Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cin'de dün 1 vaka tespit edilmis.

vay be

Cin'de dün 1 vaka tespit edilmis.

vay be

20200217_162524.webp

sent via GSC

Fazla iyimsersiniz. İkinci dalganın normal şekilde ilerleyeceği de meçhul, İstanbul toplu taşıması normale döndüğü an yine aynı durum başlayacaktır, aşı işi de zor, virüs mutasyona uğrarsa kurtuluruz yoksa etkisi daha en az bir kaç ay devam edecektir.

Hatta ikinci dalga çok daha sert olabilir.
Günlük vaka sayısını onluk sayılara düşürünce, başka ülkeden de turist ülkeye alınmazsa 2.dalga nasıl oluşacak ki?

Oluşmaz

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yeni vaka çıkmazsa kurtarırız. Ama ülkeye kimseyi sokmayalım gibi düşünceleri aklınıza bile getirmeyin.

Almanyada yeni corona vaka sayisi 945(total 161bin - 6575 ölü)
Bir insanin baska insani bulusturma sayisi 0.79e yükseldi(1 pandemi demekti). 0.75 ler görülmüstü

Fazla iyimsersiniz. İkinci dalganın normal şekilde ilerleyeceği de meçhul, İstanbul toplu taşıması normale döndüğü an yine aynı durum başlayacaktır, aşı işi de zor, virüs mutasyona uğrarsa kurtuluruz yoksa etkisi daha en az bir kaç ay devam edecektir.

Hatta ikinci dalga çok daha sert olabilir.

Niye daha sert olacak peki

Tüm dünya virüsün hızlı yayılımından ve uzun kulukça sürelerinden bahsediyor sen düşük ihtimal diyorsun. Görücez.
10 vaka gibi vaka sayısına düşünce kimin hasta olduğu kimle temas ettiği bilinecek. Birinci dalga gibi sayı patlaması olması için ciddi hataların peşpeşe yapılması lazım

2.dalga olsa bile (sanmıyorum) ilk dalgayı geçmesi bana göre düşük olasılık

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ulan hıyarağası günden güne gevşeyecek önlemler, insanlara işe git diyecekler eninde sonunda.

Olm anladım da dediğini küt diye heryeri açıp tamam diyip salmazlar onu diyorum. Maskesiz dışarı çıkma yasağı koyarsın, 2 kişiden fazla birlikte yürüyene ceza kesersin, toplu taşımada girişte maske dağıtırsın ve yolcu sayısını kısıtlayıp seferi arttırırsın. Bu seferki gibi vurması için herkesin gorona diye dalga geçmesi lazım ki anca öyle olsun onu diyorum. Okullar bu sene açılsa bile ki sanmıyorum ama kimse çocuğunu göndermez bence önümüzdeki seneye sarkar yüksek ihtimal.

Olm anladım da dediğini küt diye heryeri açıp tamam diyip salmazlar onu diyorum. Maskesiz dışarı çıkma yasağı koyarsın, 2 kişiden fazla birlikte yürüyene ceza kesersin, toplu taşımada girişte maske dağıtırsın ve yolcu sayısını kısıtlayıp seferi arttırırsın. Bu seferki gibi vurması için herkesin gorona diye dalga geçmesi lazım ki anca öyle olsun onu diyorum. Okullar bu sene açılsa bile ki sanmıyorum ama kimse çocuğunu göndermez bence önümüzdeki seneye sarkar yüksek ihtimal.
Kritik nokta toplu taşıma. Onu kontrollü hale getirebilirsen olur ama normal şartlarda bile yetersiz kalıyor zaten.

Kritik nokta toplu taşıma. Onu kontrollü hale getirebilirsen olur ama normal şartlarda bile yetersiz kalıyor zaten.

İnsanlara bağlı da herkes korktu zaten artık, belirli kısıtlamalarla ufaktan normalleşilebilir. Virüs maskeyi delip uçacak değil sonuçta daha önce salgın yaşamış Asya ülkeleri kontrol altına aldı sosyal hayatta akıyor gayet(videolardan gördüğüm kadar) Avrupa ülkelerindeki en büyük sorun bence başlangıçta bu işi hafife aldı herkes dalga geçti falan, zaten çok hızlı yayılan bir virüs o arada uçtu gitti normal olarak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt