Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Altı üstü 1 ay yahu 1 ay...

14 gün kuluçka süresi, hadi tedbir olsun diye bir 14 gün de fazla olsun 1 ay toplu izolasyon, sokağa çıkma yasağı çok mu zor yahu ?

It would be “historic” to find a vaccine that can be distributed to all countries in 18 months to defeat the coronavirus, a high-ranking researcher at the World Health Organisation told EURACTIV’s partner EFE in an interview.

“We are all working towards it, it is the global goal, but many things have to go well,” Ana María Henao-Restrepo said, adding that patients’ safety will in no way be compromised.

Ana María Henao-Restrepo is the team leader for the Initiative for Vaccine Research for the WHO’s Health Emergencies programme, a unit that coordinates pandemic preparedness.

Yh

Bişey ifade etmedi bana :d Polyanacılık yapmıyorum normalden hızlı olacağını düşünüyorum kendimce. Aşıların nasıl yapıldığını bilmiyorum ama birçok etik kuralı pas geçeceklerine eminim namlunun ucu herkesin suratında çünkü.

Altı üstü 1 ay yahu 1 ay...

14 gün kuluçka süresi, hadi tedbir olsun diye bir 14 gün de fazla olsun 1 ay toplu izolasyon, sokağa çıkma yasağı çok mu zor yahu ?
Çok zor.

Herkese gereken maddi desteği vermek için yeterli parası var mıdır acaba bu hükumetin?

Türkiye kimlerin kimlerin elinde...

Bişey ifade etmedi bana :d Polyanacılık yapmıyorum normalden hızlı olacağını düşünüyorum kendimce. Aşıların nasıl yapıldığını bilmiyorum ama birçok etik kuralı pas geçeceklerine eminim namlunun ucu herkesin suratında çünkü.
Ebolaya zamanında aşı bulamadılar şimdi mi bulacaklar hadi fod cdc kurallarını geçtim daha virusu yeni yeni izole etmeye başladılar.

Pek birşey anlamiyorum diyorsun...bu article ı okuyarak bu bilgi eksikligini gidebiliriz. 6 gun önce yayınlanmış.

Why a coronavirus vaccine takes over a year to produce – and why that is incredibly fast

İspanya günlük en çok hasta iyileşen ülke. 4 bin hasta iyileştiriyorlar ortalama
İran ve İtalya ise günlük 2 bin- 2 bin 500 civarında hasta iyileştiriyor
Belki verileri tam girmiyorlar bilmiyorum ama ABD'de iyileşen hasta sayıları bana çok düşük geliyordu her gün 600 800 bandında iyileşme açıklıyorlardı. Bugün galiba ilk defa 1671 iyileşme açıkladı ABD
Renktaşım iyileşen sayısı ilk yüksek vaka sayılarına ulaştığı günden tam 14 gün sonra artar. Bu her ülke için böyle çünkü iyileşti diyebilmek için klinik bulgunun olmaması yetmiyor 14.gün test negatif değilse iyileşmiş kabul edilmiyor. Örnek 3.gün bütün semptomları kaybolan birine iyileşti diyemiyoruz. Bu nedenle erken yayılmış ülkeler yüksek vaka sayılarına ulaştığı günün 15.gününde yüksek iyileşme sayısı bildiriyor.

Ebolaya zamanında aşı bulamadılar şimdi mi bulacaklar hadi fod cdc kurallarını geçtim daha virusu yeni yeni izole etmeye başladılar.

Pek birşey anlamiyorum diyorsun...bu article ı okuyarak bu bilgi eksikligini gidebiliriz. 6 gun önce yayınlanmış.

Why a coronavirus vaccine takes over a year to produce – and why that is incredibly fast

Ebolanın çıktığı yer, etkilediği kitle ve bulaşıcılığıyla şimdiki baya alakasız dediğin. Okumadım bunu da o kadar iddialıysan öyle olsun mg:d

Renktaşım iyileşen sayısı ilk yüksek vaka sayılarına ulaştığı günden tam 14 gün sonra artar. Bu her ülke için böyle çünkü iyileşti diyebilmek için klinik bulgunun olmaması yetmiyor 14.gün test negatif değilse iyileşmiş kabul edilmiyor. Örnek 3.gün bütün semptomları kaybolan birine iyileşti diyemiyoruz. Bu nedenle erken yayılmış ülkeler yüksek vaka sayılarına ulaştığı günün 15.gününde yüksek iyileşme sayısı bildiriyor.
Yüksek vaka derken ne kadar yüksek renktaş
Biz yeterince yükseğe çıkmadık mı şu an .En azından 500 iyileşme felan olması lazım bence
Bir de bu ilacın etki süresine bağlı değil mi ? Süreci 11 günden 4 güne indiren Favipiravir'i getirmiştik Çin'den
İlk etkilerini gördük günlük 80lerden 300 lere çıktık ama bence 500 leri zorlamamız lazımdı
Bilmiyorum farklı bir kombinasyon mu kullanıyoruz o mu işe yaramıyor acaba
tabi sen daha iyi bilirsin renktaşım
Belki de şu an ilacın ilk 14 günün meyvelerini topluyoruz 1 hafta sonra felan binleri zorlar mıyız ne dersin ?

Ebola daha tehlikeli bilader ne anlatıyon diyen de yok

Neyse he he kardeş haftaya çıkar aşı sana da yollarız

Yüksek vaka derken ne kadar yüksek renktaş
Biz yeterince yükseğe çıkmadık mı şu an .En azından 500 iyileşme felan olması lazım bence
Bir de bu ilacın etki süresine bağlı değil mi ? Süreci 11 günden 4 güne indiren Favipiravir'i getirmiştik Çin'den
İlk etkilerini gördük günlük 80lerden 300 lere çıktık ama bence 500 leri zorlamamız lazımdı
Bilmiyorum farklı bir kombinasyon mu kullanıyoruz o mu işe yaramıyor acaba
tabi sen daha iyi bilirsin renktaşım
Belki de şu an ilacın ilk 14 günün meyvelerini topluyoruz 1 hafta sonra felan binleri zorlar mıyız ne dersin ?
Estağfurullah. Biz 14 gün önce 1000 li sayılardaydık. Bunların içinde ikincil enfeksiyon oluşup hastane yatışı devam edenler ve vefatları düşünce günlük iyileşme sayısı az, haklısın ancak ben bugünlerde 1000 li iyileşme sayısı beklemiyorum. Birkaç güne kadar 200-600 arası geçecek gibi(tabiki tahmin) ilaç kombinasyonuna protokol uygulanıyor. favipiravir, azitromisin, hidroksiklorokin Vs. kullanıyor süreyi kısalttığı yayınlar yapıldı yurt dışından ancak iyileşme kriteri 14. Gün negatifliği. O negatif sonucu görmeden kimseye iyileşti diyemiyorsunuz.

WhatsAppın devlet denetimine tabi olacağı bi yasa çıkıyormuş.

Ebola bu kadar hızlı yayılan bir hastalık olsaydı insanoğlunun soyunu kuruturdu herhalde.
Corona daha bulaşıcı ama aynı oranda ölümcül değil.

Ebola'nın symptomlarıda feci yani gözlerden kan akması vs.

Ebola kadar ölümcül Covid19 kadar bulaşıcı bir hastalık çıksa yarın ocağımız söner.

Corona daha bulaşıcı ama aynı oranda ölümcül değil.

Ebola'nın symptomlarıda feci yani gözlerden kan akması vs.

Ebola kadar ölümcül Covid19 kadar bulaşıcı bir hastalık çıksa yarın ocağımız söner.

Yeni bir hastalığa gerek yok. Ebola'nın mutasyona uğrayıp, solunum yoluyla da bulaşan bir hastalığa dönüşmesi yeterli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt