Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu virüsün ciddi anlamda laboratuvar ortamında üretildiğini düşünüyorum. Hatta Çin'in olası bir savaşta, biyolojik silah olarak kullanma hedefinin olduğunu da düşünüyorum. Bunlar size uçuk gelebilir.
Ama Çin'in ve onun güdümündeki WHO'nun aylarca bu olayı dünyadan gizlemesi, bu bilgileri dünyaya duyuran gazetecileri ve doktorları ortadan kaldırması, bütün dünyada hayatı durduracak kadar her yere yayıldığını düşünürsek hiç de uçuk ihtimaller değil.

Bir kişi ile başladı dünya üzerinde 2.5 milyonun üzerinde kişiye bulaştı.İnsan düşününce inanası gelmiyor.

Bu test sayısı niye artmıyor yav şimdi de 40bin civarında kaldı. Millet 60 70bin test yapıyor günlük.

Test sayısına göre vaka sayısı fazla çıkmaya başladı birkaç gündür.%10 seviyesinin üstünde hala test/vaka oranı.Bazı iş yerlerinin kapalı ve ilerleyen zamanlarda açılacağını düşünürsek özellikle fabrikalardaki yoğunluktan dolayı bu artış sürecek mi orası önemli.

indir (1).webp

Bir kişi ile başladı dünya üzerinde 2.5 milyonun üzerinde kişiye bulaştı.İnsan düşününce inanası gelmiyor.
Bu aslında uzaklık kavramının sonlandiginin göstergesi. Çin nere amazon nere dersin ama etkileşim o kadar fazla ki.
3-4 sene önce bir fantazi uygulama yapayım bu uygulama yan yana gelen insanlar ile bir noktadan çıkan düğüm ne kadar uzak mesafeye ulaşır bunu test edelim diye düşünürdüm, bu virüs bana fantazi uygulamanın gerçek hayattaki görüntüsünü verdi.
Baya baya insan ırkı ciddi temas halinde bu gelecek adına büyük bir tehlike.

Test sayısına göre vaka sayısı fazla çıkmaya başladı birkaç gündür.%10 seviyesinin üstünde hala test/vaka oranı.Bazı iş yerlerinin kapalı ve ilerleyen zamanlarda açılacağını düşünürsek özellikle fabrikalardaki yoğunluktan dolayı bu artış sürecek mi orası önemli.

Bence tamamen insanların bilinçli olmasıyla alakalı ya. Çok gevşek önlemlerle çok daha az vaka açıklayan ülkeler var, İtalya ülkeyi kapattı kaç aydır hala vaka geliyor. Güney Kore gevşek takılıyor bişey yok, Çin halkı dışarıda vaka artmıyor vs. Kapalı alanlarda maske takacaksın, kalabalık bir araya gelmeyeceksin, dükkan eczane vs. insanları teker teker alacaksın gibi. Bizde bunu maalesef ya acı yoldan yada hafif geçirerek öğreneceğiz ama öğreneceğiz yani. Aylarca bu şekilde kalmak zaten sürdürülebilir değil.

1 Eylule kadar buyuk organizasyon yok. Lig maclarida iptal Hollandada. Buyuk ihtimal bu sezon mac oynanmayacak butun liglerde.

1 Eylule kadar buyuk organizasyon yok. Lig maclarida iptal Hollandada. Buyuk ihtimal bu sezon mac oynanmayacak butun liglerde.
Bence en mantıklısı ligdeki bütün takımları bir şehre alacaksın. Atıyorum bizde Antalya mesela. Sadece tek bir şehirde, maçları seyircisiz ve olabildiğince hızlı oynatacaksın. Bütün sporcuları ve personelleri geniş sağlık kontrolleri altında test edeceksin sürekli. Hani lig başında olmuş olsa deriz ki daha şu kadar hafta var bu sezonu komple iptal edelim diye. Ama kalmış şunun şurasında 8 maç. Bence sezon bir şekilde bitirilmeli.

En son mesaj 20:31'de yazılmış, yavaş yavaş ilgi azalıyor konuya. Valla genel olarak ülkedeki durum da forumdakinden farklı değil gibi, millet gevşemeye yer arıyor bugün Ankara'da trafik korona öncesi gibiydi, sokaklar dolup taşıyordu en azından benim olduğum bölge böyleydi. Umarım sıkıntı olmaz.

Bence en mantıklısı ligdeki bütün takımları bir şehre alacaksın. Atıyorum bizde Antalya mesela. Sadece tek bir şehirde, maçları seyircisiz ve olabildiğince hızlı oynatacaksın. Bütün sporcuları ve personelleri geniş sağlık kontrolleri altında test edeceksin sürekli. Hani lig başında olmuş olsa deriz ki daha şu kadar hafta var bu sezonu komple iptal edelim diye. Ama kalmış şunun şurasında 8 maç. Bence sezon bir şekilde bitirilmeli.
Alt kume nolacak

Yarın 100 bini göreceğiz herhalde

dijitürkün bütün uydu kanalları ve belgesel kanallarının oldugu bir paket arıyorum

bayram gelmeden bence rahatlamalar baslayacak ama tedbirler devam eder tahminim yaz boyunca dügün konser toplantı gibi şeyler yasak olur olmazsa zaten gecmıs olsun :)

bayramdan sonra önce iç turizmi sonra uzakdogu bazlı dış turizmi açmak istiyorlar bakan söyledi

hazine su an bombos ve elde tek gelir kaynagı var o da turizm artık nekadar koparabilirsek kardır turizmden

turizmide yani yazıda boş geçersek imf filanda kurtaramaz bence

yasaklar gevşese bile istanbulu haziran ortasına kadar kapalı tutmk lazım cünkü bütün ülkenin agzına eden istanbul oldu sahilleride artvinin dag köyünede istanbuldan gelen gevşekler mahvetti.

Şuan digiturk açtı bütün kanalları ücretsiz olarak bu arada. Normalde bende kapalıydı film ve dizi kanalları. bu süreçte açtılar.

Süper Lig ve 1. Lig oynanır diğer ligler iptal edilir. Sonuçta bütün takımların oynayabileceği bir ortam yok. Kıbrıs'ta oynanma şansı varsa orada oynansın. Yoksa Manisa, İzmir, Antalya gibi şehirlerde 1,5 ayda bitirilebilir.
Riskli iş. Malzemecisi şöförü özel şeflere kadar kulup başına en az 50 kişiden bahsediyoruz. Her hafta düzenli test edilecek insan sayısı çok yüksek olur.

NBA için de aynısı konuşuluyor Vegas'ta sezonu bitirme fikri var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt