Kulübümüz, Stadımızın Yeni Sponsorunun NEF Olduğunu Açıkladı

Evde zeytin yok.Adamin begenmedigi paralara bak
Fener ve Bjk’nin anlaşmaları daha iyi. Masrafın euro olduğu yerde gelirin TL ise zarar edersin. Şirket ne kadar güvenilir tartışılır. Geçenki anlaşmadan da iyi olduğu düşünmüyorum TL olduğu için. Kur farkı vs diye mesajımı alıntılamayın size ekonomi anlatmayacağım on defa aynı şey konuşuluyor. BEĞENMİYORUM BU ANLAŞMAYI. Ülkenin ekonomik durumu kötü diye para veren herkese ooo süper demek zorunda değilim. Herkes istediğini düşünmekte özgür ;)

Son düzenleme:
Fener ve Bjk’nin anlaşmaları daha iyi. Masrafın euro olduğu yerde gelirin TL ise zarar edersin. Geçenki anlaşmadan da kötü. Kur farkı vs diye mesajımı alıntılamayın size ekonomi anlatmayacağım on defa aynı şey konuşuluyor. BEĞENMİYORUM BU ANLAŞMAYI. Herkes istediğini düşünmekte özgür ;)
Felsefeden bahsetmiyoruz ki ekonomi bu gerçek herkes için tektir nettir istediğini düşünme gibi birşey olamaz en azından fener ve 8jknin anlaşmaları nasıl daha iyi oluyor anlatın herkes anlasın rakamlar vs herşey ortada zaten

Hayırdır devlet mi olduk?
KATMA DEĞER VERGİSİ adı üzerinde vergi bu. Günün sonunda maliyeye
vergiyi biz alıyoruz diyosun ben de dogal olarak siz kimsiniz diye soruyorum.
Vergiyi biz alıyoruz demiyorum artı KDV ödenir diyorum örnek veriyorum içeriğe baktığımız zamanda 72.5 milyon artı KDV şirkete gidecektir yazıyor mesela bunların detayları var devletiz demiyorum yani

Şöyle cool bir isim olaydı iyiydi ama, önemli olan maddi getirisi tabi ki. Hayırlı olsun.

Felsefeden bahsetmiyoruz ki ekonomi bu gerçek herkes için tektir nettir istediğini düşünme gibi birşey olamaz en azından fener ve 8jknin anlaşmaları nasıl daha iyi oluyor anlatın herkes anlasın rakamlar vs herşey ortada zaten
Sen neden daha kötü olduğunu anlat rakamlar ortadaysa, Fenerden başla mesela. 9 milyon DOLAR yıllık, 10 sene. Doların ne kadar arttığını da 10 yıllık projeksiyon ile hesaplayıp anlaşmanın değerini de realize edebilirsin.

Ben Türkiye’de çalışırken 5. yıldaki müdür maaşım ile 5 yıl önceki işe yeni girdiğim junior maaşım neredeyse aynıydı dolara endekslersem. Bu ülkede TL yatırımını kalkıp savunmayın komik oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Fener ve Bjk’nin anlaşmaları daha iyi. Masrafın euro olduğu yerde gelirin TL ise zarar edersin. Şirket ne kadar güvenilir tartışılır. Geçenki anlaşmadan da iyi olduğu düşünmüyorum TL olduğu için. Kur farkı vs diye mesajımı alıntılamayın size ekonomi anlatmayacağım on defa aynı şey konuşuluyor. BEĞENMİYORUM BU ANLAŞMAYI. Ülkenin ekonomik durumu kötü diye para veren herkese ooo süper demek zorunda değilim. Herkes istediğini düşünmekte özgür ;)
Bizi bitirdiniz be Bilgili Mehmetler

Sen neden daha kötü olduğunu anlat rakamlar ortadaysa, Fenerden başla mesela. 9 milyon DOLAR yıllık, 10 sene. Doların ne kadar arttığını da 10 yıllık projeksiyon ile hesaplayıp anlaşmanın değerini de realize edebilirsin.

Ben Türkiye’de çalışırken 5. yıldaki müdür maaşım ile 5 yıl önceki işe yeni girdiğim junior maaşım neredeyse aynıydı dolara endekslersem. Bu ülkede TL yatırımını kalkıp savunmayın komik oluyorsunuz.
Ben ekonomist değilim akıl süzgecinden geçirip ona göre yorumlarım ne fenerin ne 8jknin rakamlarını bilmiyorum ama tabiki döviz ile anlaşma yapilamama sacmaligida çıktı ülkede TL nin durumunu kimse savunamaz mevcut şartlarda fener veya 8jk.anlasma yapsa eski paraları ve doviz üzerinden alamazlar ekonomiden anlayan arkadaşlar net rakamları.biliyorsa daha doğru şeyler söyle tabiki ahkam kesmek istemem

Gercekci olun diyorsunuz ama eleştirmek için gerceklikten kopuyorsunuz. Dolarin 30 lira oldugu bir ulke de futbol mu kalir bir düşünün yazarken.
Dolarin 1.6 TL'den 9 TL'ye ciktigi ulkede futbol bittimi renkdas? Futbol niye bitsin dolar yukseldi diye. Zaten yukseliyo parite takip edilmeye baslandigi gunden beri.

Neyse olan oldu. NEF iflas etmesin diye dua edicez forum olarak bundan sonra. Malum basket dahil biranda yaya kalma durumu var aksi halde :D

Hayırlı olsun. Gelen para umarım doğru şekilde kullanılır. Hepimiz dolar veya euro olarak imzalansın isterdik ancak sanırım hukuki-iktisadi engeller var.

2002 yılında dolar kuru 1.50 idi ve 2010 yılında dolar kuru yine 1.50 idi. Yani son yıllardaki kötü ekonomik senaryoların olmadığı yıllar da yaşadık yakın geçmişte. Zaten bu son yıllarda olan durumun ülke ekonomisi için sürdürülebilir olduğunu düşünüyorsanız sıkıntı büyük. Arkadaşın dediği gibi sadece futbol değil bir çok alanda sürünme noktasına geliriz. Elbette ki anlaşma dolar bazlı olsaydı daha fazla memnun olurduk ancak şu şartlarda bu anlaşmaya kötü demek sadece ekonomi bilmemeyle açıklanamaz. Belli ki bir kısım hoca tercihi sebebiyle Burak başkan ağzıyla kuş tutsa bile mantık gözetmeksizin eleştirmenin bir yolunu bulacak. Onlara da maalesef yapacak bir şey yok.

fb ve bjk nin de sabit ilk kurdan olduğunu biliyormusun acaba

Uluslararası bir kulüp için yerel bazdaki bu anlaşmayı çok cazip bulmuyorum. Tabii eldeki en iyisi bu galiba ki, imzaları atmışız. Yapacak bir şey yok. Dünya çapındaki sponsor söylemleri de baya baya fos çıktı.

Geri
Üst Alt