Kulübümüz, Stadımızın Yeni Sponsorunun NEF Olduğunu Açıkladı

Ve bizim taraftar yine de Nef yerine koç’a destek verir.

Uluslararası bir kulüp için yerel bazdaki bu anlaşmayı çok cazip bulmuyorum. Tabii eldeki en iyisi bu galiba ki, imzaları atmışız. Yapacak bir şey yok. Dünya çapındaki sponsor söylemleri de baya baya fos çıktı.
Dunya capinda bir kulup degiliz gunumuz futbol piyasasinda, bu konuda cok algi yapiliyor yanlis yere. Bir Samsung, Xiaomi, Gazprom, Fly Emirates gibi sirketler bir Turk kulubu icin teklif sunmayi birak, aklindan gecirmez bile. Onlarin sponsor olmak istedigi kulupler belli: Chelsea, City, Real, Bayern gibi mesela. Bizim taraftar bu konuda kendini bos yere kandiriyor kanaatimca. Oyle uluslararasi buyuk bir firmanin Turkiye pazarina girip reklam yapmasi icin oncelikle bizim kuluplerimiz Sampiyonlar Liginde kalici olmayi sonrada istikrarli bir sekilde surekli en son noktalara dogru basari sergilemesi gerekir.

Dün ödemelerin ne zaman olacağı çok önemli demiştim, en önemli kısım buydu
Anlaşmanın bazı detayları bugün açıklandı
Ama hala açıklanmayan önemli detayları var
İnsanın aklına neden açıklanmaz diye geliyor, acaba gizlenmek istenen birşey mi var diye

Ödemeler her yıl artan tutarlarda 10 yılda olacak denilmiş
Demek ki bir kur veya enflasyon tahmini yapılmış ve her yılın ödemesi bu artışa göre ayarlanmış

Peki bu yıllık ödeme tutarları neden açıklanmaz?
Çünkü o zaman $ bazında aslında çok düşük olduğu ortaya çıkacaktı diye tahmin ediyorum

Peşkeş çekilme ihtimalini düşünmek istemiyorum ama yabancı sponsor gelmezdi iddialarına da kesinlikle katılmıyorum

Türkiye genç oranı çok yüksek, 80 milyon nüfusu olan ve ithal tüketime düşkün dev bir pazar arkadaşlar

Thy çok güçlü diye katar airways, ekonomi yönetimi beğenilmediği için bankalar gelmezdi belki ama elektronik ve hazır tüketim firmaları içinden bize sponsor çok rahat çıkardı diye düşünüyorum

Yapılan açıklamalar bana sponsor bulunamadı ve Nef sağolsun yardımcı oldu havasında geldi
Hatta daha iyisi çıkarsa biz bırakırız falan dendi, sözleşmede olduğu söyleniyor

Bu açıdan Nef’e teşekkürler
Ama Başkan sınıfta kaldı
- Sponsor hazır diye vaat ettiği için
- Transferlerde olduğu gibi bu en büyük paranın döndüğü anlaşmanın detaylarını gizlediği için
- Hiçbir ekonomik tahminle vaat ettiği rakamın yanına dahi yaklaşamayacak bir TL rakamla anlaşma yaptığı için

Dövizle anlaşma yapılamaz diye açıklandı toplantıda
Doğrudur fakat böyle anlaşmalar bir kur projeksiyonu esas alınarak yapılır
Hatta gerçekleşme tahminden belli bir seviyeye kadar saparsa ödeme tutarlarının ne şekilde değişeceği de maddelerde yer alır
Dövize yakın bir şeylere bağlarsın, köprü ücretine bağlarsın, hiç olmadı enflasyona bağlarsın

Maalesef bu projeksiyonla ilgili hiçbir şey açıklanmadı, sadece her yıl artan tutarlarda denildi
Bu açıklama bir kur tahmini yapıldığını gösteriyor
Yıllık Rakamlar açıklansaydı derdik ki çok iyimser yapılmış veya güzel anlaşma
Ama tabi bu sefer $ cinsinden meblağın çok düşük olduğu anlaşılırdı ve çok büyük eleştiri olurdu
İşte başkan bundan kaçtığı ve rakamları sakladığı için de sınıfta kaldı

Kur artmayadabilir şeklinde yorumlar yapılmış
Kur artacak arkadaşlar
2009-2011 arası artmadı ama Amerikanın kendini kurtarmak için dünyaya $ saçtığı dönemdi, $ hiçbir yerde artmamıştı
Aralarda böyle 1-2 yıllık güzel dönemler belki denk gelir ama 10 yıllık ortalama çok değişmez

Son 10 yıllık performans ise 5 kat
Hadi onu geçelim Tuik’in enflasyonu üstünden hesap yapalım
Hatta o enflasyon da her yıl 1,5 puan düşsün ve 10 yıl sonra %5,5’a gelsin

Şu an yıllık enflasyon %19,58
Hadi 19 diyelim
10 senede eşit oranlarda %5,5’e kadar düşürüleceğini hesap edelim

(Hiç inandırıcı gelmedi di mi, bu olursa zaten 10 senede acayip baskıcı bir politika izlenip milletin alım gücü ve ümüğü acayip sıkılacak demektir)

Kaba hesap yapıyoruz, döviz her yıl %1,5 daha az artmış olacak

(Enflasyon başka, döviz artışı başka şey demeyin, kaba hesap yapıyoruz. Hem ona bakarsanız reel enflasyon da %19 değil, Tuik’i baz alıyoruz)

Şu an dolar 9 TL, yıllık %19’dan başlayıp her yıl %1,5 daha az değerlenecek, yani seneye %17,5, sonraki sene %16….. şeklinde 10 yıl sonra %5,5 olacak

Böyle hesapladığımızda $ kuru 10 yıl sonra 28,3 TL olur arkadaşlar ve bu şaka veya uydurulmuş bir hesap değil arkadaşlar

(Dolar 20 olursa futbol mu kalır falan şeklinde yorumlar olmuş, Kalır merak etmeyin arkadaşlar.
Bu ülkede kur bir gecede 2 katına da fırladı, gecelik faiz %1500’ü de gördü, uzun yıllar %80-100 enflasyonlarla da yaşadık. O yıllarda futbol da vardı, çikita muz da.
Uefa şampiyonu olduk yahu biz o yıllarda, CL’de çeyrek final falan oynuyorduk)

Hesabımıza devam edersek, 10 yıl sonra $ = 28,3 olması durumunda 725 mln TL’nin bize reel karşılığı her yıl eşit ödemede 39 mln $ olur
(28,3 + 9) / 2 = 18,65
725 / 18,65 = 38,9 mln $

Yani bu anlaşmanın bize reel getirisi taş çatlasın 40 mln $
O da çok iyimser bir hesapla

Her yıl artan TL tutarda da çok farklı çıkmaz, kur artış tahminine göre ortalamayla benzer olur
Bu yapılan kur tahminine göre yıllık rakamları belirlemek için yapılır, kümülesi çok oynamaz

Bakın ne kadar iyimser tahminlerle yaptık bu hesabı
Enflasyon her yıl düşerek 10 yıl sonra %5,5’a kadar düşecek
Arada 1 yıl 2 yıl çok güzel dönemler olabilir ama 10 yıllık ortalamada bundan daha iyisi çok çok zor olur

Ha bir de kdv diyenler olmuş, güldüm valla
Evet ödemeyi kdv’li alırsın ama o para senin değil devletin, kdv tutarını sonraki ayın 24’üne kadar vergi dairesine yatırırsın.

Neyse çok uzun oldu, özetle benim şahsi düşüncem bu anlaşmanın bize reel getirisi 30-35 mln $ civarında o da en fazla
10 yılda yine bir 5 kat daha artarsa 26 mln $

Yani başkan benim gözümde sınıfta kaldı
Sadece rakam yüzünden değil, Böyle bir anlaşmaya mecbur kalmış olabilir
Ama hem sponsor hazır deyip, hem rakam açıklayıp, sonra da bunu makyajlamak için en büyük paranın döndüğü anlaşmada ödeme takvimini bile açıklamayıp, üstüne tarihin en büyük anlaşması rakamı diye sunmaya çalışması çok yanlış oldu ve şüphe uyandırdı

Keşke çıkıp rakamları açıklasaydı ve sponsor falan yoktu, seçimi kazanayım diye söyledim, Nef de sağolsun beni kurtardı deseydi

