Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
19.00'da RTE açıklama yapacakmış

Bugün iki şüpheli tanıdığımla konuştum. Biri perşembe akşamı diğeri cuma öğle saatlerinde test yapmış. Sonuç hala gelmedi.

Sonuçların geç çıkması en az yoğun bakım ünitelerinin dolu olması kadar tehlikeli. Çünkü test pozitif çıkmadan tahlil, tomografi çekmiyorlar tedaviye başlamıyorlar ve hastalık vücutta ilerliyor. Bir yandan iyi de olsanız ilaçlarınızı mutlaka için diyorlar (bence haklılar) diğer yandan da testler yetiştirilmiyor ve ayakta tedavi olacak insanlar tedaviye geç başlayacakları için kötü sonuçlara maruz kalabilir. Sıkıntı.

1 aydır kedimizde ishal vardı. veterinere götürdük 1 hafta antibiyotik tedavisi oldu ama geçmedi ishali. veteriner kan alıp test yaptı korona çıktı kedi de. şimdi aşı olacak. fid mi, fib mi ne bu hastalığın o safhası henüz olmamış, olursa kurtuluşu yokmuş. veteriner kedi, köpekten korona insana bulaşmıyor dedi. bu hayvanlarda korona çok eskiden beri olan bir şeymiş ama virüs evrim geçirip bulaşıcı bir hale gelmiş olabilir.
Geçmiş olsun ben kedimi fib ten kaybettim tedavisi olmayan bir hastalık maalesef hayvanı 3 4 günde götürüyor korona virüsü kedilerin hepsinde taşıyıcı olarak var fakat zararı yok ama virüs mutasyona uğrarsa ozaman maalesef hayvanı öldürüyor özellikle.temizlige dikkat edin mama kaplarina vs

Yasakları açık ara en kötü yöneten ülkeyiz en başından beri ,local bazlı kısıtlamaları tüm Avrupa yapıyor bizimkiler beceremiyor kapat kardeşim İstanbul'u herturlu faaliyeti kendi içinde sınırla zaten bir süre sonra mecburen düşecek vakaların yarısi İstanbul'da zaten

İkinci kez hatta üçüncü kez koronaya yakalanan hastalar olduğu,bu yüzden aşının gelmesiyle hayatın normale dönmeyeceği ve maskenin hayatımızdan çıkmayacağı söyleniyor.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

İkinci kez hatta üçüncü kez koronaya yakalanan hastalar olduğu,bu yüzden aşının gelmesiyle hayatın normale dönmeyeceği ve maskenin hayatımızdan çıkmayacağı söyleniyor.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
Valla okuduğum kadarıyla bu iş en az 1 yıl daha sürecek, ama muhtemelen biraz daha gevşek. Eski normal diye tabir edilen normale dönmek için daha 1 yılımız daha var gibi gözüküyor açıklamalara göre.

Tabi bunların tamamı farazi, kimse tam olarak ne olacağını bilmiyor halkta''aşı gelecek dertler bitecek'' beklentisi var ve bu gerçekçi değil, adamlar şimdiden bas bas bağırıyor bu işlerin öyle yürümediğini, bu bahsettiğim şey tamamen lojistik yetersizlikten (üretim hızı, dağıtım, ve saklama vs) bağımsız bir de o sıkıntı var.

Tavuklarda görülen marek hastalığı mı ne varmış, aşılamadan sonra virüsün daha agresif olduğu gözlemlenmiş falan beklenmedik şekilde böyle bir piyangonun vurması falan da olasılık dahilinde.

Yani sonuç olarak kimsenin net bir şey bildiği yok, tek gerçek var ki o da bu işin daha bitmediği eski normale dönüşe daha zaman olduğu.

İlgisini çekene; Could some vaccines make diseases more deadly?

Edit. Ha bir de aşılansak dahi yine hastalanabiliriz, ama atıyorum 5 şiddetinde geçireceksek 3 şiddetinde atlatabiliriz tıpkı grip aşısında olduğu gibi. Bence aşı konusunda halk ciddi biçimde bilgilendirilmeli çok ciddi derecede yanlış bilgi ve beklenti var.

Son düzenleme:
Etrafta gözlemlediğim kadarıyla ilk döneme göre halkın 7den 70e her kesiminde ciddiyetsizlik var virüsü umursamiyorlar hatta normal hayatlarına devam ediyorlar
Vaka sayılarının gerçek verilmemeside halkı gevşetti tabi

Valla okuduğum kadarıyla bu iş en az 1 yıl daha sürecek, ama muhtemelen biraz daha gevşek. Eski normal diye tabir edilen normale dönmek için daha 1 yılımız daha var gibi gözüküyor açıklamalara göre.

Tabi bunların tamamı farazi, kimse tam olarak ne olacağını bilmiyor halkta''aşı gelecek dertler bitecek'' beklentisi var ve bu gerçekçi değil, adamlar şimdiden bas bas bağırıyor bu işlerin öyle yürümediğini, bu bahsettiğim şey tamamen lojistik yetersizlikten (üretim hızı, dağıtım, ve saklama vs) bağımsız bir de o sıkıntı var.

Tavuklarda görülen marek hastalığı mı ne varmış, aşılamadan sonra virüsün daha agresif olduğu gözlemlenmiş falan beklenmedik şekilde böyle bir piyangonun vurması falan da olasılık dahilinde.

Yani sonuç olarak kimsenin net bir şey bildiği yok, tek gerçek var ki o da bu işin daha bitmediği eski normale dönüşe daha zaman olduğu.

İlgisini çekene; Could some vaccines make diseases more deadly?

Edit. Ha bir de aşılansak dahi yine hastalanabiliriz, ama atıyorum 5 şiddetinde geçireceksek 3 şiddetinde atlatabiliriz tıpkı grip aşısında olduğu gibi. Bence aşı konusunda halk ciddi biçimde bilgilendirilmeli çok ciddi derecede yanlış bilgi ve beklenti var.

Aşıyla birlikte haziran ayından ekim ayına kadar yaşadığımız "yeni normalleşme" durumunu yaşarız diye tahmin ediyorum. Korona öncesi yaşamımıza ne zaman, nasıl döneceğimizi senin de yazdığın olasılıklardan ötürü bugünden göremeyiz.

Aşıyla birlikte haziran ayından ekim ayına kadar yaşadığımız "yeni normalleşme" durumunu yaşarız diye tahmin ediyorum. Korona öncesi yaşamımıza ne zaman, nasıl döneceğimizi senin de yazdığın olasılıklardan ötürü bugünden göremeyiz.
Senin tat koku %100 geri geldi mi ?

Moderna, hafta sonu yapılan son aşı denemelerinde sonuçlarının yüzde 94,1 olduğunu açıkladı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtildi.

30 binden fazla kişiyle yapılan aşı çalışmalarında Moderna, 196 corona virüs hastasının 185’inin aşıyı aldığını, 11’inin ise plasebo aldığını söyledi. Bu hastalar arasındaki otuz kişinin ciddi vaka olduğu bildirildi. Moderna bu otuz kişinin tamamında aşının etkili olduğunu açıkladı.

Moderna’nın aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz” ifadelerini kullanırken "Bu salgını yok etmekte önemli bir rol oynamayı umuyoruz" şeklinde konuştu.

BUGÜN BAŞVURU YAPACAKLAR
Biyoteknoloji firması Moderna, bugün ABD ile birlikte Avrupa İlaç Ajansı'na da (Covid-19) aşısına ilişkin koşullu onay başvurusu yapacacağını açıkladı
https://www.mynet.com/sputnik-v-asi...onullulerin-hicbiri-hastalanmadi-110106661189

Bizim yerli aşının faz çalışmaları ne aşamada bilgisi olan var mı

Tam kapanmada bile en az 30 milyon insan çalışıyor ve çalışmak zorunda, evinde aylık 10 bin tl geliri olup kapanmayı isteyen pembe götlülere bakmayın. Yaşadıkları ülkenin gerçeklerinden uzak ve hayatı kitap,soba vs. zannediyorlar. Kısmi kısıtlamalara karşı değilim. Ancak tam kapatma vs. Dünya'nın hiç bir yerinde yok.

yarin burada kisitlamalar daha da beter olacak
bugün alis veriste her yer doluydu yine
sanki bitecek her sey
millet kafayi yemis ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt