Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bakan temas konusunda bu güne kadar tespit edilenler konusunda temas azalıyor diyor da daha 4-5 gün önce gimsa markette 40 çalışanda pozitif çıkmadı mı tüm temas tespit edildi mi? Hepsine test yapıldı mi?
Bunları sorgulayınca terörist oluyoruz.
Sanki millet insanlık hastalıktan kırılsın herkes ölsün istiyor gibi davranmaktan da bi vazgeçsek hani.

haydo1.webp

Şehir içi ufak tefek hareketlenmeler başladı. 1.5 saat sonra benzinliklerde kuyruklar oluşacak yine.
Her hafta ayni manzarayla karşılaşmakta can sıkıcı şu pandemik konusunda ülkenin en tepesindeki dahil lanet olsun hepinize ne haliniz varsa görün dese haklilar. Aksam haberlerinde izledim millet sokakta top oynayıp keyfine sokağa çıkıp polise atarlaniyordu.

bakan temas konusunda bu güne kadar tespit edilenler konusunda temas azalıyor diyor da daha 4-5 gün önce gimsa markette 40 çalışanda pozitif çıkmadı mı tüm temas tespit edildi mi? Hepsine test yapıldı mi?
Bunları sorgulayınca terörist oluyoruz.
Sanki millet insanlık hastalıktan kırılsın herkes ölsün istiyor gibi davranmaktan da bi vazgeçsek hani.

Anladığım kadarıyla önlemler ciddi işe yarıyor.. Bu çalışanlar ve girip çıkanlar maskelidir müşterinin markette kalma süresi max 20-30 dk.. Bu süreçte hele maske varsa cidden zor bulaşması.. 40 çalışan günlerce aynı ortamda bulunduğu için bulaşmıştır tamamına tıpkı sağlık çalışanlarına olduğu gibi ne kadar önlem de alsan o ortamda çok uzun süreler kalınca bulaşıyor bir şekilde..
Mesela samsunda vakayı patlatan umrecinin torunu diyorlar çocuk burgerda mı ne çalışıyormuş en büyük avmde pozitif ler ora temasıymış .. Tabi başlarda bu önlemler olmadığı için çok rahat bulaştırmış..sırf koronalının maske takması bile çok büyük oranda bulaşmayı engelliyor diyorlar belki gimsada önlemler sıkı olduğu döneme denk geldiği için çok yayılmamış olabilir..
Tabi bu basit bir teori sadece işin bilimsel boyutunu bilemiyoruz..

Az önce camdan baktım, bizim sokağın başındaki kuru yemişçi açık. Eğer kaçak açmadıysa ki ihtimal vermiyorum polis ve zabıta göz açtırmıyor, benzinci mevzusu olmasın diye müsaade edilmiş olabilir ve bir çok yerde de benzer durum olabilir. Çünkü elimdeki bilgiler sadece 1 sokak ile sınırlı.

Şehir içi ufak tefek hareketlenmeler başladı. 1.5 saat sonra benzinliklerde kuyruklar oluşacak yine.
Her hafta ayni manzarayla karşılaşmakta can sıkıcı şu pandemik konusunda ülkenin en tepesindeki dahil lanet olsun hepinize ne haliniz varsa görün dese haklilar. Aksam haberlerinde izledim millet sokakta top oynayıp keyfine sokağa çıkıp polise atarlaniyordu.

benzinlikler açılıyor mu rtaş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt