Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hastalığı hafif atlatan, sadece tat ve koku kaybı yaşayan insanların bt dedikleri ciğer tomografisini çektirmelerine gerek var mı sonradan? Veya kalp muayenesi yaptırmak gerekir mi? İşte ciğerde kristalleşme, emboli vs... konuları için? Bunlar sadece ağır geçiren hastalarda mı görülüyor bilgisi olan var mı? Gerçi şubat ayında salgından hemen önce kalp checkup'ı yaptırmıştım temiz çıkmıştı.
Belirtileri çok hafif olan(öksürük,halsizlik vs.) hatta testi 2 defasında da negatif çıkan bir akrabam doktor tavsiyesi ile tomografi çektirdi ve hastalığı yaşadığını öyle anladılar. Yani demem o ki hastalığın belirtileri veya testinin sonucundan çok daha önemli hastalığın arkasında bıraktıkları

Eğer kendinden şüphelenirsen tomografi çektirmek faydalı olur

Belirtileri çok hafif olan(öksürük,halsizlik vs.) hatta testi 2 defasında da negatif çıkan bir akrabam doktor tavsiyesi ile tomografi çektirdi ve hastalığı yaşadığını öyle anladılar. Yani demem o ki hastalığın belirtileri veya testinin sonucundan çok daha önemli hastalığın arkasında bıraktıkları

Eğer kendinden şüphelenirsen tomografi çektirmek faydalı olur
Anladım renktaşım. Yani benim hastalık süreci boyunca hiç nefes darlığı veya öksürük şikayetim olmadı. Zaten tat ve koku kaybı ile şüphelenip test yaptırdım pozitif çıktı. Üzerinden zaten yaklaşık 20 gün geçti. Yasal veya zorunlu karantina sürem bitti üstüne bir hafta da ben koydum ne olur ne olmaz diye. 3-4 gün önce de test yaptırdım negatifi gördüm çok şükür. Yani ne karantina sürecinde ne de sonrasında öksürük şikayetim olmadı. Şu anda da yok çok şükür. Hatta tek tük sigara bile içmeye başladım dayanamayıp (İyi b.k yedin dediğinizi duyar gibiyim).

Öksürük veya nefes darlığı şikayetim olmadığı için tomografi mantıksız oluyor sanırım.

Ona bakarsak geçen aylarda vaka sayısının az olduğuna inanmayan insanlara yabancı gizli servislerin haberlerinemi inanıyorsunuz diyenler vardı. Peki şimdi ne oldu da vaka sayıları birden bire 30 kat arttı acaba hayret.

toplu taşımada, marketlerde insanlar üst üste ama bunlar şu görüntüye mi takılmış?

Anladım renktaşım. Yani benim hastalık süreci boyunca hiç nefes darlığı veya öksürük şikayetim olmadı. Zaten tat ve koku kaybı ile şüphelenip test yaptırdım pozitif çıktı. Üzerinden zaten yaklaşık 20 gün geçti. Yasal veya zorunlu karantina sürem bitti üstüne bir hafta da ben koydum ne olur ne olmaz diye. 3-4 gün önce de test yaptırdım negatifi gördüm çok şükür. Yani ne karantina sürecinde ne de sonrasında öksürük şikayetim olmadı. Şu anda da yok çok şükür. Hatta tek tük sigara bile içmeye başladım dayanamayıp (İyi b.k yedin dediğinizi duyar gibiyim).

Öksürük veya nefes darlığı şikayetim olmadığı için tomografi mantıksız oluyor sanırım.
Yani uzman olduğum bir alan değil tabii ki ama nefes darlığı, uyuma bozukluğu veya öksürük şikayetleri olmadığı sürece hastalık ciğerlere zarar vermedi diye biliyorum

Umarım hastalığın boyunca yaşamadığın gibi bundan sonra da hiçbir sıkıntı yaşamazsın renktaşım çok geçmiş olsun tekrardan

Yasaklar nekadar süreli olacak bakalım yasak.vermek kolay ama bitiş tarihi vermeden en ufak maddi destek olmadan insanları evlere tikmakta ayrı vicdansizlik

Yaşlı ve kronik hastalığı olan akrabalarınızı veya tanıdıklarınızı durumun ciddiyeti konusunda lütfen devamlı uyarın.İtalya'nın yazınki haline doğru hızla gidiyoruz ve yıkıcılığı onlarınkinden muhtemelen daha fazla olacak. Hastaneler ve sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Böyle giderse hasta seçimi yapma yakındır.

Ümraniye eğitim araştırmada çalışıyor.

Uzun süredir aynı marka maske dağıtılıyor, önceki paylaşımlarında da var.

Üzücü gerçekten

IMG_20201127_181107.jpg

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yani uzman olduğum bir alan değil tabii ki ama nefes darlığı, uyuma bozukluğu veya öksürük şikayetleri olmadığı sürece hastalık ciğerlere zarar vermedi diye biliyorum
Karantina sürecinin o zor psikolojisinden dolayı zaman zaman uyku problemi yaşadım ama genel anlamda uyku ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

Umarım hastalığın boyunca yaşamadığın gibi bundan sonra da hiçbir sıkıntı yaşamazsın renktaşım çok geçmiş olsun tekrardan
Çok sağol renktaşım eksik olmayasın. Umarım hiçbirimiz ciddi bir sıkıntı yaşamayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Karantina sürecinin o zor psikolojisinden dolayı zaman zaman uyku problemi yaşadım ama genel anlamda uyku ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

Çok sağol renktaşım eksik olmayasın. Umarım hiçbirimiz ciddi bir sıkıntı yaşamayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Nasilsin erman abi

rakiya devam mi

TÜRKİYECOVID-19HASTATABLOSU
27 KASIM 2020
BUGÜN
TEST SAYISI

171.113
VAKA SAYISI
29.845
HASTA SAYISI
6.592
VEFAT SAYISI
177
İYİLEŞEN HASTA SAYISI
3.845
BU HAFTA
HASTALARDA ZATÜRRE ORANI

%3,4
YATAK DOLULUK ORANI
%54,7
ERİŞKİN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI
%71,3
VENTİLATÖR DOLULUK ORANI
%39,2
ORTALAMA TEMASLI TESPİT SÜRESİ
11 SAAT
FİLYASYON ORANI
%99,8
TOPLAM
TEST SAYISI

18.072.981
HASTA SAYISI
481.198
VEFAT SAYISI
13.191
AĞIR HASTA SAYISI
4.816
İYİLEŞEN HASTA SAYISI
392.616

TÜRKİYECOVID-19HASTATABLOSU
27 KASIM 2020
BUGÜN
TEST SAYISI

171.113
VAKA SAYISI
29.845
HASTA SAYISI
6.592
VEFAT SAYISI
177
İYİLEŞEN HASTA SAYISI
3.845
BU HAFTA
HASTALARDA ZATÜRRE ORANI

%3,4
YATAK DOLULUK ORANI
%54,7
ERİŞKİN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI
%71,3
VENTİLATÖR DOLULUK ORANI
%39,2
ORTALAMA TEMASLI TESPİT SÜRESİ
11 SAAT
FİLYASYON ORANI
%99,8
TOPLAM
TEST SAYISI

18.072.981
HASTA SAYISI
481.198
VEFAT SAYISI
13.191
AĞIR HASTA SAYISI
4.816
İYİLEŞEN HASTA SAYISI
392.616
Virüs'ün Türkiye sponsoru olacak bu gidişle. Telekom Korona Virüsü.

Çin aşısını sayin bakan yaptiracak mi acaba ? Veya milletvekilleri ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt