Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçmiş olsun abicim. O ikisi negatifse PCR'dan her türlü negatifi alırsın diye düşünüyorum.

eyvallah reis

peki benim negatifim olmam yanımdakilerin negatif olduğu anlamına gelir mi evde

evin dışarıya tek çıkan kişisi benim

yoksa onlara da mı test gerekiyor

aralarında yeğen de var 7 aylık

eyvallah reis

Gelmiyor ama semptom vermiyorlarsa zannediyorum yeni politika gereği temaslılara test bile yapmıyorlar. Ama senin pozitif olman halinde bile ciğerine inmeyen bir virüsün temaslılara da büyük bir virüs yükü geçireceğini zannetmiyorum. Geçmişse de Allah korusun onlara ciddi zarar verecek boyuta ulaştırmamıştır. Zaten o gün bir kadın doktorun mu ne açıklaması vardı, az alınan virüs 1 günde bile tehlikesini geçirebiliyor diye. Allah vermesin ölüme götürecek kadar virüs yüküyle dolmuş meftaların cenazesi bile kontrol altında yapılmak durumundayken az virüs yüklenen insanların hastalığı evlerinde atmatmaları da bu hastalıkta esasında en önemli nüansın virüs yükü olduğunun ispatı. Önlemini al, mesafeyi ayarla, tanımadığın pervasız insanlarla uzun süre kapalı mekanda oturma oldu bitti. Ondan sonraki virüs senin de, sevdiklerinin de canını yakacak boyuta ulaşamıyor zaten.

eyvallah reis

Yine de PCRı beklemek lazım annemin de kan, tomografi falan temiz çıkmıştı sürüntü pozitif çıktı. Geçmiş olsun

EnsEc8EW4AAF_qE.webp

Gelmiyor ama semptom vermiyorlarsa zannediyorum yeni politika gereği temaslılara test bile yapmıyorlar. Ama senin pozitif olman halinde bile ciğerine inmeyen bir virüsün temaslılara da büyük bir virüs yükü geçireceğini zannetmiyorum. Geçmişse de Allah korusun onlara ciddi zarar verecek boyuta ulaştırmamıştır. Zaten o gün bir kadın doktorun mu ne açıklaması vardı, az alınan virüs 1 günde bile tehlikesini geçirebiliyor diye. Allah vermesin ölüme götürecek kadar virüs yüküyle dolmuş meftaların cenazesi bile kontrol altında yapılmak durumundayken az virüs yüklenen insanların hastalığı evlerinde atmatmaları da bu hastalıkta esasında en önemli nüansın virüs yükü olduğunun ispatı. Önlemini al, mesafeyi ayarla, tanımadığın pervasız insanlarla uzun süre kapalı mekanda oturma oldu bitti. Ondan sonraki virüs senin de, sevdiklerinin de canını yakacak boyuta ulaşamıyor zaten.

ya yeğen malesef 3 gündür hasta yüksek olmasa da ateşli ve halsiz

biraz onu teste zorlamamak için aileden ben gittim önden ama yine de emin olamıyoruz ben negatifsem o da negatif olur mu

ya yeğen malesef 3 gündür hasta yüksek olmasa da ateşli ve halsiz

biraz onu teste zorlamamak için aileden ben gittim önden ama yine de emin olamıyoruz ben negatifsem o da negatif olur mu

Onu net bilemem hocam ama yaşını doldurmayan çocuklar benzer belirtili birkaç hastalık geçirebiliyorlar sanırım. Siz isterseniz yine bir özel hastaneden filan ekip çağırın ama covidin o yaş grubunda çocukta bu denli bir etki yarattığını hiç okumadım. Belki virüsten ziyade başka bir enfeksiyonel hastalık geçiriyor olabilir. Sizin PCR sonucuna göre karar verirsiniz tabii.

halka söylemeden sürü bağışıklığına geçmek,verileri saklamak insanlık suçu mertebesinde,korkunç bişey.

30k desek günlük. son 10 gündür zıp zıp artıyor kafadan 300k

Hastaneye yatma oranı yüzde 10-15 falan çoğu ülkede bunun daha asemptomatiği var farkında olmayanı var. Gerçek vaka sayısı 50 binden aşağı olamaz bence farkında olmayanlar haricinde o da.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt