Kulübün Bekası İçin İbra Maddesi Değiştirilmelidir

Hangi değişim kastettiğin tam olarak ?
Bas bas paraları leylaye şeklinde kredi çekip fahiş fiyata futbolcu transfer etme alışkanlığı vardı. Mustafa Cengiz ve Elmas Uefa yaptırımları etkisiyle bunu denk bütçeyle yaparak alış satış dengesi kurmak amaçlı hareket edeceğiz demişlerdi. Değişim dediğim buydu. Yaptılar yapamadılar demiyorum. Ama şimdi bir başkan ilk altı ayında başarılı olmak zorundaysa bunu yapmak için para saçacaktır.

Valla dostum geçmişe bakmıyorum Burak bir an önce defedilmeliydi ve edildi. Kulüpte doğru giden, umut veren bir tane bile durum yoktu. 3 yıl bu şekilde gidemezdi.

Reklamını yapmak isteyen ve çıkar sağlamak isteyenler bitmez o nedenle baskan da bulunur yönetici de merak etmeyin.
Peki Campos nolacak şimdi ben asıl onu düşünüyorum. Çok ümitlenmiştim artık alış satışlarda durum değişebilirdi. Şimdi Abdürrahim gelirse ne olacak?

Bas bas paraları leylaye şeklinde kredi çekip fahiş fiyata futbolcu transfer etme alışkanlığı vardı. Mustafa Cengiz ve Elmas Uefa yaptırımları etkisiyle bunu denk bütçeyle yaparak alış satış dengesi kurmak amaçlı hareket edeceğiz demişlerdi. Değişim dediğim buydu. Yaptılar yapamadılar demiyorum. Ama şimdi bir başkan ilk altı ayında başarılı olmak zorundaysa bunu yapmak için para saçacaktır.

Burak Elmas'da 25 milyon euro harcadı bir değişim göremedik ki orada da oyuncu maaş bütçesi düşürüldü sadece 25 milyonun karşılığı 15. sıra olmamalı.

İbra yumruğu bence iyi bir şey renktaş. Gelen yönetimler nasıl olsa ibra ederler diye salabilirlerdi kendilerini şimdi ibra edilmeyeceğini bilecekler. Ülkemiz içinde asker yumruğu vardı bir zamanlar, hainler enselerinde hissederlerdi yumruğu. Sözde demokrasiye aykırıymış gibi içini boşalttılar bugün ülkenin hali ortada.

Burak elmas başarısız oldu, hatta tarihin en büyük başarısızlığı, gitmesi gerekirdi ve gitti
Hatta hiç seçilmemesi gerekirdi ve seçim dönemi defalarca anlatmaya çalıştım
Ama bu ibra olayı tamamen art niyetli kullanılıyor
Yasalarda da yeri yok ve Elmas istese mahkemeye gidip iptal ettirir, Cengiz’in yaptığı gibi
İbra etmeme hırsızlık yolsuzluk yaptığında uygulanır
Kötü yönetiyorsa imza toplanır ve gerekirse genel kurul bile beklenmeden olağanüstü genel kurula gidilir ve seçim kararı alınır
Yolu yöntemi budur
İbra olayı istikrarlı yönetim olmaması için tüzüğe sonradan eklenmiş bir dinamittir
Bundan sonra aklı başında ve paralı hiç kimse 3 ay sonra 6 ay sonra bir tuzakla gönderilebileceğini biliyorken başkan olmak istemez
Kulüp de yiyicilerin eline kalır
Bir takım menfaat grupları da istediği gibi at koşturur, tuzak kurar, istikrarlı ve uzun vadeli kararlar yerine populizme yenik düşülür
Ki bir süredir öyle oluyor zaten
Geçmiş olsun

Seni seçen de bu kişiler indiren de..

Ee seçilirken verdiğin sözlerin tamamen aksine hareket edersen, vaatlerin hiçbirini yerine getirmez hatta aksine davranırsan seni seçenlerin de bunu denetleme yetkisi olmalı elbette.. sanki darbe yapılmış gibi eleştiriliyor, seçilmeden önce işkembeden salla, seçenler bak yerine getirmiyorsun diye uyardığında kulaklarını tıka. Sonra ibra edilmedik, darbe oldu.

De yürü git. Şu madde candır can. Keşke her yerde böyle denetim mekanizması olsa. Burnumuz böyle bokta olmazdı ülkecek. Kimse tutamayacağı sözleri vaat olarak vermeyecek, seçim dönemi bol keseden atmayacak

katılmıyorum. çok kötü yöneten bir yönetimin 3 yıl koltuk işgal etmesi demokrasinin bir boşluğudur. takımı 15. sıraya indirmiş ve tff karşısında eğilmiş her yönetim seçime gitmelidir

Tuzukteki maddeyi akil edenleri tebrik etmek lazim. Tamda Burak Elmas gibileri engellemek icin harika dusunulmus bir madde. Genel kurul 9 ay once feci bir hata yapmisti. Simdi duzelttiler.

Galatasaray’ın vasatlığa, başarısızlığa, hakkının yenmesine ve buna sessiz kalınmasına tahammülü yoktur. Aynı zamanda bu ülkede demokrasinin işletildiği, eleştiri mekanizmasının çalıştığı yegane kurumlardandır.

Bazen bizi kızdırsalar da başta o dinozor tayfa ve genel kurul üyelerinin bir çoğu ülkenin önde gelen insanlarından olup, zeka seviyesi, ön görü yeteneği üst düzeydir.

Siz hiç bizim kongrede boş boş konuşan, fener kongresindeki gözlüklü, tombul eleman gibi konuşup hocaya söyleyin böyle oynatsın diyen konuşmacı gördünüz mü?

İşlerin iyice boka saracağı farkedilip zamanında önlem almak güzeldir. Yoksa azizin feneri gibi oluruz.

Açıkçası ibra olayının bu kadar tehdit olması hoş değil ama 3 yılda beklenmez bence dün kürsüde söyleyen ağabey gibi 2 yıl olmalı başkan görevi.

Bu konuda Polat ile beraber memnuniyetsiz olanların hemen sarıldığı bir alet oldu "ibra etmeme"

Burak Elmas'ın tüzükteki seçim döngüsünü 3 yıldan 2 yıla indirmek aslında bunun önüne kısmen geçebilecek bir durum. hemde 2 yılda bir güvenoyu tazelenmesi fena fikir değildi. Onun olmasını isterim.

Böyle daha iyi. Sonra koltuğa yapışıp bırakmıyorlar.

Geri
Üst Alt