Son düzenleme:
Dunya capinda bir kulup degiliz gunumuz futbol piyasasinda, bu konuda cok algi yapiliyor yanlis yere. Bir Samsung, Xiaomi, Gazprom, Fly Emirates gibi sirketler bir Turk kulubu icin teklif sunmayi birak, aklindan gecirmez bile. Onlarin sponsor olmak istedigi kulupler belli: Chelsea, City, Real, Bayern gibi mesela. Bizim taraftar bu konuda kendini bos yere kandiriyor kanaatimca. Oyle uluslararasi buyuk bir firmanin Turkiye pazarina girip reklam yapmasi icin oncelikle bizim kuluplerimiz Sampiyonlar Liginde kalici olmayi sonrada istikrarli bir sekilde surekli en son noktalara dogru basari sergilemesi gerekir.
Dünya çapında demek istemedim ki, uluslararası dedim. Sadece tanınabilirlik anlamında. Yoksa diğer söylediklerin tabii ki olması gerekenler. Yani anlam karmaşası yaşanmasın. Sadece Türkiye'de spor veya futbol denilince akla Galatasaray en önlerde gelir. Olay bundan ibaret.

Dün ödemelerin ne zaman olacağı çok önemli demiştim, en önemli kısım buydu
Anlaşmanın bazı detayları bugün açıklandı
Ama hala açıklanmayan önemli detayları var
İnsanın aklına neden açıklanmaz diye geliyor, acaba gizlenmek istenen birşey mi var diye

Ödemeler her yıl artan tutarlarda 10 yılda olacak denilmiş
Demek ki bir kur veya enflasyon tahmini yapılmış ve her yılın ödemesi bu artışa göre ayarlanmış

Peki bu yıllık ödeme tutarları neden açıklanmaz?
Çünkü o zaman $ bazında aslında çok düşük olduğu ortaya çıkacaktı diye tahmin ediyorum

Peşkeş çekilme ihtimalini düşünmek istemiyorum ama yabancı sponsor gelmezdi iddialarına da kesinlikle katılmıyorum

Türkiye genç oranı çok yüksek, 80 milyon nüfusu olan ve ithal tüketime düşkün dev bir pazar arkadaşlar

Thy çok güçlü diye katar airways, ekonomi yönetimi beğenilmediği için bankalar gelmezdi belki ama elektronik ve hazır tüketim firmaları içinden bize sponsor çok rahat çıkardı diye düşünüyorum

Yapılan açıklamalar bana sponsor bulunamadı ve Nef sağolsun yardımcı oldu havasında geldi
Hatta daha iyisi çıkarsa biz bırakırız falan dendi, sözleşmede olduğu söyleniyor

Bu açıdan Nef’e teşekkürler
Ama Başkan sınıfta kaldı
- Sponsor hazır diye vaat ettiği için
- Transferlerde olduğu gibi bu en büyük paranın döndüğü anlaşmanın detaylarını gizlediği için
- Hiçbir ekonomik tahminle vaat ettiği rakamın yanına dahi yaklaşamayacak bir TL rakamla anlaşma yaptığı için

Dövizle anlaşma yapılamaz diye açıklandı toplantıda
Doğrudur fakat böyle anlaşmalar bir kur projeksiyonu esas alınarak yapılır
Hatta gerçekleşme tahminden belli bir seviyeye kadar saparsa ödeme tutarlarının ne şekilde değişeceği de maddelerde yer alır
Dövize yakın bir şeylere bağlarsın, köprü ücretine bağlarsın, hiç olmadı enflasyona bağlarsın

Maalesef bu projeksiyonla ilgili hiçbir şey açıklanmadı, sadece her yıl artan tutarlarda denildi
Bu açıklama bir kur tahmini yapıldığını gösteriyor
Yıllık Rakamlar açıklansaydı derdik ki çok iyimser yapılmış veya güzel anlaşma
Ama tabi bu sefer $ cinsinden meblağın çok düşük olduğu anlaşılırdı ve çok büyük eleştiri olurdu
İşte başkan bundan kaçtığı ve rakamları sakladığı için de sınıfta kaldı

Kur artmayadabilir şeklinde yorumlar yapılmış
Kur artacak arkadaşlar
2009-2011 arası artmadı ama Amerikanın kendini kurtarmak için dünyaya $ saçtığı dönemdi, $ hiçbir yerde artmamıştı
Aralarda böyle 1-2 yıllık güzel dönemler belki denk gelir ama 10 yıllık ortalama çok değişmez

Son 10 yıllık performans ise 5 kat
Hadi onu geçelim Tuik’in enflasyonu üstünden hesap yapalım
Hatta o enflasyon da her yıl 1,5 puan düşsün ve 10 yıl sonra %5,5’a gelsin

Şu an yıllık enflasyon %19,58
Hadi 19 diyelim
10 senede eşit oranlarda %5,5’e kadar düşürüleceğini hesap edelim

