- 23 Temmuz 2011
- 75.644
- 51.153
- 4.693
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
An itibariyle esnek calismayi geri getirdiler
Hayirli olsun.
Bir zamanın zirvedeki ülkelerinde bir yükseliş söz konusu
Fransa: 5.429 vaka
İspanya: 3.594 vaka
Almanya: 1.428
İtalya: 1.367
İspanya ve İtalya'nın vakalarını 200-300 bandına düşürdüğünü hatırlıyorum
Fransa da hiç değilse 1000in altına kadar düşmüştü
Almanya bunlar içinde belki de en başarılılardandı ancak son zamanlarda onlar da yükseldi ve 1500 bandında geziniyorlar
Burada garip bir şekilde aylarca vaka sayısı 2.500 bandından düşmeyen İran'a ayrı bir parantez açmakta fayda var. Ülkemize virüsün sıçramasında etken olan ve bir dönem zirveye oynayan ülkelerdendi.Aktif vakalarını 15 bine kadar düşürmüşlerdi ama açıklanan rakamlara bakacak olursak bu sayı 30 bine çıkmış durumda.
Zirvedeki üçlümüz değişmiyor ancak sıralamada farklılık var Hindistan son dönemde düşmek bilmeyen sayılarla zirvede yer alıyor
Hindistan:76 bin
Brezilya: 47 bin
ABD: 44 bin
Şu aralar yükselişte olup 10 bin bandında vaka açıklayan iki ülke ise Kolombiya ve Arjantin
Ülkemizde ise açıklanan rakamlar ısrarla 1300-1500 şeklinde gösteriliyor. İnanırsınız inanmazsanız. Bana sorarsanız ben inanmıyorum.Zira salgının zirvede olduğu dönemde bulunduğum şehir bu kadar sıkıntılı değildi.Şu an teker teker köyler karantinaya alınıyor ve yakın çevremizden pozitif haberleri alıyoruz.Şu halde rakamlara inanmamı kimse beklemesin. Türkiye'de gerçek rakamların en azından 5 bin seviyesinde olduğunu düşünüyorum.
Başınız sağolsun.Kız kardeşimin eşinin annesi dün vefat etti covid-19 sebebiyle,55 yaşındaydı ve herhangi bir hastalığı yoktu. Yoğun bakımlar 3. basamağa kadar tıka basa dolu. Kız kardeşim ve çocukların testleri de pozitif çıkmıştı 2 hafta önce eşinin annesi ile beraber, onların durumu iyi.
Açıklanan rakamların samimi olduğunu düşünmüyorum. Bu illet yakınlarınıza bulaşınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Herkes çok dikkat etmeli şakası yok.
Kız kardeşimin eşinin annesi dün vefat etti covid-19 sebebiyle,55 yaşındaydı ve herhangi bir hastalığı yoktu. Yoğun bakımlar 3. basamağa kadar tıka basa dolu. Kız kardeşim ve çocukların testleri de pozitif çıkmıştı 2 hafta önce eşinin annesi ile beraber, onların durumu iyi.
Açıklanan rakamların samimi olduğunu düşünmüyorum. Bu illet yakınlarınıza bulaşınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Herkes çok dikkat etmeli şakası yok.
Damat o kızı eninde sonunda boşayacak ve sonra bir ömür nafaka ödeyecek. Işe bak.