Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Toplam iyileşen hasta dün ---->70
bugün----> 105

düne göre daha fazla vaka aciklayan ülke sayisi bir elinin bes parmagini gecmez belki. bugün pazar. hafta sonunun etkisinden dolayi sali günü rakamlar artabilir. borsa gibi rakam hesap etmenin bir mantigi yok gerci ama insanlar hala deli gibi calismaya devam ettigi sürece yaslilarin evde oturmasi pek bir sey degistirmeyecektir.

İlk günler vaka sayımız en sağda altta Irak’ın olduğu yerdeydi. Yavaş yavaş en sola geldik ve şimdi üst sıralara zorluyoruz...

Adjustments.webp

Sokağa çıkma yasağı şart! Bir virüs taşıyıcısı dâhi çok büyük tehlike yaratıyor.Bunun hâlâ farkına varmadılar mı? Sokağa çıkma yasağı verilmediği için vaka ve ölüm sayıları artmaya devam edecek.Çok değil 1 ay için yandaşlara değil de milletin derdine derman olsunlar.

Olabilir üstat ama şöyle işliyor İtalya ki ben ölüm sayıları üzerinden değerlendirme yapıyorum.

Zirve yapıyor mesela 919 ölü, sonraki iki gün daha düşük sayı çıkıyor, üçüncü gün ise önceki zirvesini geçiyor.

Son 15 gün yani vakalar belli sayıyı geçtikten sonra böyle oldu.

Dolayısıyla yarın yeni zirveyi yapmadığı sürece 700-900 arasında +6 gün geçirip düşüşe geçmesini bekliyorum zaten bu düşüş süresi de 15 gün sürer ve kontrol altına almaya başladılar diyebiliriz.

Daha en kötü dalga gelmedi demişti bir tane İtalyan doktor. Nisan sonuna doğru gerilemesi bekleniyor.

Kore ile vakalarımız hemen hemen yakın ama onlar 5000 hasta iyileştirmiş

İtalya nasıl bu hallere geldi ya. Önlem almadılar, kuzeydekiler güneye gitti falan ama insanlar hiç mi dikkat etmedi nasıl bu kadar yayılabiliyor ve öldürüyor

O değilde ABD özellikle New York en çok kaybın olacağı yer olacak gibi gözüküyor. Obezitenin başkenti olması da fazlasıyla düşündürücü.

Yozgatta bir köy daha karantinaya alınmış

Kore ile vakalarımız hemen hemen yakın ama onlar 5000 hasta iyileştirmiş

Onlar bize göre haftalar önce virüsle boğuşmaya başladılar. İyileşmek için 14 gün hesabı esas alındığına göre bizim de 14 gün sonra iyileşen grafiğimiz kore ile benzer olacaktır. Ama burada dikkat edilmesi gereken iyileşen değil, vaka sayısının artmaması. Kore bu konuda örnek alınmalı.

Olumlu seyir görüyorum.
İtalya'da da azalma var. Umarım dün zirve yapmışlardır.

Sağlık çalışanlarından bile daha kritik ve önemli bir grup var o da çiftçiler, köylerin vs direkt karantina altına alınması bu yüzdendir muhtemelen. Tohumlama dönemine giriyoruz, kırsala sıçrarsa sıçarız. Kıtlık başka bir şeye benzemez.

Isvicre'nin nufusunu unuttum ama 14000 cok, sanirim Italyanlar filan oraya kactilar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt