Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İki taraf da eleştirdikleri uygulamanın aynısını yapıyor. Ülke değil sirk :red:

Hasta değilsen neden maske kullanıyorsun ki, virüs temas yolu ile geçiyor. Hava yolu ile geçmiş olsa, daha büyük sıkıntı olur ve inanılmaz hızlı yayılırdı. Ha elimi ağzıma yüzüme götürüyorum. O yüzden takıyorum diyorsan mesele yoktur.
Tamam da özellikle Japonya ve İzlanda'daki araştırmalardan sonra virüslü olmasına rağmen semptom göstermeyenlerin sayısının tahmin edilenden çok daha fazla olduğu ortaya çıktı (%40'lar) bu insanlarda semptom gözükmemesi virüsü bulaştırmalarına engel değil, ek olarak semptom gösteren hastalarda bir anda mantarın yerden bitmesi gibi ortaya çıkmıyor semptomlar, en az 2-3 gün semptomsuz geziyorlar ama o esnada yaymaya devam ediyorlar. Dolayısıyla hasta olup olmadığını veya virüsü taşıyıp taşımadığını bilme gibi bir imkanın yok maske takımının yaygınlaşması esas olarak bu grupdaki insanların yaymasını engelliyor.

Örnek verip açalım, adam virüs taşıyor ama hiçbir belirti göstermiyor bu adam markete gidip ürünlerin üzerine hapşırıyor sonra başka birisi gelip o ürünü eline alıyor sonrada elini gözüne veya ağzına götürüyor, bulaştı bitti gitti işte. Eğer maske taksaydı etrafa yaymayacaktı salgısını.

Bundesliga nisan sonu açılıyor hadi bakalım, darısı bizim başımıza. İlk etapta seyircisiz oynayacaklar

ben mayis sonuna dogru cay toplamaya basliyorum eylule kadar :uiyy: yapacak bi sey yok
bazı sorularım olacak .
1- çay diye aldığımız kutuların içindeki yaprak mı yoksa dibin döküntüleri mi ?ihraç edilen çay paketleri kalite ve şekil yönünden farklıymış diye iddia edenler var doğru mu ?
2- kilosu kaça senden sipariş etme imkanımız var mı ?
not: konu ile alakalı değil ama hayat devam ediyor :)

8ADHPn.jpg

:crushed:

bazı sorularım olacak .
1- çay diye aldığımız kutuların içindeki yaprak mı yoksa dibin döküntüleri mi ?ihraç edilen çay paketleri kalite ve şekil yönünden farklıymış diye iddia edenler var doğru mu ?
2- kilosu kaça senden sipariş etme imkanımız var mı ?
not: konu ile alakalı değil ama hayat devam ediyor :)
döküntü (çöp) degil ama kalite farki olabilir. sekil olarak fark olmaz da kalite olarak olur, toplanma zamani gecen cayin kalitesi ile tam zamaninda toplanan cay fark eder yani
benden siparis etme imkaniniz yok malesef reis sadece ureticiyim ticaretlik bi durumumuz yok. belli bir uretim kotamiz var orn 6 ton, ama bizde 6.5 ton cay varsa 6yi devlete kalan yarim tonu ozel cay fabrikasina verip icecegimiz kadar kuru cay aliriz. herkes boyle yapmayabilir çayını erken bitirip ugrasmayanlar genelde hemen tamamini toplatip ozel fabrikaya verir. ozel fabrikanın sana verdigi fiyat devletten daha az olur hemen her zaman

Bu maske işi tahmin edilenden daha önemli gibi. Yarın öbür gün maske işi çok önemliymiş falan demeye başlarlarsa hepsinin ayrı ayrı kulaklarını çınlatırım.

Konu dışı olacak ama bay maske tagı talep ediyorum, maske işine gönül verdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt