nasıl dayatamaz? ırkcılıgı özgürce savunabiliyor musun? ası karsıtlıgını da savunamazsın.

Ben genel olarak aşı karşıtı değilim. Hatta bir ara düzenli olarak grip aşısı da olmuşluğum da vardı. Sadece şu andaki mevcut aşıların yan etkilerine ve ilerleyen yıllarda getirebileceği kalıcı rahatsızlık risklerine güvenmiyorum. Biontech özellikle mRna aşı olmasından dolayı gelecekteki etkileri belirsizliğini korumakta. Sinovac geleneksel aşı olduğu için biraz daha güvenilir geliyor bana.

aşı karşıtları düşüncelerini özgürce dile getirmeli bu gibi konuları dayatamayız ama onlar da anlamalı ki toplum sağlığını riske atmaya hakları yok

mesela yök kesinlikle aşı olmayanların üniversitelere giremeyeceği gibi bir karar almalı öte yandan yaşlı bakım evlerinden ilkokullara ve hatta ileride otobüslere kadar bu kararlar genişletilmeli

herkes aşı yaptırmamakta özgür, pandeminin bittiğine ikna olunca bu kısıtlamalar kaldırılabilir

Ben de Sinovac'ın yan etkisi olarak boğaz ağrısı ve burun akıntısı oldu 2.gün. Şu an normale döndüm.

Tüm sağlık çalışanları sinovac oldu, sinovac yeni delta varyantına karşı etkili değil demek saçma ya da biontech 2 doz yeterli diyip sinovac için 3.doz gerekli demek. Antikor seviyeleri birinin 85 ise diğerinin 75 dir. Zaten bizim Türk aşısı da sinovac modeli.
Bu yan etkiler bende biontech de oldu. Akıntı ve boğaz

amerikada koronadan ölenlerin tamamına yakını aşısızmış

Güncel sayılar

Toplam Yapılan Aşı Sayısı

45.822.121​

1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

31.080.973​

2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

14.741.148​

Güncel sayılar

Toplam Yapılan Aşı Sayısı

45.822.121​

1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

31.080.973​

2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı

14.741.148​

60m yetiskin nufus var bunun 50 milyonu asi yaptiracak olsa 31m iyi sayi hedef kitlenin yuzde 60'inin ilk dozunu tamamlamisiz

Aşıdan sonra 2 gün geçti tam şu an. İlk gün aşı noktasında biraz kol ağrısı dışında başka birşeyle karşılaşmadım şimdiye kadar.

Burnum akıyor musluk gibi ama onun nedeni de kodumun polen alerjisi haftalardır.

Renktaşlarım kışa doğru hazırlıklı olun, bugün bana bir haber ulaştı.
İşaretler kışa doğru yeni bir Lockdown'un geleceğini gösteriyor.
İşlerinizi ona göre ayarlayın.

Gscimbom mobil

amerikada koronadan ölenlerin tamamına yakını aşısızmış
Kesin öyledir gripten ölen binlerce kişiye ne oldu onlar hangi istatistige giriyo

Gecsinler o işleri kac tane vaka oldu cevremde kanserden ölene bile corona dediler almanyada her yıl binlerce kişi gribe baglı sebeplerden ölüyo ne hikmetse bu sene hic grip olan yok herkes corona

Aynen bu sen ben de grip olmadım ama covid de olmadım.

Almanya devletinin kanserden öleni covid diye işlemesinin mantıklı bir açıklamasını yapar mısın? Kulaktan dolma işkembeden atma olmasın ama lütfen. Varsa güzel bir teori okumak isterim.

Geri
Üst Alt