Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pozitifleri ve temaslilari kontrol altinda tutabilseydik bu isi cozerdik ama bole bir sistemin ve denetcin olmadigi icin bu durumdayiz, bir ay karantina uygulayacak paranda yok.

Pozitiflerin %65 i sokakta geziyor.

Yogun bakimlarda hasta secilecek gunleri umarim gormeyiz .

Çin aşısının yan etkisi.

Türkiye'de kaç kişi parti yapıyor? Kaç kişi parti yapar gibi her gün işyerlerinde çalışıyor?
İşyerleri virüs kapan çalışanının yerine başkasını alıyor işe. Sadece bireysele indirgeye indirgeye; devletin varolma sebebini unuttular: Devlet, halkını korumak için vardır.
Her hafta irili ufakli bilmem kac parti ifsa olmuyormu? Sukadar kisiye sukadar ceza verildi zart zurt. Korona partysi, caddilar bayrami partysi zart partysi zurt partysi. Sahil yolunda takilanlar orada takilanlar burada takilanlar. Aha simdi Noel geliyor yeni yil geliyor, hic party yapmayacaklar yaaa

Devlet halkini korumak icin varsa ki dogru o halkta kurallara uyacak! Adam karantinada koye gidiyor. Karantinada alisverise gidiyor.
Bu pandeminin sakasi yok. Ha bu solcuymus bunu teget gecelim veya bu sagciymis bunu teget gecelim gibi birsey yok. Bu dindarmis buna bulasalim bu atheistmis bunu bosverelim YOK!
Sen kurallara uyarsin ben uymazsam yine bi ise yaramaz o kurallar cunku gelirim sana bi misafirlige 1 cay iceriz laklak ondan sonra birakir cikarim virusu...

Sen ben degil hep beraber yapacagiz bunu... Yaa kim parti yapiyorki demekle yirtamazsin bu pandemiden!

Her hafta irili ufakli bilmem kac parti ifsa olmuyormu? Sukadar kisiye sukadar ceza verildi zart zurt. Korona partysi, caddilar bayrami partysi zart partysi zurt partysi. Sahil yolunda takilanlar orada takilanlar burada takilanlar. Aha simdi Noel geliyor yeni yil geliyor, hic party yapmayacaklar yaaa

Devlet halkini korumak icin varsa ki dogru o halkta kurallara uyacak! Adam karantinada koye gidiyor. Karantinada alisverise gidiyor.
Bu pandeminin sakasi yok. Ha bu solcuymus bunu teget gecelim veya bu sagciymis bunu teget gecelim gibi birsey yok. Bu dindarmis buna bulasalim bu atheistmis bunu bosverelim YOK!
Sen kurallara uyarsin ben uymazsam yine bi ise yaramaz o kurallar cunku gelirim sana bi misafirlige 1 cay iceriz laklak ondan sonra birakir cikarim virusu...

Sen ben degil hep beraber yapacagiz bunu... Yaa kim parti yapiyorki demekle yirtamazsin bu pandemiden!
Kardeş, Türkiye'de yaşadın mı? La burada insanların yarısından fazlası aç karnını zor doyuruyor. Tek bildikleri parti: siyasi partiler. Ne cadısı, ne yılbaşısı? sağ ya da sol mu dedik? dindar ya da ateist? ne anlatıyorsun sen? Türkiye'de vakaların büyük kısmı iş yerlerinde birbirine bulaşıyor. Haberlerde gördüklerin partiler vs seçmece alınanlar.
Bak bu iş dönüşü metro fotosu bugünden, muazzam parti yapıyorlar:
5fb4cc7c7152d81428f3c079.jpg

Bak buna birsey demem. Bu konuda haklisin ama partiyi kac kisi yapiyor dersen, ona cevabimi veririm rdas. Kusura bakma.

Ha bunu da nasil azaltirsin, 1 metrobus yerine mesai saatlerinde 3 metrobus kaldirirsin. Bizimkiler ne yapiyor, seferleri azaltiyor :S

Mesela hadi diyelim bunu hallettik otobusu, yine bir ise yaramaz. Cunku ister istemez kurallari takmayan birine denk geleceksin.
Mesela supermarkette. Adam 50 tane elmaya dokunup 1 tanesini aliyor, arkasindan 10 kisi geliyor o elmalara dokunuyor. O 10 kisinin 4 kisilik ailesi var, etti 40 kisi, hepsinin sik gorustugu 2 arkadasi var etti 80 kisi. Sonra isyerine gidiyor ister istemez is arkadaslari ile temas ediyor etti ohooooooo... Anlatabildimmi?

Yani herseyi hukumete yikmak insafsizliktir ki zaten insanlarin 65% hic takmiyor kurallari. Millet zaten ciddiye alsa bu kadar artis olmaz. Bu Hollanda da aynisi yani, bence tum dunya genelinde boyle. Bi Turkiyede boyle degil yani.

Tek cozum 'dunya genelinde' herkes 1 ay mecburi karantina. Tum dunyadakiler, sadece Turkiye veya bilmem nere olursa yine ayni sorun.

Hollanda da 'dweilen met de kraan open' derler. Yani cesmeyi acmissin sonuna kadar, su fokur fokur akiyor fakat sen yerleri durulamaya calisiyorsun. Olmayacak bi is yani (bu sekilde)

Bak buna birsey demem. Bu konuda haklisin ama partiyi kac kisi yapiyor dersen, ona cevabimi veririm rdas. Kusura bakma.

Ha bunu da nasil azaltirsin, 1 metrobus yerine mesai saatlerinde 3 metrobus kaldirirsin. Bizimkiler ne yapiyor, seferleri azaltiyor :S

Mesela hadi diyelim bunu hallettik otobusu, yine bir ise yaramaz. Cunku ister istemez kurallari takmayan birine denk geleceksin.
Mesela supermarkette. Adam 50 tane elmaya dokunup 1 tanesini aliyor, arkasindan 10 kisi geliyor o elmalara dokunuyor. O 10 kisinin 4 kisilik ailesi var, etti 40 kisi, hepsinin sik gorustugu 2 arkadasi var etti 80 kisi. Sonra isyerine gidiyor ister istemez is arkadaslari ile temas ediyor etti ohooooooo... Anlatabildimmi?

Yani herseyi hukumete yikmak insafsizliktir ki zaten insanlarin 65% hic takmiyor kurallari. Millet zaten ciddiye alsa bu kadar artis olmaz. Bu Hollanda da aynisi yani, bence tum dunya genelinde boyle. Bi Turkiyede boyle degil yani.

Tek cozum 'dunya genelinde' herkes 1 ay mecburi karantina. Tum dunyadakiler, sadece Turkiye veya bilmem nere olursa yine ayni sorun.

Hollanda da 'dweilen met de kraan open' derler. Yani cesmeyi acmissin sonuna kadar, su fokur fokur akiyor fakat sen yerleri durulamaya calisiyorsun. Olmayacak bi is yani (bu sekilde)
Devlet ne yaptı Hollanda'da?
Türkiye'de pek bir şey yapmadı. Bir aralar haftasonu yasakladı. Turizm mevsiminde: faizsiz tatil kredisi verdi. Dönem başında hibrit eğitim dedi, özel okullara kayıt yaptırdı insanlar.

76 yaşında, yürüme yetisini kaybetmiş, ağır zatürre geçirmiş annem kaldığı bakımevin de Covid geçirdi. Allaha şükürler olsun sorunsuz bir şekilde atlattı.

Ancak yakın çevremden, arkadaşlarımın yakınlarından oldukça fazla vefat haberi var. Allahın cezası virüsün hangi bünyede nasıl etki göstereceği belli değil.

Bir de normal gripten daha öldürücü değil diyen Pollyanna lara bir çift lafım olacak. Bu yaşıma kadar gripten ölen birine denk gelmedim. Belki ağır zatürreden olmuştur. Olduysa bile hatırlamıyorum. Ancak şu ana kadar Covid den vefat eden tanıdığım insan sayısı 5 i geçti.

SM-N975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tamam işte sorun da bu devlet niye 1 ay karantina yapamıyor ?
1 ayı geçtim 2 haftalığına ülkeyi kapatsalar...
Maaş alanlar neyse hadi ama esnafa, işçiye ne olacak ? Devlet yardım edecek mi, yoksa yine halka IBAN mı verecek ?

Almanya'da Türk doktor Müge Çevik, 98 makaleyi inceleyerek ortak bir analiz yaptı. Buna göre Covid-19 geçiren hastaların PCR sürüntü testleri 83 güne kadar pozitif çıkabiliyor. Çevik, "İlk 5 günde hasta çok bulaştırıcı. 9 günden sonra hastada bulunan virüsler canlılığını kaybediyor. 10 günlük izolasyonla uyumlu 10 gün sonra bulaştırıcılık azalıyor veya kayboluyor" açıklamasında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşısıyla ilgili olarak, "Süreç ilerledikçe aşının eczanelerden de alınabileceği bir takvimi hayata geçireceğiz" dedi.
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bakan Koca'nın Koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalarla ilgili telefonda konuştuğunu söyleyerek, yaptığı açıklamaları aktardı.
Işık'ın aktardığına göre Koca, şunları kaydetti:
"Aralıkta asgari 10 milyon doz Çin aşısı ve -ruhsatı tamamlanırsa -1 milyon doz Pfizer’in aşısını risk gruplarına ücretsiz yapmaya başlıyoruz. Kendi aşımızı da nisan ayında kullanıma sokmuş olmayı planlıyoruz.
Rus aşısının toksisite çalışmalarını da biz yapıyoruz. Hepsi yüksek etkinlikte aşılar. Yarınki Bilim Kurulu’nda belirlenecek risk gruplarına aşı ücretsiz yapılacak. Bunun dışında süreç ilerledikçe aşının eczanelerden de alınabileceği bir takvimi hayata geçireceğiz."

Özellikle bağışıklık sistemi ve solunum yollarında kronik hastalığı bulunanlara ve 65 yaş üzeri vatandaşlara aşı yapıldığında çok büyük oranda hastalığın etkisini yitireceğini düşünüyorum.

Tüm dünyanın aşılanmasına gerek var mı emin değilim.

Aşıyı suriyelilere ücretsiz bize 100liradan aşağı yapmazlar

Hatta ülke hastalıktan kırılsın yinede bunlar elindeki aşılarıda dışarıya yardım olarak gönderirler

Sonrada halka iban verirler bizde ettiğimiz küfürle kalırız

Bu komik durumu yaşamayız diyebiliyomusun tabikide diyemiyosun çünkü türkiyede yaşıyosun

Bizimkiler 10 milyon kıytırık etkisi az olan çin aşısınıda 3e böler suyla çoğaltır öyle vurur millete

Aşı sürecindede büyük skandallar ortaya çıkacak bana göre

1 ocağa kadar süre aralıkta getirtin vurun aşıları napıyosanız yapın 1 ocaktn sonra karantina,maske,yasak,fahrettin koca,bilim kurulu,mutasyon,çin min gibi şeyler duymak görmek işitmek istemiyorum

Benzer pozisyonda çevremde bir çok insan olduğu için paylaştım.Nerdeyse bir aydır hastalığı geçirip üstüne de çevreye yayıp ancak korona değilim,grip-nezle oldum diye kendini avutan en sonunda teste giren ve hepsi de pozitif çıkan insanlar... İlacın yan etkileri konusunda da geçen hafta örneğin Ankara Üniversitesi bilim kurulu üyesi Necmettin Ünal kendi hastanelerinde hidrosiklorokini yasakladiklarini açıkladı...Ani
kayıpların bir nedeni de bu muhtemelen.

60 yaş üstüne yapılsa yeter ya yine ölüm olacak da çok nadir olur en azından çoğu kişi bağışık hale gelir. Ne aşısı getiriyorlarsa getirsinler artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt