3 milyon dozun hepsini kullanırlar hemen o da yeter bence. ikinci doz için 28 gün süre var diğer part aşı 2 hafta içinde gelir ve test sürecine girer herhalde
Dün doğu perinçek habertürkte sağlık bakanıyla görüştüğünü ve ikinci partinin çinden 3-4 gün içinde geleceği bilgisini aldığını söyledi

memnun olmayan vurdurmasın aşı böylece bizlere daha kolay sıra gelir ama sonrada bık bık ötmesınler ben neden hasta oldum diye

Aşı olsanız da antikor üreteceğiniz kesin değil yav zaten.

O yüzden aşılama daha uzun sürecek normalde, eğer etkisinin ortalaması % 50'ye yaklaşırsa.

Tamam ama %100 oran nasıl veriliyor ki o zaman? Benim hatırladığım aşının hastalığı hafif/ayakta atlatmana olan etkisi %100. Yanlış okumuş da olabilirim.

Brezilya'nın sonuçlarını diyorsan 4 ayrı deney grubu vardı.

En hafif semptomların görüldüğü grupta antikor üretme yüzdesi % 50ydi.

Ağır geçirenler için % 100'dü.

Gerçi en son açıklanan oran sadece hafif semptomlular için mi geçerli yoksa tüm deney grubu için mi geçerli bilmiyorum.

Sinovac henüz resmi olarak açıklama yapmadı sadece ülkelerden alınan sonuç yüzdeleri var.

Brezilya'nın sonuçlarını diyorsan 4 ayrı deney grubu vardı.

En hafif semptomların görüldüğü grupta antikor üretme yüzdesi % 50ydi.

Ağır geçirenler için % 100'dü.

Gerçi en son açıklanan oran sadece hafif semptomlular için mi geçerli yoksa tüm deney grubu için mi geçerli bilmiyorum.

Sinovac henüz resmi olarak açıklama yapmadı sadece ülkelerden alınan sonuç yüzdeleri var.
Yani bu belirttiğim %50'lik sonuç veren deney grubunun yarısı antikor sahibi iken diğer yarısı ise aşının virüse karşı olumlu hiçbir etkisine sahip olmuyor mu?

%50 boşa vurduruyor yani o grubu baz alırsak? Hafif geçirmesine de etkisi olmuyor mu?

Yani bu belirttiğim %50'lik sonuç veren deney grubunun yarısı antikor sahibi iken diğer yarısı ise aşının virüse karşı olumlu hiçbir etkisine sahip olmuyor mu?

%50 boşa vurduruyor yani o grubu baz alırsak?

Aynen o şekilde, ondan sürü bağışıklığına ulaşmak biraz daha gecikiyor oran düşük olduğu için.

Tabii esas olan Sinovac açıklaması olacak.

Geri
Üst Alt