Omicron varyantının getirdiği rahatlıkla İsrail gibi biz de sanırım sürü bağışıklığı politikasına geçtik. Aklımda iki soru var:

1-Aşı olanlar da pozitif oluyor amenna ama Covid olan da tekrar pozitif olabiliyor. Bir arkadaşım hem de hamileyken ne yazık ki tekrar pozitif oldu ve ikinci seferi de ilki gibi sıkıntılıydı. Ne anladım ben bu bağışıklıktan o zaman?

2-Virüs standart şekilde çalışmıyor yani her bünye aynı şekilde cevap vermiyor. Eşimin babaannesi 87 yaşında gayet güzelce atlattı ama komşumuz 50 küsur yaşında hastaneye yatırmak zorunda kaldılar. Lütfü Türkkan'ın yeğeni 5 yaşında çocuk yoğun bakımda, satürasyon 90 civarıymış ama bazı çocuklarda sadece ateş ve halsizlikle hatta büyük çoğunluk asemptomatik geçiriyor.

Darwinist bir bakış açısıyla ''güçlü olan hayatta kalır'' ilkesiyle devam edip bu kumarı oynamak ne kadar doğru emin değilim. Güçlü mü şanslı mı ondan da emin değilim.

Bizim eve 2 haftada bir felan temizlik için gelen var - rica ettik test olur musun vakalr arttı iyice , toplu taşımayla gel git yapıyor sonucta.

gidince işim için istiyorlar demiş - "sende bir şey yok turp gibisin test yapmayacağız sana" diye yollamışlar.
Sonra millet isyan edince olay oluyor enteresan isler ya vallahi

Omicron varyantının getirdiği rahatlıkla İsrail gibi biz de sanırım sürü bağışıklığı politikasına geçtik. Aklımda iki soru var:

1-Aşı olanlar da pozitif oluyor amenna ama Covid olan da tekrar pozitif olabiliyor. Bir arkadaşım hem de hamileyken ne yazık ki tekrar pozitif oldu ve ikinci seferi de ilki gibi sıkıntılıydı. Ne anladım ben bu bağışıklıktan o zaman?

2-Virüs standart şekilde çalışmıyor yani her bünye aynı şekilde cevap vermiyor. Eşimin babaannesi 87 yaşında gayet güzelce atlattı ama komşumuz 50 küsur yaşında hastaneye yatırmak zorunda kaldılar. Lütfü Türkkan'ın yeğeni 5 yaşında çocuk yoğun bakımda, satürasyon 90 civarıymış ama bazı çocuklarda sadece ateş ve halsizlikle hatta büyük çoğunluk asemptomatik geçiriyor.

Darwinist bir bakış açısıyla ''güçlü olan hayatta kalır'' ilkesiyle devam edip bu kumarı oynamak ne kadar doğru emin değilim. Güçlü mü şanslı mı ondan da emin değilim.

Gripte bile böyle değil mi? Hatta her hastalıkta.

İki hastalık arasında ne kadar fark vardı? 6-8 aydan fazlaysa normal, c19'da kalıcı bir bağışıklık oluşmuyor maalesef.

Ben 1 ay önce geçirdim tekrar, ikisi arasında 17 ay var yaklaşık. Baskın varyant açısından düşününce deltayı es geçtim. Buradaki sürü bağışıklığı mantığı da bu sanırım, sürekliliği kırarak solunum yollarından yıllık ölüm sayısını tekrar 60-70binlere çekmek.

İki hastalık arasında ne kadar fark vardı? 6-8 aydan fazlaysa normal, c19'da kalıcı bir bağışıklık oluşmuyor maalesef.

Ben 1 ay önce geçirdim tekrar, ikisi arasında 17 ay var yaklaşık. Baskın varyant açısından düşününce deltayı es geçtim. Buradaki sürü bağışıklığı mantığı da bu sanırım, sürekliliği kırarak solunum yollarından yıllık ölüm sayısını tekrar 60-70binlere çekmek.
Net bilmiyorum açıkçası, yanlış yönlendirmeyeyim.

Sürü bağışıklığı politikası virüsün ilk zamanlarında da İngiltere tarafından denendi ama sağlık sistemi çökeyazınca vazgeçtiler. Omicron'a güvenip tekrar deneyeceğiz anlaşılan.

Omicron maalesef daha önceki varyantlara göre daha az bağışıklık bırakıyor, bağışıklık sistemini daha az uyarıyor, bir çeşit saklanıyor ondan. Dolayısıyla 'Omicron' geçiren bir hasta, bazen 2 hafta sonra bağışıklığının yeteri kadar düzeyde olmaması nedeniyle ikinci bir Omicron geçiriyor; hatta 1 ay içinde 3 defa Omicron’a yakalananlar var.

Quote Message: 'Bu bir toplumsal bağışıklık geliştirecek ve salgın bitecek düşüncesine’ ben hiç katılmıyorum. Bu nedenle dünyada pek konuşulmayan, ama Türkiye’de çok dillendirilen bir konu. Çok da zarar veriyor. Aşı olsunlar istiyoruz; ama insanlara sürekli bu fikri empoze ederseniz, 'Bitiyormuş neden aşı olayım' ya da 'Bitiyormuş neden maske takayım' diye bir düşünceye katılıyorlar. from Mehmet Ceyhan Prof. Dr.
'Bu bir toplumsal bağışıklık geliştirecek ve salgın bitecek düşüncesine’ ben hiç katılmıyorum. Bu nedenle dünyada pek konuşulmayan, ama Türkiye’de çok dillendirilen bir konu. Çok da zarar veriyor. Aşı olsunlar istiyoruz; ama insanlara sürekli bu fikri empoze ederseniz, 'Bitiyormuş neden aşı olayım' ya da 'Bitiyormuş neden maske takayım' diye bir düşünceye katılıyorlar.

Mehmet Ceyhan
Prof. Dr.

Püf.

Son dakika haberine göre aşı olmayanlarla ilgili flaş bir karar alındı. 81 il valiliğine gönderilen yazı ile aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Karara göre, seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel iş yerleri ile okullarda, aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.​

Korona belasi ülkemizde bitmis gibi hamdolsun

Geri
Üst Alt