Ben yapmadım zaten de öyle deniyor diyorum. Bizden çok daha fazla bilgiye sahip insanlar böyle diyorsa kabul ediyorum sadece. Zaten vurulmayı da düşünmüyorum, 2 kere geçirdik yeter.. :)

Yok yav benim derdim aşı olmayı tartışmak değil zaten. Oradaki ağır geçirecek ve hafif geçirecek grupların keskin çizgileri yok yani hafif geçireceği düşünülen gruptaki birisi ağır geçirebilir.

Sadece etkinlik oranını anlatmaya çalışıyorum. Antikor üretimi arttıkça tabii ki daha hafif geçirecek de her aşı olan hafif veya semptomsuz geçirecek demek fazla iddialı ve bence yanlış.

Faz 3 çalışmalarının amacı zaten bu oranı belirlemek.

@Keramettin TANRIVERDİ admir öyle olmadığını iddia ediyor.

Şu konuyu sağlık bakanlığı neden açıklamaz anlamıyorum.

''Çalışmada 4653 kişi Sinovac aşısı olurken (60 yaş üstü dahil), 4599 kişi kontrol. Kontrol grubunda 7 kişi hastalığı ağır geçirirken, aşı grubunda bu sayı 0! Dolayısı ile aşı ağır hastalığı engellemede % 100 koruyucu. Bundan ötürü Sinovac aşısını olmak, aşı olmamaktan daha iyi. ''

Bunu prof. demiş gral ben bilmiyorum da etkinliği yüzde 10'da olsa olacağız yani başka seçenek yok zaten:dddd Ama o kadar yermeye gerek bir durum da yok açıklanan verilerde aşı fena iş çıkarmamış gibi. Hiç yoktan baya iyi yani yine.

Yav aşı dediğin ölen 1000 tane adamın sayısını 100, iyiyse 50'ye düşürmek için zaten, en nihayetinde yaşam iksiri değil yani. Amaç virüsün başından beri yapılan geyik gibi Covid 19'u normal bir mevsimsel gribi çevirmek. Her yıl mevsimsel gripten nasıl belli sayıda insan ölüyorsa bu Covid'e de ebola aşısı da yapsan belli sayıda bir insan hayatını kaybedecektir en nihayetinde.

Yok yav benim derdim aşı olmayı tartışmak değil zaten. Oradaki ağır geçirecek ve hafif geçirecek grupların keskin çizgileri yok yani hafif geçireceği düşünülen gruptaki birisi ağır geçirebilir.

Sadece etkinlik oranını anlatmaya çalışıyorum. Antikor üretimi arttıkça tabii ki daha hafif geçirecek de her aşı olan hafif veya semptomsuz geçirecek demek fazla iddialı ve bence yanlış.

Faz 3 çalışmalarının amacı zaten bu oranı belirlemek.

Tamam demek istediğini anladım şimdi. Zaten etkinlik oranının tanımı hastalığın hiç bulaşmaması değil, etkisinin azalmasını da kapsıyor diyorsun.

Ama reis, raporlarda ayrı olarak incelendiği ama sayı az olduğu için kesin geçerliliğinin de olmadığı söyleniyor.

Tamam demek istediğini anladım şimdi. Zaten etkinlik oranının tanımı hastalığın hiç bulaşmaması değil, etkisinin azalmasını da kapsıyor diyorsun.

Ama reis, raporlarda ayrı olarak incelendiği ama sayı az olduğu için kesin geçerliliğinin de olmadığı söyleniyor.

Üstat zaten bu oranlar dine, dile, ırka göre bile değişiyor yani bir noktada veriler kayıyor.

Yukarıda paylaştığım makalede şöyle bir bilgi var mesela. A aşısının etkinlik oranı % 95, B aşısının etkinlik oranı % 90 iken, bir toplumda A aşısı % 85 etkili, B aşısı % 88 etkili olabiliyor gibisinden bir örnek veriyor yani A genelde daha iyi olsa da B kullanmak o toplum için daha uygun.

Benim tek anlatmak istediğim herkeste istenilen seviyede antikor üretmeyeceği, bazı kişilerde ise çok az üreteceği ki bu grup için etkinlik oranını Brezilya % 50 bulmuş lakin bu grubun içindekilerden de ağır geçirenler olacaktır.

En başlarda öyle bi algı vardıki virüsü kapan ölüyo gözüyle bakılıyodu herkes korku panik halindeydi

zamanla virüs bizi biz virüsü tanıyınca her bulaştığı kişinin ölmediği anlaşıldı ki insanlar yasaklara karantinalara rağmen rahat takıldı

virüs genelde zayıf bünyelerde bağışıklığı düşük insanlarda ve yaşlı insanlarda etkili oluyo,nüfusa göre “tek tükte”normal insanlarda yenik düşebiliyo ama bu oran düşük genelde bu kişilerdede kronik hastalık vs olduğu için vefat ediyolar

bu virüsü kapmayan insanın olmadığını düşünüyorum ben çünkü herkes bakkal market,toplu taşıma,mecburi kalabalık ortamlar,berberler,gezmeler tozmalarda bulunuyo zaten kimbilir kaç milyon kişi olupta atlatmıştır farketmeden yada hafif geçirip

zaten virüs bulaşınca kişi hemen ölmüyo süreç bunu gösterdi,bunun üstüne aşınında %50sini %100 etkisini geçtim biraz destekleyiciyse bu süreç zaten biter

Bazı insanlar bilerek bu sürecin uzamasını istiyolar ve sonunda kendilerine kahramanlık öyküsü çıkarma gayretindeler özellikle medyada orda burda olumsuzluk pompalıyolar yok 2028de maskeyi anca hayatımızdan çıkarabilirmişiz,yok bundan sonraki hayatımız böyle olucakmış yok e. a.

daha uzun zaman devam etsinki orda burda tvlere çıkabilin dimi,acayip rahatsızım bu bilinçli olumsuzluk pompalayanlardan

virüs mutasyon geçirebilir dediler bekledik,sıcağa dayanamıyolar dediler bekledik,aşı gelecek insanlık kurtulucak dediler bekledik şimdide antikormuş,faz3müş etkisiymii bunu bekliyoruz

bu soktumun virüsüne acayip kinliyim bi bana uğramadı heralde,meyve sebzeyi bile aldığım gibi yiyorum yıkamadan hala tık yok

somut bişey olsa gidip zikecem en sonunda

bayada bi atarlandım şimdi bana bulaşır vefat ederiz anasını s.

Üstat zaten bu oranlar dine, dile, ırka göre bile değişiyor yani bir noktada veriler kayıyor.

Yukarıda paylaştığım makalede şöyle bir bilgi var mesela. A aşısının etkinlik oranı % 95, B aşısının etkinlik oranı % 90 iken, bir toplumda A aşısı % 85 etkili, B aşısı % 88 etkili olabiliyor gibisinden bir örnek veriyor yani A genelde daha iyi olsa da B kullanmak o toplum için daha uygun.

Benim tek anlatmak istediğim herkeste istenilen seviyede antikor üretmeyeceği, bazı kişilerde ise çok az üreteceği ki bu grup için etkinlik oranını Brezilya % 50 bulmuş lakin bu grubun içindekilerden de ağır geçirenler olacaktır.

Kesinlikle, %100 abartı bir iddia zaten. Beni aşı konusunda tek rahatlatan faz 3'ün pandemi servisinde yüksek viral yüke maruz kalan sağlık çalışanlarında yapılmış olması.

Kesinlikle, %100 abartı bir iddia zaten. Beni aşı konusunda tek rahatlatan faz 3'ün pandemi servisinde yüksek viral yüke maruz kalan sağlık çalışanlarında yapılmış olması.

Tabii ki onlar da aylar sonra rahat bir nefes aldılar, buradan boş yaparak onların durumunu anlayabilme ya da idrak edebilme ihtimalimiz zaten yok. Kelle koltukta çalışmaya çalıştılar.

Allah yardımcıları olsun.

Norvecte 27 kişi (yaşları 75+) pfizer asisindan sonra hayatini kaybetmis. Bunlardan bir bolumu direkt aşıdan kaynakli yan etkiden dolayi olarak dusunulmekte. Zaten zayif olan bunyede oluşan ateş ve alerjik reaksiyon ölüme sebep olmus olabilir denilmekte. Suan bağlantı arastirilmakta

Aşıyı toplumun çoğu olacak bence insanlar bıktı ,tanıdığım bir sağlık çalışanı söyledi hastanede doktorlar kuyruk oldular resmen bir an önce olabileyin diye dedi

Asi’nin icinde anladigim kadariyla az da olsa virus var antikor kazanmak icin ama yan etkileri oluyor ve yasli insanlarda ölümlere yol acabiliyor

neredeyse ulkelerin tamami asi konusunda ayni strateji ile hareket ediyor ilk olarak yaslilar ve hastahane calisanlari ama simdilik isler yolunda gitmiyor asi da dolayi ölüm haberleri geliyor

Asi’nin icinde anladigim kadariyla az da olsa virus var antikor kazanmak icin ama yan etkileri oluyor ve yasli insanlarda ölümlere yol acabiliyor

neredeyse ulkelerin tamami asi konusunda ayni strateji ile hareket ediyor ilk olarak yaslilar ve hastahane calisanlari ama simdilik isler yolunda gitmiyor asi da dolayi ölüm haberleri geliyor
türkiyede daha olumsuz haber girilmedi

Aşı yayılması 2 seneyi bulur, ondan sonra zaten korona grip gibi bir hastalık olacak.
Aşı olan hafif atlatacak, 10 gün rapor alacak evdekilere bulaşma ihtimali aynı gripte ki gibi olacak.
Çok ağır geçirip ölümle sonuçlanan vaka az olacak, onlara da eceli gelmiş diyeceğiz, tıpkı herhangi bir hastalıkta gibi.

Aşı olmayana buraya giremezsin, şunu yapamazsın denilecek.
Millet zaten bezmiş, getirin de vurduralım, yeter ki insan gibi yaşayalım diyecek herkes.

Bir de şu var, hiç aşı almayan ülkeler var onlara ne olacak, ölmeye ve kapanmaya devam mı edecekler ?

Geri
Üst Alt