Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
baska ülkelere kiyasla. Birde saglik calisanlarinin söylemine göre. Bu kadar düsük ölü sayisi iki türlü aciklanabilir. Ya bizde ekseriyetle genclere bulasiyor. Bu suretle ölüm orani düsük kaliyor. Ve ya sayilar gercegi yansitmiyor. Dedigim gibi bati Avrupa'da bile sayilarin gercegi yansitmadigi biliniyor. Türkiye'nin verilerinin de öyle olma olasiligi cok yüksek.
Bakanın gösterdiği grafiğe göre evet 25-60 yaş aralığında ve çoğunlukla 35 yaş civarına bulaşmış.

Kuluçka süresi 14 günden fazla olan vakalar var zaten daha öncede biliniyordu

Esenyurt Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan covid19 hastası için, hastalığı geçirmiş, 14 gün önce negatife dönmüş,karantina edilmiş, son testi negatif çıkmış gönüllü ve duyarlı vatandaşlardan çok acil kan ihtiyacı bulunmaktadır. Özgür Akdağ 0533 498 41 49

beyler cok acil kan ihtiyaci var. tanidiginiz varsa iletin.

Hocam bu kadar düşük ölüm oranına göre alınan önlemler çok çok fazla değilimi toplamda 1 ay oldu nerdeyse 700 kişi kaybettik hepsinin ruhu şad olsun ama zaten normal şartlarda da türkiyede salgın olmasa 1 ayda ölüm sayısı 700 ün kat be katıdır.Yaşlı insanlar sağlam bir gripte zatürede bile zaten vefat edebiliyorlar bağışıklık sistemi kuvvetsiz insanlarda ha keza öyle bu kadar düşük ölüm oranında sağlık bakanının bu kadar tedirgin olması banada normal gelmiyor ülkeyi kapattık nerdeyse

Hangi hastalık 16 kişiye bulaşabiliyor ?

Herkes aynı anda hasta olursa nasıl tedavi etmeyi düşünüyorsun ?

İtalya örneğinde olduğu gibi vaka sayısı artınca entübe edemezsin hastaları ne yapmayı düşünürsün o durumda ?

Bana kalırsa aldığımız önlemler yeterli değil şu an bile parça parça yaptığımız her önlem salgın sonundaki bilançoyu daha da ağırlaştıracak taaa ilk konu açıldığı gün olarak 21 Ocak'tan beri salgını takip eden biri olarak net olarak söylebilirim bunu.

Hangi hastalık 16 kişiye bulaşabiliyor ?

Herkes aynı anda hasta olursa nasıl tedavi etmeyi düşünüyorsun ?

İtalya örneğinde olduğu gibi vaka sayısı artınca entübe edemezsin hastaları ne yapmayı düşünürsün o durumda ?

Bana kalırsa aldığımız önlemler yeterli değil şu an bile parça parça yaptığımız her önlem salgın sonundaki bilançoyu daha da ağırlaştıracak taaa ilk konu açıldığı gün olarak 21 Ocak'tan beri salgını takip eden biri olarak net olarak söylebilirim bunu.
yahu önlem alınmasın diyen yokki 228 bin vaka var yoğun bakımda 1400 kişi var 700 kişi vefat etti 1500 kişi iyileşti geri kalan hastalarda sıkıntı oluşmamış demektir.Hastanede yatan evinde kalan ama yoğun bakımlık olmamış bizdeki oranlar gerçekten çok düşük biz avrupayı görüp korktuk gibime geliyor.

Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama ölüm sayılarının güvenilirliği tartışılır.hergün 70e bağlanmış dünya kadar yeni vaka var ama ölü sayısı değişmiyor günlük.. . Bir kere testlerin tutarsızlığı söz konusu testi negatif çıkıp bt sıkıntılı kayıplardan bahsediyorlar.. Bir hekim sırf kendi hastanesinde ekstra bu şekilde kayıtlara geçmeyen 3 ölüm olduğunu söylüyor ülke genelinde düşündüğümüzde 3 haneli korkunç rakamlar ortaya çıkar..
Önümüzdeki süreç herşeyi netleştirir.. Şayet bu sayılar doğruysa virüs en geç mayıs sonu etkisini yitirir ülkemizde ki ben çok da ihtimal vermiyorum..

baska ülkelere kiyasla. Birde saglik calisanlarinin söylemine göre. Bu kadar düsük ölü sayisi iki türlü aciklanabilir. Ya bizde ekseriyetle genclere bulasiyor. Bu suretle ölüm orani düsük kaliyor. Ve ya sayilar gercegi yansitmiyor. Dedigim gibi bati Avrupa'da bile sayilarin gercegi yansitmadigi biliniyor. Türkiye'nin verilerinin de öyle olma olasiligi cok yüksek.

Aklıma şöyle bir ihtimal geliyor, virüs nispeten geç girdi Türkiye'ye ve virüs hayvanlara alışık olduğu için zamanla öldürücü etkisini kaybetmeli, çünkü barındığı bünyeye uyum sağlıyor mutasyonla. Bir ihtimal etkisi zayıflamış olabilir.

Onun dışında resmi rakamlara inanmaktan başka çare yok.

Uzun süre yoğun bakımda yatan belli yaş üstü hastalar genelde akciğer enfeksiyonları ya da çoklu organ yetmezliğinden vefat eder zaten.

Ben sizin düşündüğünüzün tam tersini düşünüyorum, koronadan vefat etmeyenler de o listeye giriyor

Uzun süre yoğun bakımda yatan belli yaş üstü hastalar genelde akciğer enfeksiyonları ya da çoklu organ yetmezliğinden vefat eder zaten.

Ben sizin düşündüğünüzün tam tersini düşünüyorum, koronadan vefat etmeyenler de o listeye giriyor

Corona testi pozitif çıkmayanlar dahil edilmiyor listeye.. Sayıyı düşük göstermek bakanlığın işine gelir kılı kırk yararlar sayıyı belirlerken zerre ihtimal vermiyorum öyle birşeye

Nasıl yav, virüs tanısı koymadan nasıl dahil edebilirler.

Eee arkadaşlar siz koronadan ölenleri listeye almıyorlar derken iyi ben hayır tam tersi derken kötü.

Kazan doğurunca iyi, ölünce mi kötü?

Net olarak ölüm nedenini anlamaları için yapılması gerekenleri yapıyorlar mı sizce?

Bu çok çetrefilli bir durum, bir teste bakıyorlar, pozitif, adam ölüyor ve sonuç bu testte çıkan hastalığa bağlanıyor.

Asıl mevzuyu bakan zaten ne zamandır anlatıyor, kesin ölüm nedeni çoğunun korona değil, altta yatan başka hastalıkları var.

Senelik rutin vefat rakamları bellidir zaten. Ay ay rakamlarda vardır.

Eğer korona haricinde vefat bildirilenlerde düşüş varsa, bazı şeyler yanlış değerlendiriliyor olabilir.

Dediğim gibi altından çok su akar daha

Harbi bu serefsiz cinlilere karsi niye hic biyerde tepki yok??bunlarin igrenc yemek kültüründen kimse bahsetmiyor yok söyle yasak getirilmeli yok su yapilmali tik yok
Düsünsenize virus tr den cikmis olsaydi neler olurdu

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Virusun çıkması ayrı konu ama en onemlisi serefsizler dunyadan uzun sure sakladilar. Meger kasimda baslamis cinde. O doktor olmasa hic haberimiz olmayabilirdi bile.

Dunyanin anasini belledi onun bunun evlatlari.

Onlara tokat atacak tek adam da turuncu reis sadece malesef!

98li bir tanıdığım yakalanmış. Kendisi evde abisiyle karantinadaymış. Ateş ve nefeste sıkıntı varmış ama eve yollamışlar. 8 adet ilaç vermişler ilaçları sordum daha cevap gelmedi

Eee arkadaşlar siz koronadan ölenleri listeye almıyorlar derken iyi ben hayır tam tersi derken kötü.

Kazan doğurunca iyi, ölünce mi kötü?

Net olarak ölüm nedenini anlamaları için yapılması gerekenleri yapıyorlar mı sizce?

Bu çok çetrefilli bir durum, bir teste bakıyorlar, pozitif, adam ölüyor ve sonuç bu testte çıkan hastalığa bağlanıyor.

Asıl mevzuyu bakan zaten ne zamandır anlatıyor, kesin ölüm nedeni çoğunun korona değil, altta yatan başka hastalıkları var.

Kanser süreci insanların savunma mekanizmasını çökertip basit gripten öldürebilir o zaman bu adama gripten öldü mü diyeceğiz?
Ayrıca sadece bizim için değil her ülke için sayıyı az gösterme çabası vardır.. O yüzden bizim dediğimizin olma ihtimali seninkinden çok daha yüksektir.. Ölü sayısı min. 70 olarak değerlendirilmeli altı yok üstü olabilir..
Bir tablo gördüm Çinle alakalı 19 şubatta vakalar birden artmaya başlıyor sebebi ise corona testi negatif olup da klinik ve tomografik belirtilerle korona tanısı konanların sisteme dahil edilmesi.. Çin olayı koronalıları elemine ederek atlattı bu konuda çok katı davranmamız lazım hastaları - ölümleri doğru tespit etmek gerekiyor başka türlü işin içinden çıkılmaz.. Boyutu ne olursa olsun bu illeti yenmenin yolu gerçekle bir an önce yüzleşmekten geçiyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt