Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
işin ekonomik yönü ağır basınca doğal olarak yapay bir şekilde sayıları indirmeye başladılar sermayenin baskısı corona virüsünü yendi diyebiliriz.

Ben hafiften dönmeye başladım reyis bu kadar da sıkamazlar.. Vahim bir durum olsa mutlaka hastanelerde sıkıntı çıkardı..
Verdiklere sayılara güvenmek için bir sebebim yok dün de yazmıştım ama italya ispanyadaki gibi hastane görüntüleri olsa mesela sızmaması imkansız. Sağlık çalışanı arkadaşlarımın söyledikleri de uyumlu eğrinin gidişatıyla. Yine de dikkatli olmak lazım tabii.

benim anlamadığım bu işte örnek gösterdikleri güney korede hala yeni vaka ölümler oluyor hergün 2-3 ölüm açıklıyorlar yani sayı bu kadar az iken hala nasıl kontrol altına alamıyorlar bende onu anlamıyorum.

Kore'de ki ilk vaka Şubatin başlarında. Aradan 2 buçuk ay geçmiş baştan önlem aldılar zaten. Nisanın 20 ve 24 u arası 4 kişi ölmüş günlük 1 kişi, 2 gündür ölüm haberi yok. Sosyal hayatta aynen devam ediyor adamlarda. Zaten kontrol altına almışlar çoktan.

Kore'de ki ilk vaka Şubatin başlarında. Aradan 2 buçuk ay geçmiş baştan önlem aldılar zaten. Nisanın 20 ve 24 u arası 4 kişi ölmüş günlük 1 kişi, 2 gündür ölüm haberi yok. Sosyal hayatta aynen devam ediyor adamlarda. Zaten kontrol altına almışlar çoktan.
başkan bugün +10 vaka var ve 2 ölüm var düşündürücü olan kısmı bu değil yelpaze bu kadar daralmış iken hergün yeni vakaları var yani bu günlük 10 kişinin temas çevresini bulsalar ve karantinaya alsalar en kabaca 500 riskli kişi olsa yeni vaka gelmemiş olur ama sürekli 8-10 yeni vaka açıklıyorlar.

Luppo hadisesi etkiledi geçen hafta sanırım hatta burada bahsi geçmişti vaka rakamları 2 gün yüksek gelmişti luppocular şimdi hasta diye konuşulmuştu

Eğer bizim rakamlar yalansa milletin kıçını yaladigi Almanya en başi çekiyor ekonomi dönsün diye neler yaptıkları ortada

Yani bu rakam çarpıtma olayı varsa diğerlerine kıyasla en az bizdedir bence

Özetle illa elestirecem diye Yılmaz Özdil can Ataklı gibilere donmeyin

Duymaktan midemizi bulandıran söyleyenin bir prof. edasıyla sarfettiği korona klişeleri..

- biz zaten ocaktan beri koronayla yaşıyoruz

-şu an sıkıntı hastalığı uzun sürece yayıp hastane yoğunluğunu azaltmak

- ilk gelen umreciler karantinaya alınmalıydı

- virüsü büyükşehirler yaydı ya x köyünde ne arasın

- normal maske işe yaramıyormuş

- hava ısınınca geçecek bilmem kaç derecede ölüyormuş

-almanyada falan marketlerde hiçbirşey kalmamış

- Bu virüs insan yapımıymış

-Abi dünya nüfusu çok kalabalık onu azaltmak için bir proje

başkan bugün +10 vaka var ve 2 ölüm var düşündürücü olan kısmı bu değil yelpaze bu kadar daralmış iken hergün yeni vakaları var yani bu günlük 10 kişinin temas çevresini bulsalar ve karantinaya alsalar en kabaca 500 riskli kişi olsa yeni vaka gelmemiş olur ama sürekli 8-10 yeni vaka açıklıyorlar.

Bu adamlar son bulaşıcı hastalıklan sonra zaten her türlü sistemi hazırlamışlar yani salgının geleceğini biliyorlar gibi. Bu sistemi kurmalarının nedeni zaten tam karantinaya almadan bunu çözebilmek sanırım ki adamlar anormal başarılı. Bu kadar minimal sayılarda karantinayı gerek duymuyorlar belli ki.

sağlık sisteminde haklarını veririm hele de eskiye göre çok çok iyi

ekonomiyi 3 5 şirkete peşkeş çekmeselerdi alınan önlemler ve sağlık sistemi ile dünyanın en iyisi olabilirdik

imanımız sağlam mı rengim, ondan haber ver sen.

boş ver ekonomiyi falan. Allahul azim kahhar ismiyle kahreder böyle işte hain batıyı. o plan kuranların en hayırlısıdır

işin ekonomik yönü ağır basınca doğal olarak yapay bir şekilde sayıları indirmeye başladılar sermayenin baskısı corona virüsünü yendi diyebiliriz.

Aradan birkaç sene geçtiğinde gerçek ortaya çıkarsa ki umarım çıkar, ölüm oranlarının da birkaç istisnai durum dışında başta hesaplanandan çok çok daha az olduğu, Ölenlerin büyük bir kısmının kronik veya bilmediği ciddi bir rahatsızlığı olduğu ve bu kişilerin grip veya benzeri solunum enfeksiyonu yapan bir virüsten ölebileceğini öğreneceğiz.

Yani işin özü tüm Dünya'ya bilinmeyenlerle dolu inanılmaz bir korku pompalandı. Zamanla etkilerini göreceğiz, sebeplerini öğreneceğiz ancak bir gerçek var ki tüm toplumun, Dünya'da hemen hemen herkesin psikolojisi bozuldu. Bundan sonra tamam her şeyi açtık virüs bitti dese bile insanlar sokağa rahatça çıkıp paranoyak olmadan gezip tozup normal hayatını yaşayabilecek mi merak ediyorum.

Aradan birkaç sene geçtiğinde gerçek ortaya çıkarsa ki umarım çıkar, ölüm oranlarının da birkaç istisnai durum dışında başta hesaplanandan çok çok daha az olduğu, Ölenlerin büyük bir kısmının kronik veya bilmediği ciddi bir rahatsızlığı olduğu ve bu kişilerin grip veya benzeri solunum enfeksiyonu yapan bir virüsten ölebileceğini öğreneceğiz.

Yani işin özü tüm Dünya'ya bilinmeyenlerle dolu inanılmaz bir korku pompalandı. Zamanla etkilerini göreceğiz, sebeplerini öğreneceğiz ancak bir gerçek var ki tüm toplumun, Dünya'da hemen hemen herkesin psikolojisi bozuldu. Bundan sonra tamam her şeyi açtık virüs bitti dese bile insanlar sokağa rahatça çıkıp paranoyak olmadan gezip tozup normal hayatını yaşayabilecek mi merak ediyorum.
virüs bitti desinler yarın eskisi gibi olur her yer milyonlar akar dışarı

almanyada iki gündür disardaki kisi sayisi baya cogaldi, grup halinde gezenler bile var. ins ters tepmez.

1- bu virüs hayvan pazarından yayıldı. Yok lab.'ta yapıldı yok Bill Gates yaptı vs palavra.

2- IMF para yardımını söyleyince ülkemizde ilk vaka aciklanmadı. 1 hafta sonra ilk vaka çıktı. IMF 'ye henüz basvurmadigimiz biliniyor.

3- açıklanan sayılar gerçek. Bahsedilen gibi 10da 1ini söylüyor olsalar hastane yoğun bakımından fotoğraflar, videolar yağardı. İllaki açıklama yapan baş hekim, doktor vs olurdu. Herkes mi iktidarın doktoru? İletişim çağındayız. Bu saklanamazdi. BBC gibi padisahimizin emri altında olmayan basın en azından olumsuz şeyler söylerdi.

4- 10 Nisanda yaşanan kargasa illaki bulaşı zinciri olacak anlamına gelmiyordu. Mikrobiyoloji okuyan bilir. Okumayan da o tarihlerde herhangi bir prof dinleseydi "BUYUK HATA FAKAT KESİNLİKLE 2.DALGA OLACAK DİYEMEYİZ" dediklerini duyarlardi. Sadece bulaşı riski oluşturuldu.

5- Ercüment ovalı kolpacinin tekidir. Gece açıklama yaptığında sabah amacının şov olduğunu söyledim. Hala da söylüyorum. Nispeten de doğru çıktı.

6- Trump çamaşır suyu için demedi. Herkes mal bu adam derken yine maalesef ben adamın şaka maksatlı söylediğini tahmin ediyorum demiştim. Kendisi de böyle dedi.

7- Bitiş tarihinin matematiksel veriler ve istatistiklere göre 20-25 mayis civarında olacağı görülüyor. Vaka sayıları max çift hanelere düşecek.

8- iktidar partisine ve yanci partisine hayatım boyunca oy vermedim. Vermem de söz konusu asla değil.

BUNLARİN DİSİNDA BİR ŞEYE İNANMAK SAĞ KESİMİN HER DEDİĞİNE İNANAN İNSANLAR GİBİ BUNLAR DA SOLUN HER DEDİĞİNE İNANIYOR DEMEKTİR. (Bana göre)

Refik Hoca sunar.

İyi akşamlar

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt