Kripto Para Birimleri ve Coinler

Benim belirledigim maksimum 200 ve 300 arasi ve bu bile cok zaman alir. Ama söyle temiz 30 veya 50 yapsa insanlar fena gelir elde edebilir.

Al örnek.

1 dolar bile değil IOTA şu an, o da kaç kat artmış hali. 0.2 dolara düşmüştü bir ara.

Hakan'a kalsa 200-300 olacaktı.

Bir gün %50 yükselen obur gün %50 düşen şeyi alışverişlerde nasil kullanacaksın yaw.

Adamlar bir kaç satır kod yazıp duplicate ediyor milyarlarca, sonra da manipüle edip satıyorlar hacim var gibi gösteriyorlar sonra da geleceğin coini diyor her alan :asd:

Özellikle şu Doge'u övenlerin % 90'ı ne için üretildiğini bile bilmiyor.

Karşılığı olmayan trilyon dolarlar dönüyor valla insanları kandırmak kolay.

geçen berbere gittim adam coin almış dakika başı yükselişini düşüşünü izliyordu manyak olmuş millet :asd:

Zamanı gelmiş desene

ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin babası 1920'lerde Wall Street'in büyük yatırımcılarından biriydi.

İşe giderken ayakkabılarını boyatan baba Kennedy, ayakkabı boyacısının borsaya merak saldığını öğrenir. Boyacı ‘‘Görüyor musun bey, borsa çok para kazandırıyor son aylarda’’ deyince Kennedy kararını verir. ‘‘Boyacı bile borsadan para kazanıldığının farkına varmışsa, artık borsadan para kazanılmaz’’ deyip o gün elindeki tüm hisse senetlerini satar. Bir hafta sonra da meşhur 1929 Krizi çıkar. Borsa altüst olur. Bu sayede baba Kennedy tüm servetini korumuş olur.

Zamanı gelmiş desene

ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin babası 1920'lerde Wall Street'in büyük yatırımcılarından biriydi.

İşe giderken ayakkabılarını boyatan baba Kennedy, ayakkabı boyacısının borsaya merak saldığını öğrenir. Boyacı ‘‘Görüyor musun bey, borsa çok para kazandırıyor son aylarda’’ deyince Kennedy kararını verir. ‘‘Boyacı bile borsadan para kazanıldığının farkına varmışsa, artık borsadan para kazanılmaz’’ deyip o gün elindeki tüm hisse senetlerini satar. Bir hafta sonra da meşhur 1929 Krizi çıkar. Borsa altüst olur. Bu sayede baba Kennedy tüm servetini korumuş olur.

Ben bunu bire bir yaşadım, borsaya ilk girişim TS hissesiyle olmuştu, o ara stat açılacaktı meğer önceden fiyatlamış zaten ama cüzi bir karla çıktım sonra Riva anlaşması var diye GS aldım onda da biraz kar edip çıktım sonra Aselsan aldım, uzun süre bekledim, ara fiyatlarda yine aldım. İlk aldığımda 12 lira bandındaydı, 9 aylık bilançoda 34 oldu sattım ama o dönem sokaktaki herkeste Aselsan vardı zira öncesi de var kuruşlardan gelmişti bu fiyatlara, uzun vadede çok kazandırmıştı.

Sonra hisse iyice allandı ben sattım 2 haftada 47 liralara gitti, tabii pişman oldum biraz sattığıma ama çıktığı rakamlar mantıklı değildi, 40 yıllık karına ancak alabiliyordun şirketi. Neyse abartmıyorum 15 dakikada çöktü ki bilirsin borsada marj kontrolü vardır, 47 liraya çıktığı gün 33 liraya düştü, sonra yetmedi zamanla 16 liraya düştü.

Şimdilerde o zamanın fiyatıyle 34-35 lira yani benim neredeyse 4 yıl önce sattığım fiyatlarda, o zamanlar dolar 3 falandı işte ve 40 lira üstünden alan sayısız insan vardı, aralarında hala satmayanlar vardır. O gün 15 dakikada düştüğü fiyatlara bir daha hiç çıkamadı.

Ben hiç coin almadim, cok ugrastirici geliyor bana. Oguzhan renkdasimizin zengin oldugunu hatta irfan can transferindeki gizli sponsor oldugunu biliyorum ama.
oğuzhan coin işiyle mi zengin oldu rengim

güldürme beni yaw, maşallah dediği 3 gün yaşamıyor adamın.

Millet yüksek fiyattan dolar euro altın aldı. Adam geldi bu alana bi girdi, dolar 6,96'a düştü.

All-time high'tan sonra böyle bir düşüşü kriptoya giren %99'u düşünmüyordu(hatta %99,9). İşte o %1 var ya o %1 ;D Dominance bu haldeyken stop koymak mantıklı değil. Burada %20 düşüş ve artışlar hiçbir şeydir. Panik yapan girmesin. Alt coinlerin çoğu shitcoindir(bildiğimiz bok işte). Ortalıkta dolaşan analizcilere inanmayın, bir önceki boğadan ayıya geçerken hepsi ortalıktan yok oldu. Olan analizlerine inanan insanlara oldu. Biraz analiz eğitim videolarını izleyin en azından belli fikir edinip üstte kalmazsınız. Ülkenin fazi oranı %15 bir senede kazanıyorsun. Burada bir günde kazanabilirsin. Demek istediğim yükselecek diye coinlerle duygusal bağlantı kurmayın. Karınızı alın çıkın. Fazlasını alacağım diye elinizdekinden olmayın. Kenarda bir miktar nakitiniz olsun. Fırsatlarda kullanırsınız. Alt coinler de en az 10 tane dipten coin alın. İşi bilmiyorsanız al-sat işine girmeyin(bildiğimiz günlükçü işte) .%100 kazandığınızda %50 karınızı alın çıkın. Hedefiniz ana para olsun. Ana parayı kurtardıktan sonra istediğinizi yapın. 2 sene, 3 sene, 4 sene her neyse iste bir sonraki boğayı bekleyin. Beklerken %50 btc-usdt oranını sabit tutun.

Ne olacak, ne edecek fikrim yok açıkçası bunu da kimse bilmiyor lakin geçmiş tecrübelerin bire bir tekrarlanacağı beklentisi de doğru gelmiyor bana. (lale çılgınlığı vs gibi)

İnsan dediğimiz varlık geçmiş tecrübeler üzerinden çıkarımda bulunur, insan bu şekilde önlem alır veya geleceğe dair çıkarımlarda bulunur, yanlış bir şey de değil tabi bu neticede hayatta kalma şansını artırmaya yönelik evrimsel bir refleksin gelişmiş hali. Burada sıkıntılı olan nokta insanların geleceği öngörülebilir bir şey olduğu yanılgısına düşmesi. Zaman zaman öngörüler gerçekleşebilir ama çoğu zaman da böyle olmaz. Her alana uygulanabilir bu söylediğim şey doğal olarak ekonomi ile ilgili konularda bundan muaf değil.

Mesela sovyetler birliğinin yıkılışından sonra baba baba akademisyenler ve hatta ABD'nin dış politika yapım sürecine müdahil olan isimler soğuk savaş sonrası için pek çok teori ortaya attı, bunların hiçbiri gerçekleşmedi dünya bambaşka bir yere savruldu hiç de beklendiği gibi olmadı. O kadar çok değişken var ki öngörebilmek imkansız, teorilerin sahipleri soğuk savaş döneminin dinamikleri üzerinden bir projeksiyon çizdiler ama anlamadıkları şey artık o dinamiklerin geçersiz olduğuydu, akademinin kıyısından geçenler iyi bilir, akademisyenler özellikle de prof'lar uzmanlıklarını inşa ettikleri konudaki realite değişmiş olsa bile eskisini sürdürmeyi tercih ederler zira yeni realitede uzmanlıkları kalmamıştır.

Demem o ki ekonomi alanında çok saygın insanlar/uzmanlar olsalar bile ilgili kişilerin öngörülerine fazla sarılmamak lazım, mevcut olan durumu çok güzel şekilde açıklayabilirler ama geleceği nokta atışı öngörmek bambaşka bir konu. Yepyeni ve bilinmeyen ve doğal olarak eski tecrübelerin anlamsızlaştığı bir dönemdeyiz akıllı olmak lazım, maceracı olmamak lazım bir gecede ansızın donsuz kalmak işten bile değil. Titri ne olursa olsun kimseye kendinizi kaptırmayın derim, kendi yatırımınızı yapacak kendi risk değerlendirmenizi yapacak durumda değilseniz bulaşmayın.

1 ay önce çok uzun araştırmalar sonrası 30 civarı alt coin den oluşan ort 300 - 500 tl arası sepet yaptım 10 bin liralık.
nereyi okusam boğa sezonu geldi alt coinler coşacak yazıyordu.
10 gün filan önce para 20 bini geçince herkes çok yükseldi mutlaka düzeltme yapar diyince sattım salak gibi aşağıdan alırım diye.
ama düşme bir yana hepsi benim satış fiyatının 2 katını geçti.
ilk aldığım yere göre 5 katı 4 katı olanlar var.
2 katı artanlara yerinde saymış gözüyle baktım düşünün.
eğer kurnazlığa kapılmayıp tutsaydım 10 Bini 1-2 ayda 50 bin yapardım.
meraklısına atıyorum sepeti
artık tren kaçtı burdan alınmaz
ytd :) IMG_20210130_085321.webpIMG_20210130_084850.webp

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1 ay önce çok uzun araştırmalar sonrası 30 civarı alt coin den oluşan ort 300 - 500 tl arası sepet yaptım 10 bin liralık.
10 gün filan önce para 20 bini geçince herkes çok yükseldi mutlaka düzeltme yapar diyince sattım salak gibi aşağıdan alırım diye.
ytd :) Ekli dosyayı görüntüle 114550Ekli dosyayı görüntüle 114551

Uzun araştırma sonrası bu paketi yaptıysan satmakta o kadar da acele etmeseydin keşke, yine de kar cebe yakışır arkasından ağlamanın lüzumu yok.

ytd :) Ekli dosyayı görüntüle 114550Ekli dosyayı görüntüle 114551

Böyle bi paketten tekrar yaparsan bizleride haberdar et renkdaş :)

Geri
Üst Alt