abd’nin florida eyaletinde pfizer tarafından geliştirilen korona virüs aşısının ilk dozunu alan doktor gregory michael, aşı olduktan 2 hafta sonra hayatını kaybetti.

korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan abd’de salgınla mücadele devam ediyor. son olarak koronaya karşı 1 günde 4 binden fazla kayıp veren abd’de bir yandan aşılama da devam ediyor. abd’li ilaç şirketi pfizer tarafından geliştirilen aşının sağlık görevlilerine yapıldığı ülkede, korona aşısı olan gregory michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra hayatını kaybetti. florida’da bir hastanede çalışan gregory michael, 18 aralıkta aşının ilk dozunu aldıktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıktı. sosyal medya hesabından açıklama yapan eşi heidi neckelmann, gregory michael’in hastaneye gittiğini ve kan değerlerinin normal seviyenin çok altında tespit edildiğini söyledi. daha sonra eşinin yoğun bakıma alındığını söyleyen neckelmann, eşinin kısa süre sonra hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

“ölümü yüzde 100 aşı ile bağlantılı”

neckelmann, eşinin ölümünün korona virüs aşısıyla ilişkili olduğunu iddia ederek “bence ölümü yüzde 100 aşı ile bağlantılı. sağlığı çok iyiydi. sigara içmiyordu. sürekli spor yapıyordu. kanolarımız vardı. onları kullanırdı. derin deniz balıkçısıydı. ani ölümünün aşılama dışında başka hiçbir açıklaması yok” dedi.

miami tıbbi denetim operasyonlar müdürü darren caprara, gregory michael’ın ölümüyle ilgili covıd-19 aşısının nasıl bir rol oynayabileceğinin araştırdığını söyledi. michael’ın ölüm nedeni ise araştırılıyor.

@Ibrahim Özveren

Ölü sayisinda yine bir rekor var almanyada 1188
Yeni vaka 31.849

Eger aşı vurulacaksan önce test yap virüslüyken aşı vurulunca direk oraya saldırıyormuş mrna aşıları
örn: böbregine mi bulastı virüs orayı imha ediyormus, cigere mi bulastı oraya dalıyormus

ben beklemeyi düsünüyorum daha
simdilik cok sükür iyi idare ettik durumu
nisan mayis gibi asi yaptirmayi düsünebilirim

abd’nin florida eyaletinde pfizer tarafından geliştirilen korona virüs aşısının ilk dozunu alan doktor gregory michael, aşı olduktan 2 hafta sonra hayatını kaybetti.

korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan abd’de salgınla mücadele devam ediyor. son olarak koronaya karşı 1 günde 4 binden fazla kayıp veren abd’de bir yandan aşılama da devam ediyor. abd’li ilaç şirketi pfizer tarafından geliştirilen aşının sağlık görevlilerine yapıldığı ülkede, korona aşısı olan gregory michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra hayatını kaybetti. florida’da bir hastanede çalışan gregory michael, 18 aralıkta aşının ilk dozunu aldıktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıktı. sosyal medya hesabından açıklama yapan eşi heidi neckelmann, gregory michael’in hastaneye gittiğini ve kan değerlerinin normal seviyenin çok altında tespit edildiğini söyledi. daha sonra eşinin yoğun bakıma alındığını söyleyen neckelmann, eşinin kısa süre sonra hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

neckelmann, eşinin ölümünün korona virüs aşısıyla ilişkili olduğunu iddia ederek “bence ölümü yüzde 100 aşı ile bağlantılı. sağlığı çok iyiydi. sigara içmiyordu. sürekli spor yapıyordu. kanolarımız vardı. onları kullanırdı. derin deniz balıkçısıydı. ani ölümünün aşılama dışında başka hiçbir açıklaması yok” dedi.

miami tıbbi denetim operasyonlar müdürü darren caprara, gregory michael’ın ölümüyle ilgili covıd-19 aşısının nasıl bir rol oynayabileceğinin araştırdığını söyledi. michael’ın ölüm nedeni ise araştırılıyor.

@Ibrahim Özveren

Iki haftaya biranda benden ses seda gelmez ise beni pfizer kurbanı ilan edebilirsiniz. Guzel bir jest olarak gecmiste yazmis oldugum butun mesajlari layklayip mertebemi Sef Gümüş Kıvrım yaparsaniz ziyadesiyle ruhum müteessir olacaktır

tek doz şuan icin yeterli diye düsünmekteyım

çin aşısı sonucları bayagı güzel geldi degerlendirelim derim

Kesinlikle guzel sayılar. Okadar ulkelerarasi biliminsaninin birlesip bu aşı konusunda vardigi sonuçlar bence gayet anlamli ve guvenverici. Yakin tarihtede umarim bir tıp dergisinde de paylasirlar bu bilgiyi ve araştırmaların metodoloji yönünden iyi olması gözümde netlesmis olur. Ama bu aşıyı bu sayilarla ben şahsen kendim olurdum.

Avrupanin Çin aşısını istememesinin birkaç nedeni var. 1) Avrupa yasalarının gerektirdiği zorunluluk olan 'aşının kontrol amacli Avrupanin en az bir ulkesinde uretilmis olmasi'. 2) Çin aşısının eski teknikler ile yapıldığı için uzun vadeli lojistik sıkıntı yasanilacak olmasi. 3) Batı dunyasinin Çin'e karşı olan tutumu.

Çin aşıları, eğer gerekildigi gibi uretilirse, gayet onemli aşılar olabilirler. Inaktif ve ölü aşılar olmalari sebebiyle oto-immun hastalarinda gayet rahat kullanilabilir olmalari. Yeni aşı olan mRNA aşılarında suan icin oto-immun hastalarinda olusacak olan etki tam bilinmiyor. Onlarda aşının daha az efektif olacagi dusunuluyor. Babam kendisi oto-immun hastasi ve risk grubunda. Lakin doktorlar pfizer aşısını vermekte cekimser.

Iki haftaya biranda benden ses seda gelmez ise beni pfizer kurbanı ilan edebilirsiniz. Guzel bir jest olarak gecmiste yazmis oldugum butun mesajlari layklayip mertebemi Sef Gümüş Kıvrım yaparsaniz ziyadesiyle ruhum müteessir olacaktır
Ruhu şad olsun arada kafa açsa da iyi adamdı.

@Ibrahim Özveren

az once paylastim olm

çin aşısı %78 etkiliymiş. bu yoklukta iyidir yinede.

Ölüm kalım var işte. Şu 100 avroyu gönderde arkandan iyi analım.

Geri
Üst Alt