Koşu Mesafesi Önemsiz Sayın Tudor

Önemsiz değil ama bizim ülkede çok fazla konuşuluyor. En güzel örnek her zaman Selçuktur. Adam koşuyor hem de at gibi ama bize ne yararı var bu adamın koştuğu 11-12 km nin? Kendine ne yararı var asıl görevini/görevlerini yerine getirmediği müddetçe?

Çok ve boş koşmaktan ziyade ben efektif koşuyu benimserim.

sent via GSC

fft226_mf8319998.Jpeg

Ligin en çok koşan takımları küme düşmüş, Bursaspor son anda kurtulmuş. (Bursa ligin en çok koşan takımlarından)

Bu anlamda dibte olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ligin üst sıralarında, hatta Beşiktaş şampiyon olabildi. Koşu mesafelerine takılıp Sneijder gibi oyuncuları kesmek büyük hata olur. Umarım Tudor koşu mesafesinin oyunun sonucuna o kadar etki etmediğini biliyordur arkadaşlar.
Alinan Belhanda fazla koşan oyuncu değil ayrıca.

Leverkusen'de ikamet ettiniz mi?

70 lerin durağan futbolu yok artık. O yere göğe sıdırılamayan efsane Brezilya MT ına zamanda yolculuk yaptırmak mümkün olsa, şu an Avrupa' dan en az 10 MT onları paçavra eder...

Avrupa' nın ciddi liglerinde ve UCL de 10-12 km nin altında koşan tek bir futbolcu bulamazsınız ki öyle jogging temposunda değil, çoğu zorlu deparla yahut canhıraş vücut vücuda mücadele ile kat ediliyor o mesafeler...

Üç yıl önceki Chelsea maçlarını hatırlayın. 36 yaşındaki Lampard 29 luk Selçuk' la sıkça ikili mücadele(!)ye girmiş, her defasında paspas etmişti bizimkini. İstatistiklere bakarsak kaptanımız çoğunlukla en çok mesafe kat edenlerden oluyor da neye faydası var vıdı vıdı koşmasının?...

Teşhis doğru; bu takımın dinamizmini artırmak en öncelikli konudur. Sadece koşu mesafesinden ibaret değil bu, sprint-anlık kuvvet-manevra kabiliyeti gibi unsurları da içeriyor...

Önemsiz değil ama bizim ülkede çok fazla konuşuluyor. En güzel örnek her zaman Selçuktur. Adam koşuyor hem de at gibi ama bize ne yararı var bu adamın koştuğu 11-12 km nin? Kendine ne yararı var asıl görevini/görevlerini yerine getirmediği müddetçe?

Çok ve boş koşmaktan ziyade ben efektif koşuyu benimserim.

sent via GSC

Selcuk kosuyor dogru, ama oynadigi pozisyonun geregi bu. Oynadigi pozisyonun yerine getirdigi tek geregi de bu. Ama yeterince yüksek tempoda kosamiyor o mesafeyi. Takimdaki mevcut hücum hattinda merkez orta sahasina cok büyük yük biniyor, bunun icin fizik olarak cok dominant olman lazim. Gerci fizik olarak dominant topcu bile zor kapar bu acigi. Ama Selcuk ise fizik olarak zayif, bu da takima daha da ciddi zarar veriyor.

Son düzenleme:
Koşu mesafe ortalaman maç başına 115-120km olmalı ama doğru koşmak gerekir tabiki takım haliyle.

Bence koşu mesafesi ciddi bir şekilde önemli eğer teknikle birleştirilirse zamanında kloop'un dortmunda yaptığı gibi mesela Dortmund CL de 120 km koşup o teknikle beraber finale çıktılar finalde de kazanabilirlerdi fit olmayan tüm oyuncularla yollar ayrılmalı yoksa göbekliler gene yatmaya devam edecek :oley:

siz hic kosu bandinda kostunuz mu?
ben 20 dakikada 2 bucuk km yapiyorum
fazla kasmadan
düz hesap yaparsak 90 dakikada 11 km yapar bu
aslinda o kadar zor degil bu rakamlari tutturmak
hele fit bir futbolcu icin
yani su bu kadar kosmus bu su kadar kosmus zerre önemli degil
sen sahada dogru isleri yapmadigin sürece istersen 20 km kos
bize öncelikle kalite lazim sonra kosma isine bakariz

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk

siz hic kosu bandinda kostunuz mu?
ben 20 dakikada 2 bucuk km yapiyorum
fazla kasmadan
düz hesap yaparsak 90 dakikada 11 km yapar bu
aslinda o kadar zor degil bu rakamlari tutturmak
hele fit bir futbolcu icin
yani su bu kadar kosmus bu su kadar kosmus zerre önemli degil
sen sahada dogru isleri yapmadigin sürece istersen 20 km kos
bize öncelikle kalite lazim sonra kosma isine bakariz

:) 2km ile 11 km koşmakla arasında ciddi fark var. 2 km yi laylaylom zorlanmadan geriye bıraka bilirsinde şöyle 6-7 km itibari ile acı cekmeye başlaya bilirsin antrenmanlı değilse vucudun.

:) 2km ile 11 km koşmakla arasında ciddi fark var. 2 km yi laylaylom zorlanmadan geriye bıraka bilirsinde şöyle 6-7 km itibari ile acı cekmeye başlaya bilirsin antrenmanlı değilse vucudun.

adamlarin meslegi bu
ben bu rakamlari 2 3 ay calisma ile tutturuyorum
bisikletin üzerinde de yaklasik 30 km yaparim 40 dk icinde
futbolcular icin hicbir sey bu kadar kosmak
o yüzden bunlari tartismak bos

Ben amatör futbolda yazın "hazırlık döneminde" 10km yi 1,5 saatte yani 90 dakika da rahat koşuyorum hem de fazla kilolarıma rağmen.

Oyuncular hep koşu halinde değil bayağı bir yolu da yürüyerek veya çok yavaş koşu adımları ile kat ediyorlar sahada. Bence koşu mesafesi bizim ülkemizde çok abartılıyor. Sırf çok koşuyor diye oyunculara "iyi futbolcu" gözüyle bakanlar var. Bu çok yanlış bir bakış açısı.

Çok değil efektif koşu önemli olan. Sen oraya buraya koşarsan futbolcu olarak ama görevini yerine getirmezsen o koşularının değeri sıfır kalır benim gözümde.

sent via GSC

Ben amatör futbolda yazın "hazırlık döneminde" 10km yi 1,5 saatte yani 90 dakika da rahat koşuyorum hem de fazla kilolarıma rağmen.

Oyuncular hep koşu halinde değil bayağı bir yolu da yürüyerek veya çok yavaş koşu adımları ile kat ediyorlar sahada. Bence koşu mesafesi bizim ülkemizde çok abartılıyor. Sırf çok koşuyor diye oyunculara "iyi futbolcu" gözüyle bakanlar var. Bu çok yanlış bir bakış açısı.

Çok değil efektif koşu önemli olan. Sen oraya buraya koşarsan futbolcu olarak ama görevini yerine getirmezsen o koşularının değeri sıfır kalır benim gözümde.

sent via GSC

Sen de mi Leverkusen'in alt takımında top koşturuyorsun yoksa?

sen gerekli yerlere kaliteli adamlari al sonra kosma isini tartis
mustafa sarp veya baris özbek de ölesiye kosan adamlardi sonuc ortada
kosmakla kalitedeki kusurlari kapatamazsin
öyle olsa ben bile 1 2 sene calisma ile futbolcu olabilirim

adamlarin meslegi bu
ben bu rakamlari 2 3 ay calisma ile tutturuyorum
bisikletin üzerinde de yaklasik 30 km yaparim 40 dk icinde
futbolcular icin hicbir sey bu kadar kosmak
o yüzden bunlari tartismak bos

Bisikletle normal koşu kıyası talihsis olmuş baya. Ayrıca bunlar futbolcu evet. Onların kaslı bacakları bu mesafeleri senin gibi koşmaları imkansız.
Ne kadar çok kas varsa okadar zor olduğu gibi sakatlık riskleride daha yüksek olur. Maratoncular neden mesela koşan iskelet gibiler ?

Zaten ya pres için koşarlar ya da arkalarına kaçırdıkları adamı kovalamak için. Bi tanesi de top almak için boşa kaçayım deplase olayım diye koşmaz. Top kendi takımındaysa aval aval bakar acaba napacak arkadaşı diye

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt