Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yorum yapamazsın demedim. İçinde bulunmadığın ve sadece medyayı izlediğin bir ortam ile ilgili yorumun rasyonel olmaz dedim. Maske örneği: Devlet bütün halkına maske dağıtıyor dendi mesela; ilk söylendiği saat netten sipariş geçtim hala gelecek. Bu maske dağıtılıyor mu oluyor? Ben taşıyıcıysam ve işe,markete gidiyorsam maskesiz; bu süreç iyi yönetiliyor mu oluyor? En az 50-60 kişiye bulaştırmış olabilirim.

Haklı olduğu nokta şu; sürecin kötü yönetilmesi ülkenin belli bir profilinden değil tamamının sorunlu olmasından kaynaklanıyor.
Hükümet destek yerine para toplamaya kalkıyor - muhalif belediyeler de aynı saçmalığı tekrarlıyor.
Virüsün yayılacağı gün gibi ortadayken son ana kadar ne sınırlar kapatılıyor ne de uçuşlar durduruluyor - bu durumu haklı olarak eleştirenler salgın ortasında kongre düzenleyip, birbirine sarılıyor. Liste uzun ancak tekrarlamaya gerek yok. Sonuç olarak, kötü bir t.d. var ancak bu kadrodan bundan fazlası olmaz. En rasyonel kararlar da alınsa bir şekilde en kötü senaryoyu gerçekleştirecek potansiyel var ülkede.

Açıklanan iyileşme sayıları
İran-6500
İspanya-3500
İran ilk defa İspanya'yı geçti

70 bin toplam vaka olan İran'da 42 bine yakın hasta yani yarıdan fazlası iyileşti
İran'ın aktif vakası : 23 bin

EVVCM1cXYAQmh-F
Foto çok hoş

Vaka sayısı bizden az olup daha fazla iyileşme açıklayan ülkeler
İsviçre 24 bin toplam vaka/11 bin iyileşme
Güney Kore 10 bin vaka / 7 bin iyileşme
Avusturya 13 bin vaka / 6 bin iyileşme
Kanada 22 bin vaka / 6 bin iyileşme
Belçika 26 bin vaka / 5 bin iyileşme
Avustralya 6 bin vaka / 3 bin iyileşme

Vaka sayısı bizden az olup daha fazla iyileşme açıklayan ülkeler
İsviçre 24 bin toplam vaka/11 bin iyileşme
Güney Kore 10 bin vaka / 7 bin iyileşme
Avusturya 13 bin vaka / 6 bin iyileşme
Kanada 22 bin vaka / 6 bin iyileşme
Belçika 26 bin vaka / 5 bin iyileşme
Avustralya 6 bin vaka / 3 bin iyileşme
İyilişme süreci devam ediyor bizimkilerin daha. Bunlar bizden önce başladı tedavilerine ve şimdi fazla fazla veriyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt