Kulübümüz, Stadımızın Yeni Sponsorunun NEF Olduğunu Açıkladı

Bu anlaşma için NEF’e teşekkür etmek şart.

Bu rakamı beğenmeyenler olabilir, ama bir şey unutulmamalı: NEF’in vereceği rakama yaklaşan bir ikinci firmanın olduğunu hiç zannetmiyorum.

Nasıl ki Ali Koç Fener’e para veriyorsa, NEF’in sahibi beyefendi de Galatasaray’a ciddi destek olmuş gibi görünüyor. Yoksa finansal bir analiz yapılsa ve ROI’e bakılsa, bırak iyi bir geri dönüşü, çok ciddi bir negatif yüzde olacağını düşünüyorum.

Bunu söylemekle beraber kişisel olarak tahminim NEF’in Galatasaray ile diğer bir çok alanda ciddi işbirliği yapacak oluşu ve bu anlaşmayı da o nedenle yaptıkları. Bu belki bir şekilde Kemerburgaz tesisleri olur, belki Florya olur (büyük bölümünde kiracı olduğumuzun farkındayım), belki tamamen farklı bir arsada Galatasaray ile işbirliği şeklinde çok büyük bir site vesaire olur…

Demek istediğim şey, detayları bilmesem de hiç kimsenin “bu kadar” Galatasaray’lı olduğunu zannetmiyorum.

TL Dolar vesaire diye şikayette bulunanlar için tavsiyem şu: kulübün seçeneklerini bilmeden eleştirmek yanlış. Elimizde bırakın bir sürü seçeneği, gerçekçi bir ikinci şirketin olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca Dolar saçma bir seviyeye gelirse ve Galatasaray çok daha iyi şartlarda yabancı bir firma bulursa NEF Galatasaray’ın önünü açar.

Bir diğer detay da, NEF’in Galatasaray’a ödemeyi nasıl yapacağı. Üç senelik rakamı peşin öderlerse, para düzgün şekilde borçlar için kullanılırsa harika bir anlaşma olur kanaatindeyim.

Rüyalar Etihad, QNB ve Samsung...
Gerçeklere NEF

Yazının tamamını okumadığını söylediğin için ilgili kısmı en alta kopyalıyorum renktaş

Özeti de şu, Türkiye birçok firma için dev bir pazar, siz sadece uluslararası bilinirlik açısından bakmışsınız
Bu kısmı eğer kulüp uluslararası başarılı olursa işin kreması

Asıl olay şurada;

Bu tür sponsorluklar pazar payını arttırmak istediğin bir pazarda bilinirliğini ve güvenilirliğini arttırmak için en etkili yöntemlerden biridir

Dünyanın reklamını yapsan aynı etkiyi sağlaman zor, çünkü insanlar artık reklamın reklam olduğunu biliyor
Nef de toplantıda benzer birşey söylemiş hatta
Üstüne de 13 milyar dolarlık firma olduğunu boşa söylemiyor

Mesela Nef de güvenilirliğini arttırıp rakiplerinden pay almaya çalışıyor
3 sene sonra bitecek eve para ödeyeceğim ve diyor ki, bana gel, bak ben devim, böyle sponsorluklar yapabiliyorum, inşaat yarıda kalmaz, paranı alıp kaçmam merak etme diyor

Türkiye 80 mln nüfuslu dev bir pazar
Mesela bir küçük örnek akıllı tlf pazarı
2021 ilk çeyrekte 2,37 mln adet satış var
Yılda 9,5 mln adet eder

Ve bunun koskoca %70’i sadece 2 firmanın elinde, samsung ve apple

Diğerleri için potansiyeli bir düşün
Bu şirketleri yönetenler bunları düşünüyorlar

Ortalama fiyat 400 $ olsa (ki bilgim yok belki de daha yüksektir) 3,8 milyar dolarlık pazar burası
%20 karla çalışılsa pazardaki kar 760 milyon $

Sadece 2 firmanın payı %70
Bunlardan %5 pazar payı alsan sadece bu 38 milyon dolar kar eder

Ve bu sadece yıllık rakam, hadi 3 yılda bu seviyeye geleceksin diyelim yine de çok güzel rakam

Daha bunun içinde beyaz eşyası, küçük ev aletleri, otu püsürüğü yok

Peki ürününe, hizmete ve kendine güveniyorsan neden pay alamıyorsun

Çünkü insanlar sana güvenemiyor
Ya bozulursa, servisi kötüyse diyor, abi bu ne menem marka hiç duymadım diyor….

Bu tür sponsorluklar işte bunun için
İnsanlara, gel ben kaliteli markayım, yarı yolda bırakmam, bak dev bir şirketim diyorsun
Kampanyaları, kulübün ulaşabildiği imkanları da gözardı ediyorum

Yazıdaki kısım ise şöyleydi:
“….yabancı sponsor gelmezdi iddialarına da kesinlikle katılmıyorum

Türkiye genç oranı çok yüksek, 80 milyon nüfusu olan ve ithal tüketime düşkün dev bir pazar arkadaşlar

Thy çok güçlü diye katar airways, ekonomi yönetimi beğenilmediği için bankalar gelmezdi belki ama elektronik ve hazır tüketim firmaları içinden bize sponsor çok rahat çıkardı diye düşünüyorum”
Ben de anlatmak istediğimi pek anlatamadım sanırım. Evet dışarıdan biri gelip satış oranını arttırmak için sponsor olabilir. Ancak bu sponsorluk giderini reklam gideri olarak düşünürsek satış rakamlarının bu giderin üzerinde bir ivme ile artması gerekir.
Şöyle de düşünelim ben Stad sponsorumuz tt diye tüm Galatasaraylıların tt kullandığını düşünmüyorum. Keza yeni gelecek sponsorun da böyle bir sponsorlukla satış rakamlarını yılda 20 30 milyon dolar arttırabileceğini düşünmüyorum.
Diyelim ki Galatasaraylılar sayesinde satış rakamları arttı. Bir de THY gibi bir markaya sponsor olup diğer takım taraftarlarının tepkisini çekerek satış oranlarından düşmesinden çekinirler.

Büyük markaların büyük sponsorlukları için ise yurt dışında büyük başarılar yakalanması gerekiyor.

Velhasıl şu anki anlaşma günümüz gerçekleri doğrultusunda yapılan en iyi anlaşmalardan birisi olabilir.

Bu anlaşma için NEF’e teşekkür etmek şart.

Bu rakamı beğenmeyenler olabilir, ama bir şey unutulmamalı: NEF’in vereceği rakama yaklaşan bir ikinci firmanın olduğunu hiç zannetmiyorum.

Nasıl ki Ali Koç Fener’e para veriyorsa, NEF’in sahibi beyefendi de Galatasaray’a ciddi destek olmuş gibi görünüyor. Yoksa finansal bir analiz yapılsa ve ROI’e bakılsa, bırak iyi bir geri dönüşü, çok ciddi bir negatif yüzde olacağını düşünüyorum.

Bunu söylemekle beraber kişisel olarak tahminim NEF’in Galatasaray ile diğer bir çok alanda ciddi işbirliği yapacak oluşu ve bu anlaşmayı da o nedenle yaptıkları. Bu belki bir şekilde Kemerburgaz tesisleri olur, belki Florya olur (büyük bölümünde kiracı olduğumuzun farkındayım), belki tamamen farklı bir arsada Galatasaray ile işbirliği şeklinde çok büyük bir site vesaire olur…

Demek istediğim şey, detayları bilmesem de hiç kimsenin “bu kadar” Galatasaray’lı olduğunu zannetmiyorum.

TL Dolar vesaire diye şikayette bulunanlar için tavsiyem şu: kulübün seçeneklerini bilmeden eleştirmek yanlış. Elimizde bırakın bir sürü seçeneği, gerçekçi bir ikinci şirketin olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca Dolar saçma bir seviyeye gelirse ve Galatasaray çok daha iyi şartlarda yabancı bir firma bulursa NEF Galatasaray’ın önünü açar.

Bir diğer detay da, NEF’in Galatasaray’a ödemeyi nasıl yapacağı. Üç senelik rakamı peşin öderlerse, para düzgün şekilde borçlar için kullanılırsa harika bir anlaşma olur kanaatindeyim.
Elestiriler yapilan anlasmadan ziyade taraftari aptal yerine koyup yalan ustune yalan soylemeye devam eden Baskan'a! Secimden once hicbir anlasmasi olmamasina ragmen var oldugunu iddia edip birde ortaya 100+ milyon dolar palavrasi atti. Uzerinden aylar gectikten sonra bir Galatasaray'linin insafina gelip toplam degeri hicbir sekilde 40 milyon dolari gecmeyecek sponsorluk anlasmasini verdigim sozu tuttum naralari ile duyurdu. NEF'e helal olsun. Baskan'a ve onun yalanlarina inanan saf kongre uyelerine yaziklar olsun.

Bu ülke yönetimi ile hiç bir yabancı yatırımcı, gelir bize sponsor olmazdı. Kendimizi kandırmaya gerek yok, ileride başkan olacak kişi şimdiden ısınma turları atıyor. Çok doğal hareket.

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Millet ne kadar Yabancı Isim meraklısıymış ya, demek bir Kız beğenseler ismi güzel değil diye yol verecekler

yerli firmalar ile TL uzerinden anlasmalarin sart oldugunu baskan acikladi yani ulkenin ekonomik durumu bu maalesef.

Kur böyle devam ederse kulüpler satılır biz kendi derdimize bakalım

Birde tam tersi var niye hep olumsuzluk pompalanıyor ki. Önümüz seçim kur 3'e katlanabileceği gibi 3 Tl'ye falan da düşebilir o zaman 18 milyon dolar falan ediyor. Tamam önümüzü görmek zor olumsuz tablo var ama bunu güne göre değerlendirmek lazım.
:asd::asd::asd:

Geri
Üst Alt