Kripto Para Birimleri ve Coinler

Uzaktan tanıdığım bir şahıs 350 bin yatırmış bitcoine ve altcoinlere.

Geçenlerde istifasını verdi ve çalışma hayatını noktaladı.

Böyle hikayeler de var ama nadir. Şahsen 350 bin yatırmaya elim gitmez benim.
Renç rovırını sattı bir dostum..

Kriptoya girdi..

Mejazım bu kadar..

Egcey e 600.000 tl basan diğer bir doktor arkadaşımı da burdan anmış olalım..

Renç rovırını sattı bir dostum..

Kriptoya girdi..

Mejazım bu kadar..

Egcey e 600.000 tl basan diğer bir doktor arkadaşımı da burdan anmış olalım..

Battılar mı çıktılar mı reis? Önemli olan o.

Bir de belirli bir refah seviyesinden sonra yapmak çok zor sayılmaz bence, giden Range Rover olur en fazla :asd:

Benim bahsettiğim elindeki tüm nakiti gömdü.

Güven özveri ve tecrübe ister. Benim de 350 bin yatırmaya elim gitmez. Şuandaki durumumda 50-75k basabilirim anca.

Battılar mı çıktılar mı reis? Önemli olan o.

Bir de belirli bir refah seviyesinden sonra yapmak çok zor sayılmaz bence, giden Range Rover olur en fazla :asd:

Benim bahsettiğim elindeki tüm nakiti gömdü.

Egcey alan battı..Tahtası kapandı..Kottan attılar hisseyi ve kapanmadan son günü tavvan olmuştu ☺️

Kendisi şuan İstanbul’da bir sağlık ocağında hayat mücadele vermekte..

Öteki ise hala kriptoda stoploss falan desem tv8 de mi başladı diyecek biri :red:

Para bol olduktan sonra saçması kolay ne olucak ki ondan ama gerçek şudur 2017 Aralık'ta gördüğü zirveyi bir daha 2020 Aralık'ta gördü şimdi btc bi düşse belki 5 yıl bekleticek altcoinlere hiç girmiyorum bile daha önce aynı bu senaryo oldu çünkü her duyan girdi sonrası mâlum.

Güven özveri ve tecrübe ister. Benim de 350 bin yatırmaya elim gitmez. Şuandaki durumumda 50-75k basabilirim anca.

İşte o kırılma yaşanmalı bunun için ya da bence cahil cesareti lazım. Borsaya girdiğimde ilk olarak bilanço okumak, değerleme, pd/dd, f/k gibi noktalara takılmasaydım son dönemdeki borsa yükselişinde bile çok başka noktalara gidebilirdim, her şeyde mantık aramamak lazım bazen herkes alıyordur ve piyasa yükselir yani kabul etmek lazım bunu.

Bir de hani bir mevzu vardır, zor olan ilk milyon doları kazanmaktır, gerisi ondan sonra gelir diye bu da o misal.

Esasında 50-100 bini gömsen de şu an başka bir durum olabilirdi. Bitcoin 2 bin dolarken 5 tane almaya karar verip vazgeçtiğim gün dün gibi aklımda :asd: ve bu para o dönem için sadece bir hisseden ettiğim kardan daha azdı, onu gömmeyi düşünmüştüm.

Para bol olduktan sonra saçması kolay ne olucak ki ondan ama gerçek şudur 2017 Aralık'ta gördüğü zirveyi bir daha 2020 Aralık'ta gördü şimdi btc bi düşse belki 5 yıl bekleticek altcoinlere hiç girmiyorum bile daha önce aynı bu senaryo oldu çünkü her duyan girdi sonrası mâlum.

konuşmuşken bu konuda bir anket yapalım.

Ne kadar kaldırmış

10+ milyon bence, net bilgim yok.

Ama herkes piyasadan kaçarken aldı eleman, 5-10 bin arasından topladı yani.

Oradan diğerlerine de dağıtmıştır.

Kısa sürede gelinen bir nokta değil.

Demek biraz ciddiye alsan bir miktar bitcoini 2 bin dolardan kenara atsaydın, bugün sen yapacaktın aynısını

Evet orası öyle o riski bir kere alsak şu an bu sohbetimizi Miami plajlarında iş konuşurken yapıyor olabilirdik :asd:
Ya da kendimizi iple asmış olabilirdik. Ne hayatlar gitti bu yolda.

Zaten hanım 500tl yatırsam ağzıma sıçıyor. Artık 500 tl ile milyoner olmaya çalışacaz.

Demek biraz ciddiye alsan bir miktar bitcoini 2 bin dolardan kenara atsaydın, bugün sen yapacaktın aynısını
Stratejik ilerlersem muhtemelen olurdu.

Kanka işte uzun vadeli süreçler, 2010da bu işin miningini yapanlara aptal gözüyle bakılıyordu şimdi onlar zengin oldu diğerlerne aptal gözüyle bakıyor.

1-2 yıl önce 350 bin gömen adama çoğu kişi ne ayaksın derdi, şimdi onu diyecek kişiler 50-60 binden alıyor.

Her türlü yatırım aracı için geçerli aslında bu yaklaşım.

Geri
Üst Alt