Aynen aşı maşı olcak iş degil artık cevremde korona gecirmeyen kalmadı cogunun test yapmasa korona oldugundan bile haberi yok almanyada bile artık ciddi ciddi aşılar sorgulanmaya başladı millet bıktı hükümete büyük eleştiri var her gün sacma sapan acıklama yapıyolar halk ciddiye bile almıyo

Hollanda da durum ayni... insanlar hükümete güvenmiyorlar, hatta bakanlari tehdit ediyorlar. Ota boka lockdown ilan edip milletin özgürlüklerini elinden almalari can sıkmaya basladı

5 ay oldu tat-koku hala çok zayıf.aynı durumdan muzdarip olan var mı?

Hollanda da durum ayni... insanlar hükümete güvenmiyorlar, hatta bakanlari tehdit ediyorlar. Ota boka lockdown ilan edip milletin özgürlüklerini elinden almalari can sıkmaya basladı
Birde almanyasa koronadan öldü diye kayda gecenlerin en az yüzde 30 u koronadan ölmemiş tüm rezillikler yavaş yavaş cıkıyo ortaya

Aynen bu Lauterbach denen gerizekalı 3 aya indirdi corona gecirenlerin Statüsünü isvicrede 12 ay bu kodugumun hastalıgı her ülkede farklımı ondan sonrada insanlar aşıya karşı şüpheyle yaklaşıyolar

50% yada halkin 75%´i asilanacak ve bunun ile birlikte coronanin yayilmasi sona erecekti... Bunun mümkün olmadigini söyleyen her bilim adamina deli damgasi vurdular.
Simdi transmisyonun durdurulamadigi asi ile kanitlanilmis durumda, buna ragmen hala insanlara bu asilari zorla dayatirlarsa, insanlar da dogal olarak süpheden öteye bir yere varmasi lazim aslinda.. Ama hala asi olmayan insanlarin virüsü yaydigini iddia edecek kadar utanmazlar.
Adamlar yüzmilyonlarca asi daha siparis etti ve bunlarin son kullanma tarihleri var...
Sonucta artik bu olaylarin ucunda cok büyük paralar var, siyasiler bu krizi firsata cevirdi resmen.

Kurallar, kuraldir, diye getirilmez ki... Hele ki insanlarin hayatina bukadar müdahale eden kurallar sözkonusu ise. Avrupada tamamen siyirmamis ülkeler artik bu yeni durumda eski kurallarin bir ise yaryamayacagini görüp, konulan 2 g, 3 g olaylarini, maske olaylarini teker teker kaldiriyorlar...

50% yada halkin 75%´i asilanacak ve bunun ile birlikte coronanin yayilmasi sona erecekti... Bunun mümkün olmadigini söyleyen her bilim adamina deli damgasi vurdular.
Simdi transmisyonun durdurulamadigi asi ile kanitlanilmis durumda, buna ragmen hala insanlara bu asilari zorla dayatirlarsa, insanlar da dogal olarak süpheden öteye bir yere varmasi lazim aslinda.. Ama hala asi olmayan insanlarin virüsü yaydigini iddia edecek kadar utanmazlar.
Adamlar yüzmilyonlarca asi daha siparis etti ve bunlarin son kullanma tarihleri var...
Sonucta artik bu olaylarin ucunda cok büyük paralar var, siyasiler bu krizi firsata cevirdi resmen.

Kurallar, kuraldir, diye getirilmez ki... Hele ki insanlarin hayatina bukadar müdahale eden kurallar sözkonusu ise. Avrupada tamamen siyirmamis ülkeler artik bu yeni durumda eski kurallarin bir ise yaryamayacagini görüp, konulan 2 g, 3 g olaylarini, maske olaylarini teker teker kaldiriyorlar...
Olay para ztn ugur şahin omicron icin aşı falan filan diye bir şeyler gevelemiş sonra geti adım atmış galiba işi iyice ticarete döktüler

Olay para ztn ugur şahin omicron icin aşı falan filan diye bir şeyler gevelemiş sonra geti adım atmış galiba işi iyice ticarete döktüler

Memleketi yedi, doymadi Kral hala.

4fghdgfhdfghfdghg.jpg

Cem Uzan gelsin bir Ülke nasil tokatlanir ögrensin. Gurur duyuyoruz.

Ülkeler kapanma olmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor zira hiçbir ülkenin ekonomisi tam kapanmanın maliyetini kaldırabilecek durumda değil. Zengin ve siyasi açıdan güçlü ülkelerin aşı + henüz yaygın kullanıma geçmemiş ve etkinliği net belli olmayan pahalı ilaçları yüksek fiyatlardan satın almalarının ana nedeni bu. Tam kapanmanın 1 haftalık maliyeti aşı+ilaç'a ödediklerinin bilmem kaç katından daha fazla, kıyas bile kabul etmez aşı maliyeti devletler için düdük gibi bir şey. Millet hastanelik olup sağlık sistemini kilitleyecek ölçekte hastalanmasın ben de böylece tam kapanma olmadan süreci yönetebileyim derdin de yani devletler.

Bunun neticesinde de 3. dünya ülkeleri isteseler bile aşıya erişemiyor. Varyantların Hindistan ve Güney Afrika gibi aşılamanın düşük olduğu ülkelerden çıkması da zaten tesadüf değil, İngiliz varyantı diye bilinen varyant da Hindistan kökenli mesela. (Alfa)

Esas tartışılması gereken nokta aşı dağıtımındaki adaletsizlik. Prestijli ve tarafsız tıp dergilerinde bilmem kaç tane yayın çıktı, kaç kere bilim insanları açıklama yaptı aşı adaletsizliği olduğu müddetçe aşılar işe yaramaz, virüsün yayılım hızının yavaşlatılıp mutasyon riskini düşürmeliyiz diye. Daha ilk varyant çıktığında konuşuluyordu bu durum 1.5 sene kadar önce. Aşılama adil, hızlı ve programlı yapılmalı dediler ama bu gerek zengin ülkelerin bencilliği, gerek DSÖ'nün beceriksizliği ve ülkeler üzerinde siyasi gücünün olmaması gibi sebeplerden ötürü becerilemedi.

Yeni varyantlarla yeni yetenekler kazanan virüs sürekli olarak aşıların etkinliğini düşürdü, şu anda ise bilebildiğimiz kadarıyla aşının bulaşıyı etkileme gücü hemen hemen sıfır ama ağır vakayı önlemede zayıflamaya rağmen hala etkili. Omicron varyantı özelinde virüsü aşısızlar yayıyor diyen tek bir bilim insanına bile rastlamadım.

Son iki senedir tatil raporum;

Geçen sene kasım yazılıları sonrası 15 gün tatil verildi, okulda 8 öğretmen hasta çıkınca velilere varasıya herkes karantinaya alındı

Geçen sene Nisan yazılıları sonrası tatilde Korona oldum. Evde 14 gün geçirdim

Bu sene Kasım yazılıları sonrası tatilde memlekete gittim. Yolda eşim ateşlendi, iner inmez ailemin yanına değilde hastaneye gidip test yaptırdık. Eşim pozitif çıktı, ailemle görüşmeden 14 gün odada durup geldim.

Yazın düğün vardı. Düğünden dolayı hiçbirşey yapmayıp düğün işleri ile uğraştım

Bu tatilde memleketime gidecektim, Gaziantep Nizipte yollar kapandı. Perşembeye kadar kar yağışı gözüküyor. Gölgede 55 dereceyi geçen, geçen sene 1 damla yağış görmediğim(Yağmur dahil) Nizipte yollar kardan dolayı kapandı.

Antep'in hamamları, bekle beni. 40 su dökünücem.

Kimse ölmuyor o yuzden problem yok. Burada herkes el ele geziyor cunku.

Hastaneye yatış sayılarında artış var. Gençlerin oranıda yükseliyormuş. Yarin yine horeca açılacak deniliyor. Işin ucu kaçacak korkarım. Bereket omicron dedigin gibi daha sakin seyrediyor. Hepimiz olacagiz eninde sonunda. Belli oldu

Hastaneye yatış sayılarında artış var. Gençlerin oranıda yükseliyormuş. Yarin yine horeca açılacak deniliyor. Işin ucu kaçacak korkarım. Bereket omicron dedigin gibi daha sakin seyrediyor. Hepimiz olacagiz eninde sonunda. Belli oldu
Mecbur acacaklar baska careleri yok, millet bikti artik isyan bayragini acacak millet yoksa. Bos bosuna mi igne sokturuyoruz demeye basladi cogunluk (haklilik payi yuksek bence). Vefat eden pek yok o yuzden cok hasta olmalari da o yuzden korkulacak bir durum gibi degil.

Bu illet maalesef bize de bulaştı. Hafta sonu babam dün de annem pozitif çıktılar. Ikisinin de öksürme ve boğaz kuruluğu gibi semptomları vardı.

Cuma gününden beri her gün test yaptım temizdim bugüne kadar. 2 saat önce test yaptırdığımda benim testim de maalesef pozitif çıktı, hemen PCR Testi yaptırdım sonucu 2 gün sonra çıkar dediler. Ben de semptom yok. Yani bir tek biraz burnum akıyor, bu da bir semptom olarak geçiyor mu bilmiyorum açıkçası.

Bu illet maalesef bize de bulaştı. Hafta sonu babam dün de annem pozitif çıktılar. Ikisinin de öksürme ve boğaz kuruluğu gibi semptomları vardı.

Cuma gününden beri her gün test yaptım temizdim bugüne kadar. 2 saat önce test yaptırdığımda benim testim de maalesef pozitif çıktı, hemen PCR Testi yaptırdım sonucu 2 gün sonra çıkar dediler. Ben de semptom yok. Yani bir tek biraz burnum akıyor, bu da bir semptom olarak geçiyor mu bilmiyorum açıkçası.
Çok geçmiş olsun, bende de sadece burun akıntısı vardı

Gecmiş olsun cevremde herkes covid cogu grip gibi geciriyo bazıları Symptome bile göstermiyo ztn aşıların bu yeni variyantada bir etkisi yokmuş herkes gecirecek bu illeti

Geri
Üst Alt