eder, üzülmeyin, komik paylaşımlar yapın.

Ben şuna inanıyorum, sokağa çıkma yasağı gelse ve sonrasında yurtdışından uçuşlar süresiz iptal edilse bir süre belki sene sonuna kadar, şehirsel izolasyon sağlansa vakalar yine bitmez ama çok düşük seyirlerde seyretmesi olası. Sosyal izolasyon olarak da bilemiyorum toplu taşımada 1'er kişi boşluk bırakma zorunlu olabilir, vardiya saatleri düşebilir seçenek çok aslında ama bizde insan hayatının değersizliğini bizim çomarlar ipe ipe öğreniyor şu an.

Fransa ve Almanya da fena patlayacak bence. Japonya, G. Kore kısmen de İsrail dışında başarılı bir yönetim gösteren yok.

vaka trendimiz ve oranımız?

dünden az olmamız tesadüf mü şimdiden karar verilir mi?

italyadan daha hızlı bir atışa sahip olmamız neye denk gelir?

bunlar gibi
Şu anki verileri istatistiki olarak dikkate almak çok makul değil çünkü daha 100 bin test sayısına bile ulaşmadık.

Zaten malum pozitif vaka sayısı hasta sayısını göstermiyor. Almanya'dakinin 9da 1i kadar test yapmışız.

Günlük test sayımız 4-5 gün boyunca 10 bin bandında gelmeliki kıyas yapabilelim.

yalan mi soyluyorlr artik yoksa kapasitesi mi yetmiyor dunya sampiyonu cin'e bilmiyorum ama cok basit istatestiklerle ortaya cikanlar bunlar.

Aynı şeyi temcit pilavı gibi önümüze koyuyorlar
Cümleler değişiyor ama söylenen aynı
evdekal ,hayat eve sığar , sınırlandırılmış hayat vs vs
evde kalıyoruz tamam da
İşçiler veya devletten herhangi maaş almayanlar ne yapacak hiç bahseden yok
onların canı yok mu
Ülkemizin ekonomisi gerçekten bu insanlara maddi destek sağlayamayacak kadar kötü mü

Çin'deki vaka sayısı bariz yalan ama ölü sayısı hakkında bir şey diyemem yalan olduğunu düşünsem de.

Malum sadece yoğun bakım için hastaneler kurdular vs.
guvenilir bir kaynak degil KESINLIKLE fakat CPC'de degil. o yuzden bu haber beni dusundurdu

vaka sayisinda direk yalan olmasada bence olu sayisi bariz yalan

İstanbul'da market ve pazarlara çocuklar alınmayacakmış.

Her yeni güne bu virüs salgınının kabusu ile başlamak insanı sinir,strese sokuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt