Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayvanlar üzerindeki deneyler tabiiki atlanacaktır da Sars, Mers gibi virüslerde kuluçka süresi daha düşüktü; bu yüzden bulaşıcılık seviyesi de sınırlı kaldı hatta kimisi virüsün mutasyon geçirip insandan insana bulaşma özelliğini kaybettiğini iddia ederken kimisi ise bulaşma seviyesi sınırlı kaldı ve daha fazla yayılmadan yok oldu diyor, sonuç net değil.

Korona ailesinden yeni bir virüsün çıkmasında dolayı 17 yıl önceki virüsün antikorlarını kullanmak etkili olsa şu ana dek yapılırdı sanki, herkesin söylediği şu anki mutasyon önceden görülmemiş derecede bulaşıcı ve kuluçka süresi çok uzun bir yapıda.

Aynen adminim. Tabiki SARS ve MERSe karşı gelistirilen antikorlar 1e 1 covid'e karşı kullanilamayacaktir. Bahsettigin gibi temel degisiklikler mevcut.

Deginmek istediğim olay: SARS, MERS ve Covid hepsi Coronavirus ailesinden gelmekte. Struktur bakimindan birbirlerine benzerlikleri var. Bu yuzden eski SARS ve MERS uzerindeki bilgi ve birikimi covid uzerinde kullanilacaktir. Demek istediğim buydu. Elimizde SARSin antikoru olmasi bir şans. Bunun uzerinde arastirmalar olup bu antikor uzerinde covid'e uyarlama durumlari olabilir diye dusunuyorum. Alanım mı peki? Kesinlikle değil.

Ama makalenin birinde okumuştum: coronaviruslerde (sars mers covid) struktur bakimindan spikes mevcut (igne topuna benzer strukturler). SARS ve MERS antikor uretimi sirasinda bu spikes uzerine arastirmalar yapilmis. Suan bunu mesela prensip olaralcovid uzerinde de denemek istiyorlar. O spikesleri bloke edebildigimiz vakit virüsün hucrelerin içine geçişi engellenebiliyor.

En güçlü ve en etkili antikoru bulmak mesele burada sanırsam, antikor bulmaktan çok.

Salakça olmasın da şu olayın tek iyi olabilecek yanı evrensel olmuş olması olabilir çünkü bu şekilde daha hızlı bişeyler üretilecek kesinlikle. 15-20 ülkeye yayılmış olsa sadece kendi kaderlerine bırakırlardı orası kesin.

İBB ve Ankara bşb bağış kampanyası başlattı
--->devlet bağış kampanyası başlattı
İBB ve Ankara bşb toplu taşımada ücretsiz maske dağıtmaya başladı
--->devlet ücretsiz maske dağıtmaya başladı
İBB ve Ankara bşb den bir sonraki beklentimiz sokağa çıkma yasağı ve çalışmak zorunda olanlara maddi destek

Bilmediğimden soruyorum test sayısı arttırmak için ne yapılabilir? Günde 50-60 bin test yapılsa çok daha kısa sürer bu iş. Test kitleri için para toplansa ben insanların vermeyeceğini düşünmüyorum.

Bilmediğimden soruyorum test sayısı arttırmak için ne yapılabilir? Günde 50-60 bin test yapılsa çok daha kısa sürer bu iş. Test kitleri için para toplansa ben insanların vermeyeceğini düşünmüyorum.
Ben de tam bilmiyorum ama günde 50-60 bin test hastanelerde aşırı bi yoğunluğa yol açabilir bence.

Mayıs ayında pik yapılacagı konusuluyor hastanelerde, yani haziran sonu temmuz başı gibi anca yaraları sarabilecegimizi düşünüyorum ben. Sizce ne kadar sürer

Türkiye'de bu çalışmaların yapılıyor olması çok güzel, belirli bir aşama kaydetmiş olmamız daha da güzel lakin bazı haber siteleri ve kanalları sanki çok önemli bir eşiği ilk kez biz aşmışız gibi lanse ediyor doğru değil bu. Şu virüsün izole edilme olayından bahsediyorum.

13 marta ait bir haber.

İBB ve Ankara bşb bağış kampanyası başlattı
--->devlet bağış kampanyası başlattı
İBB ve Ankara bşb toplu taşımada ücretsiz maske dağıtmaya başladı
--->devlet ücretsiz maske dağıtmaya başladı
İBB ve Ankara bşb den bir sonraki beklentimiz sokağa çıkma yasağı ve çalışmak zorunda olanlara maddi destek
Belediye sokağa çıkma yasağı yapamaz. Valilik yapabilir.

Aynen adminim. Tabiki SARS ve MERSe karşı gelistirilen antikorlar 1e 1 covid'e karşı kullanilamayacaktir. Bahsettigin gibi temel degisiklikler mevcut.

Deginmek istediğim olay: SARS, MERS ve Covid hepsi Coronavirus ailesinden gelmekte. Struktur bakimindan birbirlerine benzerlikleri var. Bu yuzden eski SARS ve MERS uzerindeki bilgi ve birikimi covid uzerinde kullanilacaktir. Demek istediğim buydu. Elimizde SARSin antikoru olmasi bir şans. Bunun uzerinde arastirmalar olup bu antikor uzerinde covid'e uyarlama durumlari olabilir diye dusunuyorum. Alanım mı peki? Kesinlikle değil.

Ama makalenin birinde okumuştum: coronaviruslerde (sars mers covid) struktur bakimindan spikes mevcut (igne topuna benzer strukturler). SARS ve MERS antikor uretimi sirasinda bu spikes uzerine arastirmalar yapilmis. Suan bunu mesela prensip olaralcovid uzerinde de denemek istiyorlar. O spikesleri bloke edebildigimiz vakit virüsün hucrelerin içine geçişi engellenebiliyor.

Spike dedikleri şey bu değil mi? Bunlar bizim akciğer hücrelerimize bağlanma/tutunmasına yardımcı oluyor. Bu tutundukları yerlerin özelliğe ne?

Spike dedikleri şey bu değil mi? Bunlar bizim akciğer hücrelerimize bağlanma/tutunmasına yardımcı oluyor. Bu tutundukları yerlerin özelliğe ne?
Bir makalede bahsediyordu bundan
SARS ve MERS ile zaten aynı aileden zaten spike dediğimiz şey glikoprotein tarzında virüs yüzeyinde bulunan dikensi çıkıntılar
Ayrıca HIV virüsündeki proteinleri de yapısında bulunduruyor yeni tip koronavirüs ( Sadece bunlar HIV'den farklı olarak bir reseptör oluşturacak biçimde diziliyor)
Reseptör varsa efektör yani etkileyici yani ilaç da var demektir
Bugün antiretroviral tedavide kullanılan bazı ilaçların COVID tedavisinde işe yarama nedeni de bu zaten

Mayıs ayında pik yapılacagı konusuluyor hastanelerde, yani haziran sonu temmuz başı gibi anca yaraları sarabilecegimizi düşünüyorum ben. Sizce ne kadar sürer

Rakamlar doğruysa ki doğrudur heralde biz stabil gittik bu dönemde. Senaryonun o şekilde gerçekleşeceğini düşünmüyorum kendimce.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt