Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 114.948
- 102.096
- 5.238
Açıklamam kabaca olacak ama: istenilen tip,sekilde vücudun antikor üretmesi için durtukler. Geleneksel aşı ile mantığı aynı. Eksiğim varsa sen yardımcı ol.peki ne işe yarar mrna?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Açıklamam kabaca olacak ama: istenilen tip,sekilde vücudun antikor üretmesi için durtukler. Geleneksel aşı ile mantığı aynı. Eksiğim varsa sen yardımcı ol.peki ne işe yarar mrna?
Mrna protein sentezinden sorumlu olan genetik materyaldir aslında.Açıklamam kabaca olacak ama: istenilen tip,sekilde vücudun antikor üretmesi için durtukler. Geleneksel aşı ile mantığı aynı. Eksiğim varsa sen yardımcı ol.
aklıma da geliyordu bak bu tür teknoloji aşının kanser için çözüm olabilir mi diye. Olabilirmiş. Aslında olayın özü bilinmeyenden korkmak. İş yerinde kaç tane dana var adam geleneksel aşı olan Sinovactan bile korkuyor ve bunun birisinin eşi sağlık çalışanı.Mrna protein sentezinden sorumlu olan genetik materyaldir aslında.
aşı mekanizması ise şu şekilde
Mizaha tövbe mi ettincovid geçirenlere 2.doz hakkı tekrardan tanınmış
mizahla işim olmaz bu saatten sonraMizaha tövbe mi ettin
İyi forumlarmizahla işim olmaz bu saatten sonra
Elde kalınca biranda milliyetçi olundu, biranda ülkemize aşı yağdı.
www.trthaber.com
ABD gıda ve ilaç düzenleme kurumu, Pfizer-BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısının buzdolabında 1 ay saklanabilmesini onayladı.
Dün yapılan açıklamada, kararın aşının 'daha yaygın kullanılabilmesi için' alındığı belirtildi.
Daha önce 5 gün saklanabileceği açıklanmıştı
Daha önce eksi 80 derecede saklanması gerektiği belirtilen BioNTech aşısına ilişkin Avrupa İlaç Ajansının "BioNTech aşılarının saklama koşullarında değişiklik olduğu ve aşı dolaplarında 2-8 derece arasında 5 gün yerine 1 ay saklanabileceği"ni açıklamasının ardından aşılamada izlenen yol haritası, Sağlık Bakanlığınca yeniden değerlendirmeye alındı.
www.indyturk.com
www.trthaber.com
Saklama koşulları deneyseldir, deney grubuna ve istatistiksel veriye ihtiyaç duyar, bu denemek de en az 3 ay sürer, dolayısıyla aşı değişmeden saklama koşulunun değişmesi mümkün.2. aşımı oldum, ateş, mide bulantısı vs oluştu 23. saatten itibaren. Kol ağrısı oluştu hatta gece hassasiyeti iyiden iyiye arttı, Allahtan kolumu sağ-sol hareket ettirmişim, kıpırdatamayacak kadar kötü olacaktı yoksa. Aşı olduktan sonra biraz düşünme ve araştırma imkanım oldu, aklımda sorular vardı.
Soru-1 Bİontech firması nedir ne değildir, kim kurmuştur, nasıl dünyanın kurtarıcısı oldular?
Dünyada ismi ilk olarak pfizer-biontech aşısı olan, ama ne hikmetse pfizer'ından ziyade hep Biontech kısmıyla bilinen aşı özellikle son dönemde.
Pfizer dediğimiz şirket dünya ilaç sektörünün 1 numarası, 1848de kurulmuş-50 milyar dolar geliri olan bir şirket, Biontech ise 2008de kurulmuş basit bir şirket bu sektöre göre.
Soru-2 Türkiye sinovac sinovac derken bir anda nasıl Bionteche geçti? Nasıl izin verildi? Nerden bulundu?
Çine uzun süre yalvardık, aşı gelsin şu dozda gelsin vs diye. Bir türlü istediğimiz düzeyde gelmedi. Biontech'e dokunamıyorduk bile, çünkü adamların 1 senelik üretebileceği aşı miktarı ve nerelere satılacağı belliydi. Hal böyleyken bir anda Uğur Şahin selamün aleyküm dedi size bir sürü biontech bende Türküm ıvır zıvır.
Soru-3 Biontech aşısı -80de 5 gün saklanabilirken, biz satın aldığımızda nasıl oldu da 20 Mayıs itibariyle buzdolabı koşullarında, +2-8 derecede, 1 ay saklanabilir hale geldi?
Aşının yapısında hiçbir değişiklik yapılmadı, 1 senedir dünyanın her yerine sevkiyat yapılırken -80de gitti, Mayıs ayının sonunda, biz alınca nasıl bi anda aşı saklama koşulları değişti anlayamadım.
*******************************************************************************************************************************************************
Sorulara cevap ve çıkarımlarım; Çin aşıyı buldu, dünyaya duyurdu ve aniden piyasaya sürdü. Normal şartlarda ilk bulanlar piyasayı süpürür herkes siparişini verir geçer. Akabindeki birkaç gün içinde nasıl olduysa Amerikan pfizer ortaklığındaki biontechte aşıyı bulduğunu açıkladı ve apar topar piyasaya sürdüler. Benim anladığım, Pfizer gibi köklü bir kuruluş Biontechi taşeron gibi kullanıyor. Hem parseli topluyor, hem de en ufak bir durumda-ki kimse bilmiyor ne olacağını- senelik 50 milyar dolar geliri olan şirkettense, 69 milyon euro senelik cirosu olan bir şirket patlaması daha evla. Ben uğur beyin tampon olduğunu düşünüyorum. En ufak bir olayda Pfizer değil, ihale bionteche kalacak.
![]()
BioNTech - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Uğur bey kara kaşımıza kara gözümüze biontechi göndermedi. Fransa 900 milyon biontech aşısını reddetti, onaylamadı. Daha açık tabirle almadı. Merkelle Macron bu olaydan dolayı güreşeceklerdi nerdeyseElde kalınca biranda milliyetçi olundu, biranda ülkemize aşı yağdı.
Avrupa karıştı… Macron ve Merkel karşı karşıya: BioNTech’e veto
Aynı dönem birçok 3. dünya ülkesine satış oldu. Bu satışlar yapılırken özellikle Türkiye satın aldığında aşıların taşınma prosedürlerinde değişikliğe gittiler. Bunun sebebini merak ediyorum, acaba sebep bizim gibi ülkeler bu altyapıya çokta sahip olmamamız mı, yoksa gerçekten yapılan çalışmalar neticesinde yanıldıklarını düşünmeleri mi? Satış sonrası olması kafamı kurcalıyor.
Bu ilk 2 milyon civarı gönderdiklerindeki haber. Son derece titiz -80 derecede saklıyoruz. Hatta her hastaneye gidemeyeceği çünkü her hastanede bu altyapı olmadığı duyuruluyor. Eşim ilçede aşı olamıyor, Antep merkezde tek bir hastane biontech yapabiliyordu, orda aşı oldu geldi. Ama ben şuan rastgele bir sağlık ocağında biontech olabiliyorum. Avrupalısı, Amerikalısı İsraillisi aşılanıyor, sıra bizim gibi, Endonezya gibi ülkelere geldiğinde saklama koşulu taşıma sistemi vs hepsi değişiyor.![]()
2,8 milyon doz BioNTech aşısı -80 derecede saklanıyor
2,8 milyon doz BionTech aşısı Türkiye’ye getirilerek Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirildi. Aşılar, özel odalarda -80 derecede muhafaza ediliyor.www.trthaber.com
![]()
ABD onayladı: Pfizer-BioNTech'in Kovid 19 aşısı buzdolabında 1 ay saklanabilecek
ABD gıda ve ilaç düzenleme kurumu, Pfizer-BioNTech'in ürettiği koronavirüs aşısının buzdolabında 1 ay saklanabilmesini onayladı. Dün yapılan açıklamada, kararın aşının 'daha yaygın kullanılabilmesi için' alındığı belirtildi. Daha önce 5 gün saklanabileceği açıklanmıştı fazla oku Bu bölüm...www.indyturk.com
![]()
BioNTech aşıları Türkiye'de
Koronavirüs salgınına karşı aşılamada kullanılacak Alman BioNTech aşılarının yeni dozları Türkiye'ye ulaştı.www.trthaber.com
Dün 2. aşımı oldum, bugün itibariyle ateşim yüksek, bunları yazarkende yüksektiTartışılması ve konuşulmasını istediğim için yazdım, aşı karşıtı değilim, ama bu durumlarda kafamda soru işareti var, özellikle ilaç sektörü söz konusuysa herşeyden şüphelenmek gerekir.
İki doz Biontech aşısı oldum. İkisinde de sol kolum ağrıdan yaklaşık 1.5 gün kadar iptal oldu. Başka bir yan etkiyle karşılaşmadım. (Ateş, kırgınlık, baş ağrısı vs olmadı)
Aşı insanları kısır yapabiliyor diyorlardı, henüz onu test etme imkanı bulamadım. Kısır olup olmadığım konusunda bir şey diyemeyeceğim henüz![]()
Niyetin covide vurdurmak mi?
aşı olalı 3.gün olduDoktorlar da sorun var insanlarin kafasini karistiriyorlar
Ben kendimden Örnek vereyim asi icin cagri geldiginde doktorumla görüstüm hemen antikor testi yapalim bakalim duruma dedi
Daha sonra antikor 1000 civari cikinca sana asi gerekli degil daha gencsin dedi
Bana böyle diyorsa Kim bilir daha kac kisiye bu tarz konusmalar yapmistir,bir doktor böyle konusunca insan dogal olarak süpheleniyor acaba asi olmayalim mi diye