- 4 Ağustos 2009
- 90.771
- 71.968
- 5.188
Omicron olup kurtulalim hayirlisiyla.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bazıları hatta çoğu kişi aşının virüse karşı koruyacağını, bulaştırmayacağını düşünüyor ama Avrupa'da görüyoruz vaka sayıları rekor kırıyor her geçen gün. Yani aşı bir halta yaramıyor.
Tabi işinden dolayı aşı oluyorsa normal ona bir şey dediğim yok. Ben diğer türlü aşı olmanın pek bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Sadece ağır hasta olmanı engelliyor diye içinde ne olduğu belli olmayan, ileride yan etkilerinin olacağını düşündüğüm ve aşı şirketlerinin olası bir ters durumda sorumluluğu almadığı bir ürünü kendime enjekte edilmesini istemem. Daha bunun gibi birçok sebep sayarım aşı karşıtı birisi değilim geçmişte birçok aşı oldum ancak Covid19 aşısı bir projedir. İlerleyen zamanlarda daha net anlayacak herkes.Hocam herkes senin gibi destansı bir hayat yaşamadığı için aşılara ihtiyaç var. Ailende ya da sevdiğin bünyesi zayıf,yaşlı veya ekstra hastalıkları olan kimseler varsa kendin için olmasa bile en azından onlar için endişelenmişsindir muhakkak. Bu ülkenin çok büyük çoğunluğu insanlarla temas etmesi gereken işlerde çalışıyor veya toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığı için kalabalığa giriyor. Hiçbiri olmasa bile sosyal hayatta maske, mesafe tanımayan sığır sürüsü ile muhatap oluyor.
Aşının işe yaramadığını vaka sayısının artmasıyla nasıl ilişkilendirdin onu da anlamak zor. Türkiye'de yaşıyorsan biraz sokağa çıkmanı öneririm naçizane. 80 bin yerine 500-600 bin ölüm konuşuyor olabilirdik ve de çok daha kötüsü de olabilirdi.
Teorini yıkmak için RTE'nin 3 doz aşı olması tek başına yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca bütün iktidar sahiplerinin tek elden aynı projeye inandığını düşünmek nedir? Fazlaca kahve muhabbetine maruz kalmış olmayasın renktaş?Tabi işinden dolayı aşı oluyorsa normal ona bir şey dediğim yok. Ben diğer türlü aşı olmanın pek bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Sadece ağır hasta olmanı engelliyor diye içinde ne olduğu belli olmayan, ileride yan etkilerinin olacağını düşündüğüm ve aşı şirketlerinin olası bir ters durumda sorumluluğu almadığı bir ürünü kendime enjekte edilmesini istemem. Daha bunun gibi birçok sebep sayarım aşı karşıtı birisi değilim geçmişte birçok aşı oldum ancak Covid19 aşısı bir projedir. İlerleyen zamanlarda daha net anlayacak herkes.
Geçenlerde şöyle bir twit okudum, çok haklı buldum. Eğer proje olmasaydı o zenginler, devlet başkanları sığınaklarında olurdu diye. Adamlar maske bile takmıyor. ABD'deki demokratların belki de önümüzdeki başkan adayı Alexandria Ocasio Cortez kendi eyaletlerinde maske zorunluluğu olsun, yılbaşı kutlanmasın, karantinaya alınsın herkes diyordu kadın yılbaşında cumhuriyetçilerin yasak koymadığı Florida'da maskesiz eğlenceye katıldığı ortaya çıktı. Madem bu proje değil liderler neden halkı aptal yerine koyuyor?
İnsanlar kendisine baktığı sürece, bağışıklılığını güçlendirdiği sürece, devletlerin halka maddi ve manevi destek sağladığı sürece aşıya gerek olmadığını düşünüyorum.
RTE aşı vuruldu da Allah bilir ne enjekte ettiler vitamin bile vurulmuş olabilir belki. Ayrıca aşı karşıtı olanlar da var Belarus başkanı Lukaşenko gibi. Trump gibi sağcı liderler bu yaşanan sürecin bir proje olduğunu iddia ediyor zaten. Bu yüzden zaten Trump ABD tarihinin belki de en başarılı başkanı olmasına rağmen indirdiler.Teorini yıkmak için RTE'nin 3 doz aşı olması tek başına yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca bütün iktidar sahiplerinin tek elden aynı projeye inandığını düşünmek nedir? Fazlaca kahve muhabbetine maruz kalmış olmayasın renktaş?
Aşının işe yarayıp yaramadığını anlayacak bilgi birikimim yok bu konuda çalışma yapan çok sayıda bilim insanının çalışması var. Tıp düz mantıkla ilerlenemeyecek kadar kompleks bir bilim. Uzmanlara kulak vermekte fayda var.
Kalbinde tekleme, gogus-omuz-kol agrisi ya da kalp durmasi gibi bir sorun yasadin mi?3.aşımızı olduk (biontech) şimdilik bi sıkıntı yok çok şükür
Kalbinde tekleme, gogus-omuz-kol agrisi ya da kalp durmasi gibi bir sorun yasadin mi?
☆☆☆☆
Herkes grip de oluyor, o hale gelecekse sorun yokHerkese bulaşacak gibi bu zıkkım.. çevremde kim varsa hasta şu an .. kimi burun akıntısı kimi eklem ağrısı diyor herkes bir şeyler söylüyor..
Bu tarz haberler artıyor. Kurtulacagiz ins.
danimarka devlet serum enstitüsünde epidemiyoloji uzmanı tyra grove krause, kovid-19'un omicron varyantının ülkesinde salgının sonunu getirebileceğini belirtti.
krause, danish tv 2'ye yaptığı açıklamada, enstitünün yürüttüğü yeni bir çalışmada, omicron'dan hastaneye yatış riskinin delta'ya göre iki kat daha düşük olduğunun saptandığını ifade etti.
kovid-19 salgınının ülkesinde sadece iki ay içinde bitebileceğini ve bunun omicron varyantı sayesinde olabileceğini ifade eden krause, yakın zamanda normal hayata dönülebileceğine işaret etti.
![]()
Danimarkalı sağlık yetkilisi, Omicron'un ülkesinde salgını sonlandırabileceğini öne sürdü
Danimarka Devlet Serum Enstitüsünde epidemiyoloji uzmanı Tyra Grove Krause, Kovid-19'un omicron varyantının ülkesinde salgının sonunu getirebileceğini belirtti. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr