- 13 Mart 2009
- 9.732
- 2.463
- 1.778
işin ekonomik yönü ağır basınca doğal olarak yapay bir şekilde sayıları indirmeye başladılar sermayenin baskısı corona virüsünü yendi diyebiliriz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
pek cogumuz sergilenen bu tiyatro karsisinda kahkaha atmaktayiz
Verdiklere sayılara güvenmek için bir sebebim yok dün de yazmıştım ama italya ispanyadaki gibi hastane görüntüleri olsa mesela sızmaması imkansız. Sağlık çalışanı arkadaşlarımın söyledikleri de uyumlu eğrinin gidişatıyla. Yine de dikkatli olmak lazım tabii.Ben hafiften dönmeye başladım reyis bu kadar da sıkamazlar.. Vahim bir durum olsa mutlaka hastanelerde sıkıntı çıkardı..
benim anlamadığım bu işte örnek gösterdikleri güney korede hala yeni vaka ölümler oluyor hergün 2-3 ölüm açıklıyorlar yani sayı bu kadar az iken hala nasıl kontrol altına alamıyorlar bende onu anlamıyorum.
başkan bugün +10 vaka var ve 2 ölüm var düşündürücü olan kısmı bu değil yelpaze bu kadar daralmış iken hergün yeni vakaları var yani bu günlük 10 kişinin temas çevresini bulsalar ve karantinaya alsalar en kabaca 500 riskli kişi olsa yeni vaka gelmemiş olur ama sürekli 8-10 yeni vaka açıklıyorlar.Kore'de ki ilk vaka Şubatin başlarında. Aradan 2 buçuk ay geçmiş baştan önlem aldılar zaten. Nisanın 20 ve 24 u arası 4 kişi ölmüş günlük 1 kişi, 2 gündür ölüm haberi yok. Sosyal hayatta aynen devam ediyor adamlarda. Zaten kontrol altına almışlar çoktan.
başkan bugün +10 vaka var ve 2 ölüm var düşündürücü olan kısmı bu değil yelpaze bu kadar daralmış iken hergün yeni vakaları var yani bu günlük 10 kişinin temas çevresini bulsalar ve karantinaya alsalar en kabaca 500 riskli kişi olsa yeni vaka gelmemiş olur ama sürekli 8-10 yeni vaka açıklıyorlar.
İnandıramazsın rdashGeçenlerde Cerrahpaşa'dan paylaşılan videoyu gördünüz mü
ek yoğun bakım üniteleri bomboştu
Ben sayıların yalan olduğunu düşünmüyorum
sağlık sisteminde haklarını veririm hele de eskiye göre çok çok iyi
ekonomiyi 3 5 şirkete peşkeş çekmeselerdi alınan önlemler ve sağlık sistemi ile dünyanın en iyisi olabilirdik
işin ekonomik yönü ağır basınca doğal olarak yapay bir şekilde sayıları indirmeye başladılar sermayenin baskısı corona virüsünü yendi diyebiliriz.
virüs bitti desinler yarın eskisi gibi olur her yer milyonlar akar dışarıAradan birkaç sene geçtiğinde gerçek ortaya çıkarsa ki umarım çıkar, ölüm oranlarının da birkaç istisnai durum dışında başta hesaplanandan çok çok daha az olduğu, Ölenlerin büyük bir kısmının kronik veya bilmediği ciddi bir rahatsızlığı olduğu ve bu kişilerin grip veya benzeri solunum enfeksiyonu yapan bir virüsten ölebileceğini öğreneceğiz.
Yani işin özü tüm Dünya'ya bilinmeyenlerle dolu inanılmaz bir korku pompalandı. Zamanla etkilerini göreceğiz, sebeplerini öğreneceğiz ancak bir gerçek var ki tüm toplumun, Dünya'da hemen hemen herkesin psikolojisi bozuldu. Bundan sonra tamam her şeyi açtık virüs bitti dese bile insanlar sokağa rahatça çıkıp paranoyak olmadan gezip tozup normal hayatını yaşayabilecek mi merak ediyorum.
imanımız sağlam mı rengim, ondan haber ver sen.
boş ver ekonomiyi falan. Allahul azim kahhar ismiyle kahreder böyle işte hain batıyı. o plan kuranların en hayırlısıdır