Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav çalışmak zorunda olana kimsenin bir şey dediği yok ki. Gereksiz bir kesim var bunlar cayır cayır geziyor, şımarık şımarık bahanelerle kendini sokağa atıyor, manasız yere toplu taşımayı kalabalıklaştırıyor vs. Maddi konularda da şikayet edilen konular %100 doğru.

Bugün en yüksek ağızdan yeni tedbirlerin alınabileceği söylendi, eli kulağında yani belli ki genişleyecek tedbirler. Beğensek de beğenmesek de yapacak bir şey yok, maddi konulardan şikayet edenler %100 haklı ama yapacak da bir şey yok.

Sağlık sisteminin çökmesi meselesi tam idrak edilemedi sanırım, ülkede insanlar sadece korona sebebiyle hastaneye gitmiyor, kronik sorunu olanlar var, ani bir şekilde rahatsızlananı var, kaza geçireni var, var oğlu var. Hali hazırda sorunlar varken bir de tam anlamıyla kilitlendiğini düşünün sistemin. Bir de zaten aşırı derecede yıpranmış sağlık çalışanlarının düşeceği durumu falan da ekleyin üstüne, düşünmesi bile iç karartıcı.

Biraz empati kurulabilmesi için şöyle senaryo yazayım, anneniz veya babanız kalp krizi geçiriyor ama bunlara müdahale edecek ne ambulans var ne de sağlık çalışanı var, ne de boş yoğun bakım var, hadi kalp krizini falan geçtim apandisit vs gibi basit bir sorun yaşayan bile yok yere gider. İşte sistemin kilitlenmesi halinde olacak olan bu. Bunun olmaması için de ne gerekiyorsa yapılmalı.

Son düzenleme:
Türkiyede günde en az 40 bin yeni vaka var

LM-G810 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kayda geçmeyenleri de dahil ediyor musunuz?
Kayda geçip hasta olarak değerlendirilmeyenler, hasta olarak kayda geçenlerin 5 katı. Kayda geçmeyenler (test ve tb yapmayanlar) ise 10 katı..
4 bin hasta desek 5 katı 20 bin kayda geçen vakıa; 10 katı da kayda geçmeyen vakıa eder 40 bin. dolayısıyla da ortalama şu an 60-70 bin olduğunu düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Neyse başlığın ciddiyetini bozmayayım bir an genel sohbetteyiz gibi geldi.

Son düzenleme:
Dua neden rahatsız eder ki insanları, hayır inanmayabilirsin; ama bir hasta inananı rahatlatıyorsa ne zararı var duanın?

Sela ölünün olduğu yerde okunmuyor mu? Karamsarlık yaratır.

Ayrıca camiilerden çıkan ses berbat. Daha naif ve kısık şekilde verilmeli.

Sela moral bozmaktan başka şeye yaramaz şu an

Çinli ırz düsmanı serefsiz haysiyetsiz bok yiyici pislikler gene neyin pesinde?

Yav çalışmak zorunda olana kimsenin bir şey dediği yok ki. Gereksiz bir kesim var bunlar cayır cayır geziyor, şımarık şımarık bahanelerle kendini sokağa atıyor, manasız yere toplu taşımayı kalabalıklaştırıyor vs. Maddi konularda da şikayet edilen konular %100 doğru.

Bugün en yüksek ağızdan yeni tedbirlerin alınabileceği söylendi, eli kulağında yani belli ki genişleyecek tedbirler. Beğensek de beğenmesek de yapacak bir şey yok, maddi konulardan şikayet edenler %100 haklı ama yapacak da bir şey yok.

Sağlık sisteminin çökmesi meselesi tam idrak edilemedi sanırım, ülkede insanlar sadece korona sebebiyle hastaneye gitmiyor, kronik sorunu olanlar var, ani bir şekilde rahatsızlananı var, kaza geçireni var, var oğlu var. Hali hazırda sorunlar varken bir de tam anlamıyla kilitlendiğini düşünün sistemin. Bir de zaten aşırı derecede yıpranmış sağlık çalışanlarının düşeceği durumu falan da ekleyin üstüne, düşünmesi bile iç karartıcı.

Biraz empati kurulabilmesi için şöyle senaryo yazayım, anneniz veya babanız kalp krizi geçiriyor ama bunlara müdahale edecek ne ambulans var ne de sağlık çalışanı var, ne de boş yoğun bakım var, hadi kalp krizini falan geçtim apandisit vs gibi basit bir sorun yaşayan bile yok yere gider. İşte sistemin kilitlenmesi halinde olacak olan bu. Bunun olmaması için de ne gerekiyorsa yapılmalı.
Hay ağzına sağlık

Tat koku normale döndü mü nasıl hissediyorsun genel olarak ?
Genel anlamda çok bir şikayetim yok çok şükür lakin tat ve koku daha geri gelmedi. Şu an bendeki tat ve koku %20-30 civarında bir şeydir diye tahmin ediyorum. Ne zaman tamamen gelir bilmiyorum. Can sıkıcı bir durum açıkçası.

Genel anlamda çok bir şikayetim yok çok şükür lakin tat ve koku daha geri gelmedi. Şu an bendeki tat ve koku %20-30 civarında bir şeydir diye tahmin ediyorum. Ne zaman tamamen gelir bilmiyorum. Can sıkıcı bir durum açıkçası.
Neyse yav sittir et derdin o olsun, ciğere miğere inmeden atlattın çok şükür.

Sela ölünün olduğu yerde okunmuyor mu? Karamsarlık yaratır.

Ayrıca camiilerden çıkan ses berbat. Daha naif ve kısık şekilde verilmeli.

Sela moral bozmaktan başka şeye yaramaz şu an

Sela duadır, ölünün olduğu yerde değil hayatın olduğu yerde okunur. Mesela bundan bir kaç yıl öncesine doğunun bir iline gitseydiniz her ezandan önce sela okunduğunu ve bunun yüzyıllar boyu devam eden bir gelenek olduğunu bilirdiniz. Nedense duayı kuranı biz sadece ölüme hasrettik; oysa kuran da dua da diriler için var.

Yengem 1.5 aydır negatife dönmüştü hala koku yok.

GSCimbom Mobile App

İş çığrından çıktı artık hükümet yattı balık yan gider modunda.

hastalıgı geçiren veya geçirmekte olan tüm arkadaslara gecmis olsun enazıdan antikor kazanmış oldunuz 4-5 ay gittigi söyleniyor antikorun korunma adına

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt