Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ilginc bir info
Covid servisinde calisan kuzenim duzenli sigara icen insanlarin covidi daha hafif attlattigini soyledi bilimsel dayanagini bilmiyorum tamamen gozlem ve istatistiki veri
Onla ilgili bir istatistik vardı.

Sigara içenlerde balgam problemi oluyor belki onla ilişkilidir, ciğere inmiyordur.

Ciğere inerse hafif atlatabileceklerini sanmıyorum.

Onla ilgili bir istatistik vardı.

Sigara içenlerde balgam problemi oluyor belki onla ilişkilidir, ciğere inmiyordur.

Ciğere inerse hafif atlatabileceklerini sanmıyorum.

Aynen olay cigere inmemesi
Normal bir insanin bile cigere indigi anda sıkintili geciyor sureci
dedigiin gibi sigara icenlerde daha sıkintili olur
Babam 35 yillik icici nerdeyse tirsmistim zor atlatir diye cok hafif atlatti cigerlere inmemisti tomografide

Virüs yükü de çok önemli, virüse ne kadar maruz kaldı meselesi.

100 küsur yaşında atlatan da var, 30'lu-40'lı yaşlarda ölen doktorlar da. Çok kompleks bir mevzu. O yüzden de sakız gibi uzadı gitti.

Hızlı sonuç veren kan testini yaptırdım iş yerinin doktoruna sonuç negatif çıktı. Daha öncede geçirmemişim hiç. Doğruluk oranı %97-98 falanmış bu testin dediğine göre.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun üstat. Boğaz ağrın devam ediyorsa yine de kendini izole et bir süre bence
Umarım olmaz ancak testler bazen yanlış sonuç verebiliyor

Hızlı sonuç veren kan testini yaptırdım iş yerinin doktoruna sonuç negatif çıktı. Daha öncede geçirmemişim hiç. Doğruluk oranı %97-98 falanmış bu testin dediğine göre.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çalıştığın yerde birinde filan mı çıktı? Bu kan testi hangisi?

Üstat, etkilenmedim vallaha.

Sonuçta kronik bir rahatsızlığı vardır ya da ciğerleri ölmüştür artık spor da yapmıyordur vs. bilemem, anlamam zaten ben ama virüs olayı can sıkmaya başladı beraberinde getirdiği kısıtlamalarla

Üstat, etkilenmedim vallaha.

Sonuçta kronik bir rahatsızlığı vardır ya da ciğerleri ölmüştür artık spor da yapmıyordur vs. bilemem, anlamam zaten ben ama virüs olayı can sıkmaya başladı beraberinde getirdiği kısıtlamalarla
Yaşlısı genci kalmadı pek bu işin onu demek istiyorum.
Tabi yoğunluk çok arttıysa gençlere öncelik verilmiş olabilir ybü de . Etik açıdan her ne kadar tartışmalı olsa da kısmen doğru bir karar

Sigara konusu açılmışken merak ettiğim bir konu var. Virüsün ciğerlere inme süreci diye söylenen mevzu ne kadar sürüyor? Örneğin 6 saatse ve ben 5 saatte bir alkola alırsam virüs yükünü azaltıp kendimi koruyabilir miyim?

Kafamda deli ama bomboş fikirler.

namaz-abdest nasil virüsten korumazsa alkol-sigara ve diger akla gelen tüm uyusturucu ve uyusturucu türevleri de virüsten korumaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt