- 23 Temmuz 2011
- 75.583
- 51.108
- 4.693
Buyuk dalga kmki. Biliyorsun buyugu makbuldurBizde bir dalga var knk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Buyuk dalga kmki. Biliyorsun buyugu makbuldurBizde bir dalga var knk
Kuaförler, Anaokulları ve Spor Salonları kapanacak. AVM'lerinde kısıtlanacağı söyleniyor.19.00'da RTE açıklama yapacakmış
Çiviyi de iyi çakıyorBuyuk dalga kmki. Biliyorsun buyugu makbuldur
Geçmiş olsun ben kedimi fib ten kaybettim tedavisi olmayan bir hastalık maalesef hayvanı 3 4 günde götürüyor korona virüsü kedilerin hepsinde taşıyıcı olarak var fakat zararı yok ama virüs mutasyona uğrarsa ozaman maalesef hayvanı öldürüyor özellikle.temizlige dikkat edin mama kaplarina vs1 aydır kedimizde ishal vardı. veterinere götürdük 1 hafta antibiyotik tedavisi oldu ama geçmedi ishali. veteriner kan alıp test yaptı korona çıktı kedi de. şimdi aşı olacak. fid mi, fib mi ne bu hastalığın o safhası henüz olmamış, olursa kurtuluşu yokmuş. veteriner kedi, köpekten korona insana bulaşmıyor dedi. bu hayvanlarda korona çok eskiden beri olan bir şeymiş ama virüs evrim geçirip bulaşıcı bir hale gelmiş olabilir.
Valla okuduğum kadarıyla bu iş en az 1 yıl daha sürecek, ama muhtemelen biraz daha gevşek. Eski normal diye tabir edilen normale dönmek için daha 1 yılımız daha var gibi gözüküyor açıklamalara göre.İkinci kez hatta üçüncü kez koronaya yakalanan hastalar olduğu,bu yüzden aşının gelmesiyle hayatın normale dönmeyeceği ve maskenin hayatımızdan çıkmayacağı söyleniyor.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
Valla okuduğum kadarıyla bu iş en az 1 yıl daha sürecek, ama muhtemelen biraz daha gevşek. Eski normal diye tabir edilen normale dönmek için daha 1 yılımız daha var gibi gözüküyor açıklamalara göre.
Tabi bunların tamamı farazi, kimse tam olarak ne olacağını bilmiyor halkta''aşı gelecek dertler bitecek'' beklentisi var ve bu gerçekçi değil, adamlar şimdiden bas bas bağırıyor bu işlerin öyle yürümediğini, bu bahsettiğim şey tamamen lojistik yetersizlikten (üretim hızı, dağıtım, ve saklama vs) bağımsız bir de o sıkıntı var.
Tavuklarda görülen marek hastalığı mı ne varmış, aşılamadan sonra virüsün daha agresif olduğu gözlemlenmiş falan beklenmedik şekilde böyle bir piyangonun vurması falan da olasılık dahilinde.
Yani sonuç olarak kimsenin net bir şey bildiği yok, tek gerçek var ki o da bu işin daha bitmediği eski normale dönüşe daha zaman olduğu.
İlgisini çekene; Could some vaccines make diseases more deadly?
Edit. Ha bir de aşılansak dahi yine hastalanabiliriz, ama atıyorum 5 şiddetinde geçireceksek 3 şiddetinde atlatabiliriz tıpkı grip aşısında olduğu gibi. Bence aşı konusunda halk ciddi biçimde bilgilendirilmeli çok ciddi derecede yanlış bilgi ve beklenti var.
Senin tat koku %100 geri geldi mi ?Aşıyla birlikte haziran ayından ekim ayına kadar yaşadığımız "yeni normalleşme" durumunu yaşarız diye tahmin ediyorum. Korona öncesi yaşamımıza ne zaman, nasıl döneceğimizi senin de yazdığın olasılıklardan ötürü bugünden göremeyiz.
Senin tat koku %100 geri geldi mi ?
Şu ara toksin mi toksik mi o testler başlayacaktıBizim yerli aşının faz çalışmaları ne aşamada bilgisi olan var mı
Aşı olsun da, Yerlisi,yabancısı fark etmez.Yerli ve Milli aşıyı 2025 yılında kullanabiliriz diye düşünüyorum.