Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ateş, öksürük ve nefes darlığı olarak bildirilen covid semptomları Amerikada CDC tarafindan guncellenmis. Semptom listesine altı yeni belirti eklenmis. Bunlar, üşüme, üşümeyle birlikte tekrar eden titreme, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, tat ve koku alma kaybı olarak belirlenmis.

Ne yok desek daha iyi olur ustad :)

Ateş, öksürük ve nefes darlığı olarak bildirilen covid semptomları Amerikada CDC tarafindan guncellenmis. Semptom listesine altı yeni belirti eklenmis. Bunlar, üşüme, üşümeyle birlikte tekrar eden titreme, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, tat ve koku alma kaybı olarak belirlenmis.
Bir de ayak parmağında mavi/mor lezyonlar var. Geçen haberde okumuştum ABDli doktorlar bu lezyonların hastalığın erken döneminde de görüldüğünü söylemiş.

Bugünkü vakalar
1-ABD: 20.883
2-Rusya:6.198
3-İngiltere: 4.309
4-Fransa: 3.742
5-Brezilya: 3.642
6-İspanya: 2.793
7-Türkiye: 2.131
8-İtalya: 1.739
9-Kanada: 1.563
10-Hindistan: 1.561

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 ile mücadelede son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.
ABD'de virüs vakalarının rapor edilenden daha çok olduğu iddialarına ilişkin Trump, "Söyleyebileceğim tek şey biz rakamları çok doğru bir şekilde bildiriyoruz. Diğer ülkelere bakarsanız, mesela Çin'e bakın ben bunların doğru rakamları aktardıklarını düşünmüyorum." yorumunda bulundu.

Trump, "Çin'in virüsü bilerek yaydığı" suçlamalarına ilişkin ise "Çin'e ilişkin çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz. Çin'in yaptıklarından mutlu değiliz, gelinen bu noktadan mutlu değiliz. Biz virüsün ilk çıktığı yerde durdurulabileceğini düşünüyoruz. Çin, bunu çok hızlı bir şekilde durdurabilirdi ve bu salgın tüm dünyaya sıçramazdı." dedi.
Beyaz Saray'ın yol haritası
Trump, Beyaz Saray'ın eyaletlerin virüs önlemlerinin gevşetilmesine yönelik yayımladığı 3 aşamalı plana yeni eklemeler yapıldığını duyurdu.

Eyaletlerin test kapasitesine yönelik yeni bir yol haritası oluşturduklarını vurgulayan Trump, "Test kapasitemizi hızlı bir şekilde artırıyoruz. Eyaletlerin ekonomilerini tekrar faaliyete geçirmeden önce yeterli sayıda test yaptığımızdan emin olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Beyaz Saray'ın yayımladığı yol haritasında ise 3 aşama bulunuyor. Bunun ilk aşamasında, testler için uygun alt yapının oluşturulması, özel sektörün test geliştirilmesi için harekete geçirilmesi, ticari ve araştırma laboratuvarların test kapasitelerinin artırılması gibi maddeler bulunuyor.

İkinci aşamada ise hem kamu hem de özel sektörün test alt yapısının belirlenmesi ve artırılması ile tedarik zincirinin güçlendirilmesi yer alıyor.

Planın son aşamasında ise test planlarının desteklenmesi için valiler ile federal yönetim arasında iş birliği kurulması amaçlanıyor.

Bugün alışverişe çıktım maskeyle, daraldım resmen ya bir de hava 23 derece falandı sadece.

Umarım şu illet yakın zamanda geçer, havalar ısınınca napacağız acaba.

sent via GSC
bende de aynisi oldu bugün.
hava sicak bir de maskeyle klimasi boktan olan bir dükkana girdigin vakit cekilmiyor.
toom baumarkta girdim boya almak icin acayip daraldim. sonra reale gittim alis verise orasi iyidi, icerdeki hava serindi.

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

bende de aynisi oldu bugün.
hava sicak bir de maskeyle klimasi boktan olan bir dükkana girdigin vakit cekilmiyor.
toom baumarkta girdim boya almak icin acayip daraldim. sonra reale gittim alis verise orasi iyidi, icerdeki hava serindi.

Fena yav bir kaç hafta sonra falan hiç çekilmez.

Ben Rewe ye girdim bir de hava fena da değildi aslında ama çok insan vardı.

sent via GSC

sent via GSC
lidl rewe penny gibi kücük yerlere girme moruk, büyük dükkanlara git. sicak havalarda kalabalik yerler hic cekilmiyor.

sent via GSC

Es muss ausdrücklich keine zertifizierte oder normierte Maske sein, es reicht jede Mund-Nase-Bedeckung auch ein Tuch oder Schal. Masken für den Alltagsgebrauch zahlen die Bürgerinnen und Bürger selbst.

agzini ve burnunu "örtmen" lazim. tabi bu hava sicakliginda atki veya baska bir sey kullanmak daha sacma olacagi icin en mantiklisi maske ama o da hava almani engeller. en azindan saglik calisanlarininin ne zor sartlar altinda calistigini anlariz, baska bir seye yaramaz bu verdikleri karar

Bir de ayak parmağında mavi/mor lezyonlar var. Geçen haberde okumuştum ABDli doktorlar bu lezyonların hastalığın erken döneminde de görüldüğünü söylemiş.

Ilk defa duyuyorum. Hic karsilasmadimda vardiyem doneminde aslinda. Raynaud fenomeni olarak bilinen bir durumdan bahsediyorsak bu hastaligin vazkuler bir boyutu oldugunuda tekrar isaret eder. Hastalarda cunku kan pihtilasmasini sık olmasada goruyoruz. Akciger embolisine birkaç sefer denk geldim.

Belki ilginc bir bilgi olacaktir bazılarımız icin: ama yogun bakim unitesinde covid hastalarini daha sık karın uzerine yatirip tedavi ediyoruz. Bu sekilde entube sonrası hava destegi sağlıyoruz. Hasta yakınlarını almadigimiz için onlar bunu gormuyor, ama gorselerdi bu manzaradan etkilenebilirlerdi. Cunku doğal durmuyor bu görüntü.

Karın üzerine yatirmamizin sebebide akcigerlerin arka kısmı ön kısmından volume ve kapasite açısından daha büyük ve geniş. Bu açıdan solunum destegi sırasında hava sirkulasyonunu daha fazla akcigerin arka kismindan yapmak istiyoruz ki hastalar icin daha efektif olsun. Bu da hastaları karın uzerine yatirarak oluyor. Dusunsenize hastalar saatler boyunca karın uzerinde yatmak durumunda kalmakta. Hic kolay degil.

Rabbim şifa versin

Belki ilginc bir bilgi olacaktir bazılarımız icin: ama yogun bakim unitesinde covid hastalarini daha sık karın uzerine yatirip tedavi ediyoruz. Bu sekilde entube sonrası hava destegi sağlıyoruz. Hasta yakınlarını almadigimiz için onlar bunu gormuyor, ama gorselerdi bu manzaradan etkilenebilirlerdi. Cunku doğal durmuyor bu görüntü.

Karın üzerine yatirmamizin sebebide akcigerlerin arka kısmı ön kısmından volume ve kapasite açısından daha büyük ve geniş. Bu açıdan solunum destegi sırasında hava sirkulasyonunu daha fazla akcigerin arka kismindan yapmak istiyoruz ki hastalar icin daha efektif olsun. Bu da hastaları karın uzerine yatirarak oluyor. Dusunsenize hastalar saatler boyunca karın uzerinde yatmak durumunda kalmakta. Hic kolay degil.

Rabbim şifa versin

soyle bisey gormustum tea zamaninda heis

dediginle ilgili herhold.

soyle bisey gormustum tea zamaninda heis

dediginle ilgili herhold.

Kesinlikle dogrudur bu bilgi forumun saygideger üyesi abim. Lakin bu doktorun tavsiyeleri haliyle daha çok hastaligin ilk evreleri veya daha az sancılı geciren hastalarini ilgilendiriyor. Ilginctir ki biz burada bu tavsiyeleri aslinda hic bu donemde vermiyoruz hastalarimiza. Pek gerek gormedigimiz için. Ama yinede dusunulebilir. Ben bunu yarin bir grup icerisinde konusup fikir alayim. Suan icin protokol dahilinde degil bu 'mild cases' için. Hatirlattigin guzel oldu. Tesekkurler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt