- 26 Ocak 2013
- 24.977
- 16.603
- 1.768
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yasaklari ve asi olayini ayri degerlendirmek lazim. Saglik sorunu olanlar ve yasli insanlar, nasil normal grip oldugunda vefat etme orani yuksek oluyorsa , bu insanlara asi yapilsin bencede (tabi ki kendileri istiyorsa, oyle zorla olmaz).Yani yasakları kaldırsınlar tamamen ve aşı olmadan sosyal yaşantımıza eskiden olduğu gibi devam mı edelim?
Herkes maddi manevi zarar görmüştür bu süreçte elbette,peki bir insanın hayatından daha değerli bir şey var mı? 300 ü aşkın sağlık çalışanı canla başla hastalara yardımcı olmak için uğraşırken bu hastalığa yakalanıp vefat etmedi mi? Bu insanlar boşuna mı öldüler? Gözlerinin önünde bu hastalıktan can cekişen hastaları gördüklerinde böyle bir hastalık yok ki,uydurma bunlar diyip hastaları kaderlerine terk mi etselerdi?
Biraz empati yapmanızı istiyorum sadece. Covid servislerde,yoğun bakımlarda yatan hastaların biraz daha rahat nefes alabilmek için nasıl çırpındıklarını görseniz eminim hak verirdiniz.Sizin hafif geçirmeniz bu hastalık nedeniyle vefat eden ya da günlerce haftalarca tedavi almak zorunda kalan insanların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Aşı konusuna gelirsek Türkiye için örnek verelim 50-60 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor.Bu kadar kişi aşılanırsa doğal olarak vaka sayıları düşecek ve saydıgınız seyahat yasağı,restoranların kapalı olması,sokağa çıkma yasağı vs.gibi kısıtlamalar azalacak tabii ki de.Ne kadar sürede Türkiyede ve dünyada aşı hedeflerine ulaşılır kestirmek güç,ancak şu anda tek umudumuz bu.Çünkü hala covidin kesin bir tedavisi bulunmuş değil özellikle de ağır geçirenler için.
Son olarak madem ecelimizle ölüp gidiyoruz,uğradığınız zarar da kaderin bir tecellisi değil mi neden kaderim böyleymiş deyip kabullenmiyorsunuz?
Kabullendik bile hocam.
Kabullenmesem, onca gelen talebe karşı, dükkanın arka kapısından iş görüp fahiş fiyatlara her türlü işi yapardım.
Talep o kadar çok ki, bugün arka odada 30 Euro'ya kuru kesim yapsam 3 hafta aralıksız müşterim olur.
Hem olay sadece maddi değil ki.
Ben sabah saat 7.30 da evden çıkar akşam saat 20 de eve gelen adamım.
40 gündür evdeyim.
Gel de kafayı sıyırma.
Çocuklar gezmek istiyor ormana gidiyoruz dağ da kar var oraya gidiyoruz.
Kaç kere gideceksin ki ?
Okul yok, evde ders çocuklara da zor geliyor.
Ödev gibi vermişler hem yap hem anla modeli.
Hani nerede eğitim, şu an eğitim temelleri atılması gerekiyorken çocuklar evde hapis.
Sağlıkçılara Allah yardım etsin ama onlara bir sor bakalım, onlar sadece covid den mi şikayetçi.
Başka hiç hastalık yok mu, her virüs te bunları yaşayacaksak işimiz zor.
Bence onlar sadece covid den korkmuyor.
Benim düşüncem bu, her sene farklı nedenlerle insanlar ölüyor.
Grip kanser kalp krizi vesaire, covid de bunlardan birisi.
İnsanların piskolojisi ile, geleceği ile oynamanın manası yok.
Bu kadar bilinmezi olan bir virüs için kimsenin birine evde kal dükkânı kapat okullar kapalı deme hakkı yok.
Testler fifty fifty
Aşılar da fifty fifty
Ölenlerin 98% 80 yaşın üzerinde ya da hasta.
Benim için bu sayılar yeter.
Gscimbom mobil
Alt tarafi bir sene maske takmakla bu tarz etkilerin olacagini sanmam mantikenBağışıklığımızı düşürüyoruz. Hareketsizlik, aşırı steril hayat. Bu sene grip olmadık düşünün artık. Vücut grip virüsünü tanıyamayacak ilerde .Küçük çocuklar geçirmeyecek. İlerde bu bağışıklık eksikliği umarım problem çıkarmaz.
Bu durum hollanda'da yasayanlar disinda kimsenin umrunda degil gibi gorunuyor, insanlar duyarsizHollanda'da saldirilar devam ediyor.
Alt tarafi bir sene maske takmakla bu tarz etkilerin olacagini sanmam mantiken
Evet umarim uzamaz da normalde doneriz yakin zamandaBiz yetişkinler olarak bağışıklık sistemimiz bir sürü virüsü tanıyor. Ama yeni nesilde durum farklı.
Hollanda'daki protestolar yağmaya dönüştü.