(Hiç inandırıcı gelmedi di mi, bu olursa zaten 10 senede acayip baskıcı bir politika izlenip milletin alım gücü ve ümüğü acayip sıkılacak demektir)

Kaba hesap yapıyoruz, döviz her yıl %1,5 daha az artmış olacak

(Enflasyon başka, döviz artışı başka şey demeyin, kaba hesap yapıyoruz. Hem ona bakarsanız reel enflasyon da %19 değil, Tuik’i baz alıyoruz)

Şu an dolar 9 TL, yıllık %19’dan başlayıp her yıl %1,5 daha az değerlenecek, yani seneye %17,5, sonraki sene %16….. şeklinde 10 yıl sonra %5,5 olacak

Böyle hesapladığımızda $ kuru 10 yıl sonra 28,3 TL olur arkadaşlar ve bu şaka veya uydurulmuş bir hesap değil arkadaşlar

(Dolar 20 olursa futbol mu kalır falan şeklinde yorumlar olmuş, Kalır merak etmeyin arkadaşlar.
Bu ülkede kur bir gecede 2 katına da fırladı, gecelik faiz %1500’ü de gördü, uzun yıllar %80-100 enflasyonlarla da yaşadık. O yıllarda futbol da vardı, çikita muz da.
Uefa şampiyonu olduk yahu biz o yıllarda, CL’de çeyrek final falan oynuyorduk)

Hesabımıza devam edersek, 10 yıl sonra $ = 28,3 olması durumunda 725 mln TL’nin bize reel karşılığı her yıl eşit ödemede 39 mln $ olur
(28,3 + 9) / 2 = 18,65
725 / 18,65 = 38,9 mln $

Yani bu anlaşmanın bize reel getirisi taş çatlasın 40 mln $
O da çok iyimser bir hesapla

Her yıl artan TL tutarda da çok farklı çıkmaz, kur artış tahminine göre ortalamayla benzer olur
Bu yapılan kur tahminine göre yıllık rakamları belirlemek için yapılır, kümülesi çok oynamaz

Bakın ne kadar iyimser tahminlerle yaptık bu hesabı
Enflasyon her yıl düşerek 10 yıl sonra %5,5’a kadar düşecek
Arada 1 yıl 2 yıl çok güzel dönemler olabilir ama 10 yıllık ortalamada bundan daha iyisi çok çok zor olur

Ha bir de kdv diyenler olmuş, güldüm valla
Evet ödemeyi kdv’li alırsın ama o para senin değil devletin, kdv tutarını sonraki ayın 24’üne kadar vergi dairesine yatırırsın.

Neyse çok uzun oldu, özetle benim şahsi düşüncem bu anlaşmanın bize reel getirisi 30-35 mln $ civarında o da en fazla
10 yılda yine bir 5 kat daha artarsa 26 mln $

Yani başkan benim gözümde sınıfta kaldı
Sadece rakam yüzünden değil, Böyle bir anlaşmaya mecbur kalmış olabilir
Ama hem sponsor hazır deyip, hem rakam açıklayıp, sonra da bunu makyajlamak için en büyük paranın döndüğü anlaşmada ödeme takvimini bile açıklamayıp, üstüne tarihin en büyük anlaşması rakamı diye sunmaya çalışması çok yanlış oldu ve şüphe uyandırdı

Keşke çıkıp rakamları açıklasaydı ve sponsor falan yoktu, seçimi kazanayım diye söyledim, Nef de sağolsun beni kurtardı deseydi
Yazının tamamını okumadım. Galatasaray stat sponsorluğunun herhangi ismi geçen bir yabancı şirkete ne katkısı olurdu? Atıyorum emirates firması ya da qatar airways firması Galatasaray İn stadına sponsor olsa idi kendi gelirlerine ne katkısı olurdu? Verilen 100 milyon dolar ın kendilerine geri dönüşü olmazdı. Dünya çapında seyresilmeyen bir ligin en büyük takımı olsan bile bu paraların markaya zararından başka birşeyi olmaz.
Sana şöyle söyleyeyim nef tarafından verilen bu paranın da nefe bu oranda geri dönüşü olmayacaktır. Yani nef bu sponsorluk ile satışlarından 10 yılda 100 milyon dolar ek bir gelir sağlamaz. Tamamen nefin sahibinin büyük bir Galatasaray'lı olmasının sonucudur bu anlaşma.

Bahattin Demirbilek Bey de biraz yardım etse düzlüge çıkarız

Erden Timur abime destekleri için teşekkürlerimle

Yazının tamamını okumadım. Galatasaray stat sponsorluğunun herhangi ismi geçen bir yabancı şirkete ne katkısı olurdu? Atıyorum emirates firması ya da qatar airways firması Galatasaray İn stadına sponsor olsa idi kendi gelirlerine ne katkısı olurdu? Verilen 100 milyon dolar ın kendilerine geri dönüşü olmazdı. Dünya çapında seyresilmeyen bir ligin en büyük takımı olsan bile bu paraların markaya zararından başka birşeyi olmaz.
Sana şöyle söyleyeyim nef tarafından verilen bu paranın da nefe bu oranda geri dönüşü olmayacaktır. Yani nef bu sponsorluk ile satışlarından 10 yılda 100 milyon dolar ek bir gelir sağlamaz. Tamamen nefin sahibinin büyük bir Galatasaray'lı olmasının sonucudur bu anlaşma.

Yazının tamamını okumadığını söylediğin için ilgili kısmı en alta kopyalıyorum renktaş

Özeti de şu, Türkiye birçok firma için dev bir pazar, siz sadece uluslararası bilinirlik açısından bakmışsınız
Bu kısmı eğer kulüp uluslararası başarılı olursa işin kreması

Asıl olay şurada;

Bu tür sponsorluklar pazar payını arttırmak istediğin bir pazarda bilinirliğini ve güvenilirliğini arttırmak için en etkili yöntemlerden biridir

Dünyanın reklamını yapsan aynı etkiyi sağlaman zor, çünkü insanlar artık reklamın reklam olduğunu biliyor
Nef de toplantıda benzer birşey söylemiş hatta
Üstüne de 13 milyar dolarlık firma olduğunu boşa söylemiyor

Mesela Nef de güvenilirliğini arttırıp rakiplerinden pay almaya çalışıyor
3 sene sonra bitecek eve para ödeyeceğim ve diyor ki, bana gel, bak ben devim, böyle sponsorluklar yapabiliyorum, inşaat yarıda kalmaz, paranı alıp kaçmam merak etme diyor

Türkiye 80 mln nüfuslu dev bir pazar
Mesela bir küçük örnek akıllı tlf pazarı
2021 ilk çeyrekte 2,37 mln adet satış var
Yılda 9,5 mln adet eder

Ve bunun koskoca %70’i sadece 2 firmanın elinde, samsung ve apple

Diğerleri için potansiyeli bir düşün
Bu şirketleri yönetenler bunları düşünüyorlar

Ortalama fiyat 400 $ olsa (ki bilgim yok belki de daha yüksektir) 3,8 milyar dolarlık pazar burası
%20 karla çalışılsa pazardaki kar 760 milyon $

Sadece 2 firmanın payı %70
Bunlardan %5 pazar payı alsan sadece bu 38 milyon dolar kar eder

Ve bu sadece yıllık rakam, hadi 3 yılda bu seviyeye geleceksin diyelim yine de çok güzel rakam

Daha bunun içinde beyaz eşyası, küçük ev aletleri, otu püsürüğü yok

Peki ürününe, hizmete ve kendine güveniyorsan neden pay alamıyorsun

Çünkü insanlar sana güvenemiyor
Ya bozulursa, servisi kötüyse diyor, abi bu ne menem marka hiç duymadım diyor….

Bu tür sponsorluklar işte bunun için
İnsanlara, gel ben kaliteli markayım, yarı yolda bırakmam, bak dev bir şirketim diyorsun
Kampanyaları, kulübün ulaşabildiği imkanları da gözardı ediyorum

Yazıdaki kısım ise şöyleydi:
“….yabancı sponsor gelmezdi iddialarına da kesinlikle katılmıyorum

Thy çok güçlü diye katar airways, ekonomi yönetimi beğenilmediği için bankalar gelmezdi belki ama elektronik ve hazır tüketim firmaları içinden bize sponsor çok rahat çıkardı diye düşünüyorum”

2 seneye dolar 11 tl olacak ytd diyor yabanci ekonomistler ancak bu paraya bayagi iyi ulkemiz için.

