- 3 Temmuz 2012
- 139.035
- 87.627
- 5.338
bu bitcoin olayı nasıl oluyor kim sürüyor piyasaya bu parayı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hiç yardımcı olmadın teşekkürler Şerafettin.Al diyemem, patlama ihtimali de var, o yüzden riskli.
Ripple da olabilir araştırıp kafana yatanı almalısın.
Hiç yardımcı olmadın teşekkürler Şerafettin.
ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Keza bu merkezli ya da merkezsiz olmak nedir. Bitcoin merkezsizdir çünkü madenciliği yapılıyor ve hala hepsi üretilmedi, yeterince iyi bilgisayarlar yok bu süre 2040'ları bulacak deniyor. O yüzden 4 küsür milyon tane daha bitcoin madenciliği yapılacak.
IOTA ise merkezli birileri bunu 2.5 milyar adet yaklaşık olarak piyasaya sürdü ve bir sahibi var ripple da öyle. Bunun avantajları ve dezavantajları var.
Manipüle edilebilir tek merkezli olunca, merkezsiz olunca da sahip çıkan olmayabilir, hepsi birer parametre.
bitcoin nerden cıkarılıyor admirim benım pcde olma ıhtımalı var mı
Ripple hakkinda bende guzel seyler duydum.Biraz da potansiyelli coinlerden olan ripple'dan bahsedelim.
Ripple'ın sürülüş amacı uluslararası banka transferlerindeki zorlukları yani swift zorluklarını gidermeye yönelik.
Ripple altyapısını kullanan şirketler, düşük masraflı satış ve şirket ödemesi gibi projeler geliştirebilir. Şu ana kadar birçok banka hem uluslar arası ödemeleri kolaylaştırmak hem de bu yönde projeler geliştirmek için ripple’ı entegre etti. Öyle ki, dünyanın en büyük 50 bankasından 15’i ripple’ı kullanıyor. Akbank da ripple’ın yeni anlaştığı bankalardan biri olarak listeleniyor ve blockchain alanında atılım yapan ilk Türk bankası olma özelliğini taşıyor.
- Ripple ağına dahil bankalar birbirleri arasında oldukça düşük masraflarla para transferi yapabiliyor. Ripple ağından yapılan bir işlem başına ortalama 0.0011 dolar işlem ücreti ödeniyor. Bu değer bitcoin için yaklaşık olarak 0,0015 BTC; yani bugünkü değeriyle yaklaşık 3,5 dolar. Bir diğer deyişle, bir bitcoin işlemi, bir ripple işlemine göre 3000 kat daha masraflı.
- Ripple’da aktarılan fonlar 5-10 saniye içinde karşı tarafın hesabına geçiyor. Bitcoin için bu işlem genellikle en az 1 saati alırken; bu süre daha da uzayabiliyor. Öte yandan bankalar ve kurumlar arasında yapılan uluslararası transferler geleneksel finansal sistemde 2-4 günü bulabiliyor. Aracıların da devreye girmesiyle hem oldukça masraflı hem de uzun bir transfer sürecinden geçmek gerekiyor. Ripple ağı küresel piyasada gittikçe artan havale talebini karşılayarak bu sorunu kökünden çözüyor.
- Ripple ağı üzerinden yapılan transferleri bankalar ile parayı gönderen/alan kişiler an be an takip edebiliyor. Kısa sürede biten işlem sonucu aktarılan fonlar önce deftere daha sonra tarafların hesabına işleniyor. Fonların hareketinin izlenebilmesi her iki taraf için de işlemi kesinleştirip güvence altına alıyor.
Ripple’ı diğer kripto paralardan ayıran en önemli özelliklerden biri madenciliğin olmaması. Esasen bir şirket olarak faaliyet gösteren ripple ağı, geliştiricilerin blockchain üzerinden ürettiği belirli sayıda (100,000,000,000) XRP token’i ile çalışıyor. İşlemlerden kesilen XRP miktarı sistemden siliniyor. Yani bir nevi işlem yapıldıkça dolaşımdaki token sayısı azalıyor. Ripple bunun yanı sıra şirket kimliği sebebiyle kripto paraların en önemli noktalarından biri olan merkezsiz olma ilkesini tam olarak benimsemiyor.
Ripple mayıs başlarında 0.029 dolardan işlem görüyordu şu an şu an yaklaşık 10 katından yani 0.28 dolardan işlem görüyor ve 0.35 kapılarından geldi.
Kaynak olarak coin-turk'ten bilgiler aldım bu yazıda.
Geleceğini parlak görüyorum daha iyi bir rakip çıkmazsa.
Bu yüzden altyapıları araştırmak önemli, bir şey alacaksanız temelini bilmelisiniz.
Cex.io da var sanırım bu da. Bitfinex ya da binanceta da olması lazım.Ripple hakkinda bende guzel seyler duydum.
Nasil temin edebiliriz var midir basit ve guvenli yolu?
İota cok fazla spekulasyon yapiyor ozelikle fake microsoft ortakligi haberleri filan bence uzak durmakta fayda var kisa vadede kazandirabilir ki ilk ciktiginda iyi kar etti insanlar uzun vadede ise yarayacagini sanmiyorum.
Dün akşam ripple'dan bahsetmiştim, 0.26 dan 0.47 dolarlara gitmiş bugün.
0.51 i görmüş, sonrasında düşmüş. 3 yıl içerisinde 100 doları geçerler deniyor. bu kripto paraların çoğunda, bilinmedikler hariç, son 30 günde ciddi artışlar gerçekleşmiş.
Kim diyor abi
100 milyar tane ripple var 100 dolar olması demek 10 katrilyon dolarlık market değerine tekabül eder.
Eder mi bu kadar, şu an için çok ütopik.
10 dolar olması bile çok yüksek bir seviye.
cex.io ama önce konuyu bir okumanı öneririm.youtube videolarına bakıyorum. orada bir abimiz demişeder mi bilmem. birşeyler yapmak istiyorum da bakalım. bunları kredi kartıyla satın alabileceğimiz neresi var güvenli?
cex.io ama önce konuyu bir okumanı öneririm.
Temeline güvenmediğin bir coini almanı tavsiye etmem.