Kulüplerin Yıllık Bilançoları Açıklandı

çok iyi diğerlerine göre de şu borçlar birbirini nasıl götürüyor onu anlayamadım
Borçlar götürmüyor orada +2 alacak olan kısım dernekte -2 oluyor ya biz de GK açıklarlarken Dernek + Sportif AŞ birlikte açıklıyoruz ondan dolayı net borcta o +2 rakamı etkili olmadığı için oynama yapmamış oluyoruz.

çok iyi diğerlerine göre de şu borçlar birbirini nasıl götürüyor onu anlayamadım
Bu denetci raporu sirket icin yapilmaz sirket bunu finans kuruluslarina vermek icin hazirlatir ve bu rapora mumkun oldugunca az dipnot yazdirmaya ugrasir o rapordaki her acaba her dipnot senin kredibiliteni olumsuz etkiler yani hasan arkadasin dedigi gibi olay asla degil kimse 2 milyon alacagi 2 milyon borcu varken bunu rapora yazdirmaz salak olmasi lazim bu rapor turkiyedeki tum finans kuruluslarina ve spkya gidiyor biz en azindan boyle yapiyoruz

Denetciler bir sey yazmasin diye yalvarip belge koyup onlari ikna etmeye calisiyoruz Benim sirketimde soyle bir dipnot olsa yer yerinden oynar yani klup keyfe keder gel bi bizi incele demiyor mecbur zaten ☺️

Özbek 1-2 hafta önce 2,7 milyar net borcumuz ve dernegin borcu 1,8 milyar dememismiydi?
Evet derneğin borcu net borcun içinde zaten. Hatta Dernek borcunu ödemek için Florya'yı dernekteyken değerlendireceğiz daha sonra ilk elde edilecek gelir dernekten şirkete aktarılacak ve şirketten de direk banka borçlarını ödemek için kullanılacak demişti. Yani Florya'dan ilk etap satışlardan 2 milyar TL elde ettik dernek bu parayı şirkete GS Sportif'e verecek böylece Derneğin Sportif'e borcu kapanacak daha sonra GS Sportif bu gelen 2 milyar TL'yi BB'ye ödeyecek BB'ye olan borcunu 2 milyar TL düşürmüş olacak.

Son düzenleme:
Evet derneğin borcu net borcun içinde zaten. Hatta Dernek borcunu ödemek için Florya'yı dernekteyken değerlendireceğiz daha sonra ilk elde edilecek gelir dernekten şirkete aktarılacak ve şirketten de direk banka borçlarını ödemek için kullanılacak demişti. Yani Florya'dan ilk etap satışlardan 2 milyar TL elde ettik dernek bu parayı şirkete GS Sportif'e verecek böylece Derneğin Sportif'e borcu kapanacak daha sonra GS Sportif bu gelen 2 milyar TL'yi BB'ye ödeyecek BB'ye olan borcunu 2 milyar TL düşürmüş olacak.

floryadan rivadan otelden toplam 10 milyar gelir mi acaba, borç kapanınca kasada artımız kaç olur

floryadan rivadan otelden toplam 10 milyar gelir mi acaba, borç kapanınca kasada artımız kaç olur
Bunu ben bilemem ama Erden Timur'un raporları ve açıklamalarına göre borç ve tüm maliyetler çıktıktan sonra kasada yanlış hatırlamıyorsam 5.5 yada 6 milyar Tl kalacak demişlerdi oda kapalı bir yatırım hesabında olacak yönetimler istediği gibi harcayamayacak demişti. Umarım dediklerini yaparlar.

13. bitirdik + transferler gayet normal bir zarar gibi. Şampiyon ve 2. ile aramızda çok fark yok.

Net borcumuz 2.7 milyarsa ve bunun içinde 2 milyar dernekten alacağımız da varsa toplam borcumuz 4.7 milyar demek değil midir?

Derneğin 2 milyar borcu sportifte alacak olarak görünüyor
Sportifin 3. şahıslara toplam borcu 4.7
Dernekten 2 alacağı var
Net borç 2.7 diye açıklıyorlar işte
Ben böyle anladım

Fener ile kıyas yapıldığında bizim daha fazla zarar göstermemiz normal değil mi? Adamların hülle transferlerini say say bitmiyor. O kadar hülle ile zarar göstermeleri bile başarısızlığın daniskası.

1660115918231.webp

Şuraya bakınca zaten anlıyorsun zararın nedenini.

Kurun bu kadar yükselmiş olması, sözleşmelerin döviz kuru üzerinden yapılmış olması bile senin ticari faaliyetinde bile kar yazdırmıyor. Eee üzerine finansman giderleri vs eklenince zarar daha da büyüyor.

tum sportif aslında batık. bu kadar gecmiş zararlarla iflas etmeleri lazım. zaten teknik olarak iflastalar. fakat ne devlet nede spk duruma bir el atmıyor. atmamak içinde bankalara olan bvorclarını yapılandırarak aslında bir nevi kayyum atanmış oldu. kagıt ustunde kayyum ama dursun baskanın dediği gibi her seye karısıyorlar. ve onlar onay vermeden kurus oynatamıyorlar. o yuzden transferlerin nokta atısı olması cok önemli. fenerin aldığı bu kadar topcu ile basarılı olmazsa teknik iflas bile onları kurtaramayacak. bjk hepten bitik zaten. fb de de ali koc faktörü etken. cebinden direkt para sokamasa sponsorlar vasıta ise sokuyor parayı. hulle transfere inanmıyorum cunku avrupa ulkelerinde de ciddi denetleme var. sponsorlar yeterde artar bile. gene bize gelirsek genel kurulda alınan yetkilerinin ve verilen sözlerin hakkını verirlerse ciddi sekilde diger sportiflerden sıyrılırız. bazı arkadasların dinazor dedikleri o arkadaslar bende diyorum bu arada bu yetkilerin kontorlunu sert bir sekilde yapacaklardır. yapmalarıda gerekiyor. eger bu yetkilerle gayrimenkuller ic edilirse gs biter. bizi kurtaranda ali koc gibi cıkmaz.

Geri
Üst Alt