Yazının tamamını okumadığını söylediğin için ilgili kısmı en alta kopyalıyorum renktaş

Özeti de şu, Türkiye birçok firma için dev bir pazar, siz sadece uluslararası bilinirlik açısından bakmışsınız
Bu kısmı eğer kulüp uluslararası başarılı olursa işin kreması

Asıl olay şurada;

Bu tür sponsorluklar pazar payını arttırmak istediğin bir pazarda bilinirliğini ve güvenilirliğini arttırmak için en etkili yöntemlerden biridir

Dünyanın reklamını yapsan aynı etkiyi sağlaman zor, çünkü insanlar artık reklamın reklam olduğunu biliyor
Nef de toplantıda benzer birşey söylemiş hatta
Üstüne de 13 milyar dolarlık firma olduğunu boşa söylemiyor

Mesela Nef de güvenilirliğini arttırıp rakiplerinden pay almaya çalışıyor
3 sene sonra bitecek eve para ödeyeceğim ve diyor ki, bana gel, bak ben devim, böyle sponsorluklar yapabiliyorum, inşaat yarıda kalmaz, paranı alıp kaçmam merak etme diyor

Türkiye 80 mln nüfuslu dev bir pazar
Mesela bir küçük örnek akıllı tlf pazarı
2021 ilk çeyrekte 2,37 mln adet satış var
Yılda 9,5 mln adet eder

Ve bunun koskoca %70’i sadece 2 firmanın elinde, samsung ve apple

Diğerleri için potansiyeli bir düşün
Bu şirketleri yönetenler bunları düşünüyorlar

Ortalama fiyat 400 $ olsa (ki bilgim yok belki de daha yüksektir) 3,8 milyar dolarlık pazar burası
%20 karla çalışılsa pazardaki kar 760 milyon $

Sadece 2 firmanın payı %70
Bunlardan %5 pazar payı alsan sadece bu 38 milyon dolar kar eder

Ve bu sadece yıllık rakam, hadi 3 yılda bu seviyeye geleceksin diyelim yine de çok güzel rakam

Daha bunun içinde beyaz eşyası, küçük ev aletleri, otu püsürüğü yok

Peki ürününe, hizmete ve kendine güveniyorsan neden pay alamıyorsun

Çünkü insanlar sana güvenemiyor
Ya bozulursa, servisi kötüyse diyor, abi bu ne menem marka hiç duymadım diyor….

Bu tür sponsorluklar işte bunun için
İnsanlara, gel ben kaliteli markayım, yarı yolda bırakmam, bak dev bir şirketim diyorsun
Kampanyaları, kulübün ulaşabildiği imkanları da gözardı ediyorum

Yazıdaki kısım ise şöyleydi:
“….yabancı sponsor gelmezdi iddialarına da kesinlikle katılmıyorum

Thy çok güçlü diye katar airways, ekonomi yönetimi beğenilmediği için bankalar gelmezdi belki ama elektronik ve hazır tüketim firmaları içinden bize sponsor çok rahat çıkardı diye düşünüyorum”
Renktas pazar payı filan saydirip durmussun da, hadi diyelim öyle bir gayede vardır. Lakin mevzu bu Galatasaray aşığı adam olunca 2018 den beri reklam adı altında olmayan kaç tane yardımda bulundu. Eleştiri yaptigin nokta bence acımasız olmuş. Keşke her Galatasaray li iş adami, Erdem Timur un 2018 den beri yaptığının çeyreğini yapsa bugün maddi olarak daha rahat camia olabilirdik.

Renktas pazar payı filan saydirip durmussun da, hadi diyelim öyle bir gayede vardır. Lakin mevzu bu Galatasaray aşığı adam olunca 2018 den beri reklam adı altında olmayan kaç tane yardımda bulundu. Eleştiri yaptigin nokta bence acımasız olmuş. Keşke her Galatasaray li iş adami, Erdem Timur un 2018 den beri yaptığının çeyreğini yapsa bugün maddi olarak daha rahat camia olabilirdik.

Yok yok renktaş, yanlış anlaşılmasın sakın

Benim Nef’e, Erdem beye bir eleştirim yok bu mesajda
Bilakis sana katılıyorum katkısı, yardımı konusunda
Bir önceki mesajımda teşekkürümü de görebilirsin

Yabancı sponsor sorulunca bu mesajda şirketlerin nasıl baktığını anlatmaya çalıştım, Nef de tabi ki bunlara bakacak ve verebileceğini zorlayarak üstüne de baya çıkmıştır muhtemelen, hatta belki düşünmüyorken sırf yardım için girdi ama bunları gözetmesi kadar normal birşey olamaz

Benim eleştirim bir önceki mesajda başkana

Geri
Üst Alt