Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hollanda da bence süreci berbat yönetti. Devletler bu durumda halka yatırım bütçeleri üzerinden yardım etmeliler. Daha geçen inşaatçı bir firmanın vergisi affedildi, bu aflar olmasa kobi ve esnafa da yardım edersin.

Devlet destek veremiyorsa lockdown yapmanın bedeli de ağır olur ki oluyor.

Düzenli işe giden birisi ne kadar kendini sakınsa da virüsten kaçması zor, insan etkileşimi olan ortamlarda özellikle. Çünkü tespit hala geç oluyor, bir meslek grubuna bulaşınca oradakü çoğu kişiye bulaşıyor.

Ee maddi anlamda zaten insanlar ne yapsın, o konuda önlem alabilmek zor.

Önlem almayan, keyfe keder takılanlar konusunda haklısın ama burada şikayet edenlerin genel olarak haklı dayanakları var.

Evet abi tabi. Herkes kendi penceresinden bakıyor. Hepimiz sağlığımızın yaninda baska standartlari da muhafaza etmek durumunda. Buna iş ve aş ta dahil. Bu sebepten her kişinin dogrusu kendine gore degisir. Maalesef tek gercek var ki bu virus kendi dogrusu uzerinde hareket ediyor. Umarim en kisa zamanda atlatiriz. Bunuda hep beraber basaracagiz. Bir kesimin işiyle olacak degil maalesef.

Sen nasilsin abi. Saglik sihhat iyidir umarim. Cevrende var mı suan virüse yakalanan.

Evet abi tabi. Herkes kendi penceresinden bakıyor. Hepimiz sağlığımızın yaninda baska standartlari da muhafaza etmek durumunda. Buna iş ve aş ta dahil. Bu sebepten her kişinin dogrusu kendine gore degisir. Maalesef tek gercek var ki bu virus kendi dogrusu uzerinde hareket ediyor. Umarim en kisa zamanda atlatiriz. Bunuda hep beraber basaracagiz. Bir kesimin işiyle olacak degil maalesef.

Sen nasilsin abi. Saglik sihhat iyidir umarim. Cevrende var mı suan virüse yakalanan.
Gariptirki ne çevremde vaka çıktı ne de ben yakalandım henüz.

Eşimin bir arkadaşı ve ailesi yakalandı sadece.

Ama kendimi biraz şanslı görüyorum, dikkat etsem de bir çok insan dikkat etse de yakalanıyor. Tabii eninde sonunda yakalanıcaz gibi duruyor.

Sende durumlar nasıl?

bu programı herkes izlemeli. bayağı giydirdiler hükümete.

açıklanan 2 aşı arasındaki farkı da anlatıyorlar.

aşı bulan 2 türk türkiyeye gelmiş, sağlık bakanıyla görüşmüş ama türkiye sipariş konusunda adım atmamış hala. Sipariş geçen ülkeler varmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Resmi Gazete kararıyla görevden alındı. Yerine, Medipol Üniversitesi rektörü Sabahattin Aydın getirildi. Ayrıca TKİ, TEDAŞ ve iki bakanlıkta da görev değişimleri yaşandı, kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Resmi Gazete kararıyla görevden alındı. Yerine, Medipol Üniversitesi rektörü Sabahattin Aydın getirildi. Ayrıca TKİ, TEDAŞ ve iki bakanlıkta da görev değişimleri yaşandı, kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.
Koca da istifa edecek sonunda. ya da görevden affını isteyecek diyeyim.

çok enteresan günler göreceğiz sanırım

Kocanin gecmisini biraz arastir... cok komik seyler ortaya cikiyor.

Gonyada mahalleye muhtar bile olamayacak adami bakan yaptilar... acayip dalga konusu olmustu Gonyada

hatta dayinin birinin "ula bu bizim kepaze fahro, bakan mi olmus" diye dalga gecmisligi var

Niye etsinki

Ne liyakati var da o göreve getirildi, ne yapmış ne başarmış.

Bu süreci de berbat yönetti, aylarca vakayı hasta yapıp, sorulana kadar bundan bahsetmediler bile.

Niye etsinki

Ne liyakati var da o göreve getirildi, ne yapmış ne başarmış.

Bu süreci de berbat yönetti, aylarca vakayı hasta yapıp, sorulana kadar bundan bahsetmediler bile.

daha kötü gitmeye başlayınca işler 1 suçlu ya da sorumlu lazım knk. ekonomide yeni bir döneme geçtik dedi reyz. sağlıkta da yeni bir döneme geçtik der. şunu çok net gördüm ki bu sistemde bakanlar tamamen piyon.

Ya Reis sorması ayıptır bu Medipol'un sahibinin adı neydi? Hijyen, mesafe falan filan.

Liyakat konusunda sınır tanımıyoruz vallahi.

daha kötü gitmeye başlayınca işler 1 suçlu ya da sorumlu lazım knk. ekonomide yeni bir döneme geçtik dedi reyz. sağlıkta da yeni bir döneme geçtik der. şunu çok net gördüm ki bu sistemde bakanlar tamamen piyon.
Böyük oyunu gör yiğenim, virüs filan yok aslında bunlar dıj mihrakların düzeni. Reisi yıkmak istiyorlar hepsi. Kk da bunların Türkiye şubesi.

basliktaki hasta ve vefat sayilarini sildim
dogu olmayan rakamlari konusmanin, yazmanin bir mantigi yok
fatih altayli bile dün aksam deliye döndü, kimi kandiriyorsunuz diyor
en az 50 bin pozitiftir. imamoglunun su kadar kisi istanbul'da virüsten gömüldügü gün 90 ölü yaziyordu saglik gov tr sayfasinda

basliktaki hasta ve vefat sayilarini sildim
dogu olmayan rakamlari konusmanin, yazmanin bir mantigi yok
fatih altayli bile dün aksam deliye döndü, kimi kandiriyorsunuz diyor
en az 50 bin pozitif diyor. imamoglunun su kadar kisi istanbul'da virüsten gömüldügü gün 90 ölü yaziyordu saglik gov tr sayfasinda
Iste cesaret
iste fazilet
iste feraset

İstanbul'da vefat sayıları

13.11.2020 - 395
13.11.2019 - 183
13.11.2018 - 199
13.11.2017 - 230
13.11.2016 - 222
13.11.2015 - 205
13.11.2014 - 207
13.11.2013 - 162
13.11.2012 - 142
13.11.2011 - 150
13.11.2010 - 174

@Keramettin TANRIVERDİ

Gariptirki ne çevremde vaka çıktı ne de ben yakalandım henüz.

Eşimin bir arkadaşı ve ailesi yakalandı sadece.

Ama kendimi biraz şanslı görüyorum, dikkat etsem de bir çok insan dikkat etse de yakalanıyor. Tabii eninde sonunda yakalanıcaz gibi duruyor.

Sende durumlar nasıl?

Sukur abi. Dikkat edin kendinize.
Hanim ve ben de suana kadar hastalik geçirmedik sukur. Lakin cevrem gercekten cok fena. Işin uzuntu verici tarafi da bircogunun bu virusu sadece televizyonda haberden ibaret sanmasi. Her aksam vaka sayısı şöyle böyle diye konuşulup kendi tedbirlerini almayan kişilere deli oluyorum. Birinci dalga esnasinda hastanede cok saglikci sıkıntısı vardi. Cok alakasiz bir sekilde benimde birkac vardiya gorevine girdigim oldu yoğun bakimlarda. Tablo gercekten korkunc tu. Simdi bilgi ve imkanlar artti. Eskisine gore saglikcilar arasinda kargaşa duzeyi cok azaldı. Protokoller mevcut. Ama normal polikliniklerin bir bölümü falan kapali tutuluyor. Korona yuzunden baska saglik dallarinda aksama mevcut. Bu boyle daha nekadar gider, gercekten bilmiyorum. Çalıştığım bölümde 4 arkadaş burn-out sebebiyle ayrildilar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt